ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Από τον «Κινγκ» στον Βάγκνερ

Ο Τσέχος επιθετικόςσυνεχίζει την παράδοση των αποτελεσματικών σέντερ φορ για τους Βαρωσιώτες

Πανίκος Κωνσταντίνου

Πανίκος Κωνσταντίνου

constantinoup@sppmedia.com

Στο πρώτο παιχνίδι μπήκε αλλαγή και σκόραρε, στο δεύτερο παρ’ ότι ανέτοιμος έβγαλε το 90λεπτο και πάλι βρήκε στόχο, δίκτυα είδε και στο τρίτο παιχνίδι έχοντας περισσότερη ενέργεια και δύναμη. Ο Τόμας Βάγκνερ μέσα σε λίγες εβδομάδες έβαλε σκοπό να ξεχάσουν οι Σαλαμιναίοι το «βασιλιά» Κίγκσλεϊ.

Αν λοιπόν ανέτοιμος, χωρίς να ξέρει καλά, καλά τους συμπαίκτες του, και με ενέσεις μετράει τρία γκολ σε τρεις αγώνες τότε το μέλλον για τον ίδιο και την ομάδα του είναι ευοίωνο. Εδώ που τα λέμε τα τελευταία χρόνια το κριτήριο τους είναι αρκετά ψηλό λόγω των πολύ καλών επιλογών σέντερ φορ. Πριν τον Κίνγκσλεϊ ήταν και ο Μακρίεφ. 

Αποφάσισε στα 30 του να ξενιτευτεί. Την Πράγα του Φραντς Κάφκα δεν αφήνεις εύκολα όμως μετά από την Πρίμπραμ, το Πλζέν, το Γιάμπλονετς, την Καρβίνα, τη Μπόλεσλαβ και τη Ζλιν, πόλεις μικρές αλλά με μπόλικη κουλτούρα και με ψηλό ποσοστό ποιότητα ζωής αποφάσισε να έρθει στη Λάρνακα, προσωρινή έδρα της ομάδας του. Για τη θαλασσοφίλητη Αμμόχωστο άρχισε ήδη να μαθαίνει. Η Λάρνακα είναι μια πόλη φιλόξενη και η οποία όπως έχει εκμυστηρευτεί στους κοντινούς του ανθρώπους έχει τόσα καφέ όσα δεν είδε ποτέ στη ζωή του. Και του αρέσει, του αρέσει η ζεστασιά των ανθρώπων της, όχι όμως και οι κλιματολογικές συνθήκες. Γι’ αυτές όπως τόνισε θα σιγά, σιγά θα… συνηθίσει.

Στο πρώτο διάστημα παρουσίας του στο νησί μας οι άνθρωποι περισσότερο κοντά του είναι οι Βεσελόφσκι και Τσμόβς λόγω καταγωγής και γλώσσας. Στους κολλητούς του μπορούμε επίσης να συμπεριλάβουμε και το σκυλάκι που έφερε μαζί του, α, ναι ξέχασα και τη φίλη του.

Οι άνθρωποι της Σαλαμίνας ισχυρίζονται ότι είναι άνθρωπος με απαράμιλλη ευγένεια και χαμηλών τόνων εκτός και εντός αποδυτηρίων. Κάτι που δε συνάδει με την εικόνα του στο γήπεδο. Ο δυναμισμός του ξεχωρίζει, ο ενθουσιασμός και η μαχητικότητα του, επίσης. Σέντερ φορ με καλή τεχνική κατάρτιση δεν βρίσκεις εύκολα.

Δεν είναι τυχαίο που έπαιξε σε όλες τις μικρές εθνικές Τσεχίας. Στα 22 του για να τον αποκτήσει η Πλζεν από την Πρίμπραμ δαπάνησε ένα ποσό πέραν των 800.000 ευρώ. Τότε ήταν και συμπαίκτης με τον Μίχαλ Ντούριτς. Η τύχη τον έφερε στην Κύπρο μετά το «ναυάγιο» της μεταγραφής του Νέμετς «αν θέλεις κάτι διαφορετικό να έρθεις στην Κύπρο» ήταν το μήνυμα που του έστειλε ο ατζέντης του. Δε το σκέφτηκε πολύ, ήρθε, μίλησε, συμφώνησε και ήδη αποτελεί ένα από τα κεντρικά πρόσωπα του πρωταθλήματος μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Πανίκος Κωνσταντίνου

Στα Τσιμέντα: Τελευταία Ενημέρωση