ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
10° Λευκωσία,
26 Ιανουαρίου, 2022
sport fm - listen live

Άστοχο, να απαξιώνεται το Γιουρόπα Κόνφερενς Λιγκ

Δεν είναι λίγοι σε Ελλάδα και Κύπρο που υποτιμούν τη νεοσύστατη διοργάνωση της UEFA

Πανίκος Κωνσταντίνου

Πανίκος Κωνσταντίνου

constantinoup@sppmedia.com

Η νέα διοργάνωση της ΟΥΕΦΑ, το Γιουρόπα Κόνφερενς Λιγκ, είναι ευτυχία για χώρες και ομάδες μεσαίων κυβικών. Και με αυτό δεν εννοώ κατ’ ανάγκη την Κύπρο και τις Κυπριακές ομάδες διότι είμαστε ακόμη αρκετά μακριά από το να κοιτάζουμε μακριά ακόμη και όταν καταφέρνουμε να κερδίζουμε θέσεις σε όμιλο οποιασδήποτε Ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Μεσαίου κυβισμού χώρες και ομάδες στο μυαλό μου έρχονται το Βέλγιο, η Κροατία, η Σερβία, η Ουκρανία, η Ελλάδα… Κι’ όμως – αυτό είναι ανεξήγητο- δεν είναι λίγοι σε Ελλάδα και Κύπρο που υποτιμούν τον Γιουρόπα Κόνφερενς Λιγκ λες και έχουν γεμίσει οι βιτρίνες των ομάδων τους με Κύπελλα Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ.

Αυτή η υποτίμηση, η με το ζόρι συμμετοχή… με το στανιό, η μισή χαρά ή αν θέλετε μέχρι και ντροπή για ορισμένους να αγωνίζεται μια ομάδα τους, στην τρίτη διοργάνωση της ΟΥΕΦΑ είναι εκνευριστικά άτοπη, άστοχη από κάθε άποψη. Τουλάχιστον από ποδοσφαιρικής άποψη είναι παντελώς άσχετη.

Το Γιουρόπα Κόνφερενς Λιγκ θα έλεγα για την Κύπρο είναι κάτι σαν αθλητική ευλογία (και για την Ελλάδα) αφού παρέχεται η ευκαιρία στις ομάδες μας να συμμετέχουν πρώτα απ’ όλα με αντίπαλους λίγο πάνω, και λίγο στα δικά τους κυβικά. Εντάξει υπάρχουν και αυτές που είναι εξαιρετικά δύσκολα να τα βάλεις μαζί τους αλλά οι περισσότερες είναι κάπου εκεί στις μικρές δικές μας υπερβάσεις.

Παραδεχτό, τα χρήματα στο Τσάμπιονς Λιγκ να είναι πολύ περισσότερα, αλλά σε σύγκριση με εκείνα του Γιουρόπα Λιγκ δεν είναι και τόσο μεγάλες οι διαφορές. Στο κάτω κάτω, αν κάποιος κάνει τη σούμα η είσοδος στους ομίλους είναι σχεδόν στα τρία εκατομμύρια ευρώ. Και με εκείνα των προκριματικών φάσεων ξεπερνούν τα τέσσερα, έξω τα τηλεοπτικά, εισιτήρια αγώνων, τα μπόνους από τους βαθμούς…

Αλλά πέραν τούτων είναι η τεχνογνωσία που έρχεται δωρεάν με τη συναναστροφή άλλων συλλόγων και το πρεστίζ ότι αγωνίζεσαι μέχρι το Δεκέμβριο. Αν είσαι καλός μπορείς και πάρα πέρα. Κερδίζεις βαθμούς και η καλή βαθμολογία σε βοηθά να αποφύγεις δύσκολους αντίπαλους και οι καλύτερες κληρώσεις σου παρέχουν την ευκαιρία να φτάνεις πιο κοντά σε προκρίσεις και πάει λέγοντας. Αυτός είναι ο ενάρετος κύκλος. Ας προσπαθήσουμε πρώτα απ’ όλα να τον εκμεταλλευτούμε. Και αν είμαστε μάγκες ας φτάσουμε και στον τελικό, πριν τον απαξιώσουμε και ικανοποιούμαστε μόνο με τα μεγαλεία του Τσάμπιονς Λιγκ.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Στα Τσιμέντα: Τελευταία Ενημέρωση

Εύκολο να το λες!

Εύκολο να το λες!

Δύσκολα μπορούν οι ομάδες μας με €200.000 να βρουν καλύτερους παίκτες όπως είναι οι Τζιωνής, Σατσιάς, Χρυσοστόμου, Μάμας, ...
Πανίκος Κωνσταντίνου
 |  ΣΤΑ ΤΣΙΜΕΝΤΑ
«Εχάθηκε η μάππα»

«Εχάθηκε η μάππα»

Μόλις σκοράρει ο αντίπαλος, ειδικά αν πρόκειται για ομάδα σαφώς καλύτερη μας, πέφτει η ψυχολογία μας και μοιραία καταρρέουμε ...
Πανίκος Κωνσταντίνου
 |  ΣΤΑ ΤΣΙΜΕΝΤΑ