ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Από την αρχή αρμενίζει στραβά

Μέσα σε 5-6 μήνες αποχώρησαν από την Ανόρθωση, ο πρόεδρος της εταιρείας, ο αθλητικός διευθυντής, δύο προπονητές, και ο κορυφαίος παίκτης της περσινής περιόδου

Πανίκος Κωνσταντίνου

Πανίκος Κωνσταντίνου

constantinoup@sppmedia.com

Η Ανόρθωση είναι η όγδοη ομάδα που εξασφαλίζει θέση στην προημιτελική φάση του κυπέλλου Κόκα Κόλα. Πρόκριση ζόρικη και αγχώδης, απέναντι σε μια ομάδα (Ένωση) που παλεύει για να σωθεί από τον υποβιβασμό και πολύ χαμηλό προϋπολογισμό. Στο άλλοτε «φρούριο» Αντώνης Παπαδόπουλος η Ανόρθωση έχει να κερδίσει από τις 5 Νοεμβρίου (2-1 Νέα Σαλαμίνα), μα τι γράφω τώρα… όλες κι’ όλες δυο νίκες έχει σε 11 αγώνες. Κέρδισε και τη Δόξα (21 Οκτωβρίου). Αν τον αγώνα κυπέλλου τον προσθέσουμε στις ισοπαλίες τότε η Ανόρθωση μετρά φέτος στο γήπεδο της δύο νίκες, πέντε ισοπαλίες και τέσσερεις ήττες.

Πως στο καλό έφτασε σε αυτό το σημείο; Αν ήταν ένας παίκτης ή ένας προπονητής τότε μάλλον δε χρειαζόταν το παρόν σχόλιο. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Τη στιγμή δηλαδή που οι υπόλοιπες ομάδες ξεκινούσαν τη φετινή σεζόν όπως περίπου τελείωσαν την προηγούμενη, χωρίς διοικητικές αλλαγές και κυρίως πολλές αλλαγές στο δυναμικό τους. Εξαίρεση αποτελούν ο ΑΠΟΕΛ και η ΑΕΛ η οποία εκτός από την απόκτηση αρκετών παικτών, διαφοροποίησε και το μοντέλο λειτουργίας της με την πρόσληψη τεχνικού διευθυντή (Μπεμπέ) και νέου προπονητή (Σίλας). Σημαντικές διαφοροποιήσεις ήταν επίσης η πρόσληψη του Γκάϊθκα Μπεντιέτα ως τεχνικού διευθυντή στην Πάφο αρχές Αυγούστου και η αποχώρηση του αθλητικού διευθυντή του Απόλλωνα Πέτρου Κονναφή αρχές Νοεμβρίου. Κατά τα άλλα προχώρησαν με αλλαγές προπονητή ο ΑΠΟΕΛ, η Ομόνοια, η ΑΕΛ και δύο φορές ο Απόλλωνας. Όπως φαίνεται τις περισσότερες διαφοροποιήσεις τις είχαν η ΑΕΛ και ο Απόλλωνας. Οι «γαλαζοκίτρινοι» είναι 19 βαθμούς μακριά από την πρώτη θέση και οι «γαλάζιοι» 12.

Η Ανόρθωση σε σχέση με τους βασικούς της αντίπαλους δηλαδή την επτάδα (ΑΕΚ, ΑΠΟΕΛ, Πάφο, Ομόνοια, Άρη, Απόλλωνα και ΑΕΛ) είχε επιδιώξει να αλλάξει εντελώς μορφή λίγο πριν το τέλος της περσινής σεζόν. Γι’ αυτό και ο Χρίστος Πουλλαϊδης προχώρησε στην πρόσληψη για πρώτη φορά αθλητικού διευθυντή (Νεόφυτου Λάρκου), ο οποίος προσέλαβε τον κ. Μίλιανιτς στη θέση του Τιμούρ Κετσπάγια ενώ οι πλείστοι ξένοι και κοινοτικοί ποδοσφαιριστές αποχώρησαν τον περασμένο Μάϊο. Υπήρξε αναδόμηση της ομάδας.

Στην 5η αγωνιστική ο κ. Λάρκου αποδέσμευσε τον Μίλιανιτς και προσέλαβε τον κ. Μουνιόθ. Λίγες ημέρες αργότερα αποχώρησε και ο ίδιος. Επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος ήταν ο κ. Μιουνιόθ. Μέσα σε μερικούς μήνες η διοίκηση Πουλλαϊδη άλλαξε ξανά τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας. Ο κ. Μουνιόθ πρότεινε τον κ. Πριέτο για τη θέση του επικεφαλής τμήματος «σκάουτ» ο οποίος ανακοινώθηκε στις 13 Δεκεμβρίου. Οι δύο άντρες προχώρησαν στην απόκτηση του Χερέρα που ήταν και η πρώτη μεταγραφή για τον Ιανουάριο αλλά συμφώνησαν επίσης και με τον Αντονίν Κορτέζ. Πριν όμως έρθει στην Κύπρο ο Κορτέζ, ο προπονητής αποδεσμεύτηκε (5/1/23) μετά από 11 αγωνιστικές. Τους νεοφερμένους βρήκε στο αποδυτήριο του ο Βέσκο Μιχαήλοβιτς αλλά ήδη είχαν αποχωρήσει δύο σημαντικοί ποδοσφαιριστές, ο Χριστοδουλόπουλος και ο Ουάρντα.

Λίγες μέρες νωρίτερα (21/12/22) είχε αποχωρήσει από τη θέση του προέδρου ο Χρίστος Πουλλαϊδης αφού όπως έγραψε και στην ανακοίνωση του υπήρχαν διαφορές με τον πρόεδρο του σωματείου Ευγένιο Χαμπουλά με τον ένα να ρίχνει την ευθύνη στον άλλο.

Μέσα σε διάστημα λιγότερο των έξι μηνών, είχαν αποχωρήσει ο πρόεδρος της εταιρείας, ο αθλητικός διευθυντής, δύο προπονητές, και ο κορυφαίος παίκτης της περσινής περιόδου. Ο αθλητικός διευθυντής είχε προσλάβει τους δύο προπονητές που αποχώρησαν και ο τελευταίος προπονητής είχε ζητήσει την απόκτηση των πρώτων δύο μεταγραφών που ήρθαν τον Ιανουάριο. Μέσα σε όλα αυτά προσθέστε και την πίεση από τους οπαδούς λόγω κακών αποτελεσμάτων με αποκορύφωμα τα επεισόδια και τη διακοπή του αγώνα με την Καρμιώτισσα και την επιβολή τιμωρίας κεκλεισμένων των θυρών. Είχε προηγηθεί εισβολή εντός των γραφείων και της αίθουσας συνεντεύξεων μετά το τέλος του αγώνα με τον Απόλλωνα στις 10 Οκτωβρίου 2022.

Όταν λοιπόν οι υπόλοιποι ανταγωνιστές σου έχουν σταθερές διοικήσεις και μερικές από αυτές το μεγαλύτερο πρόβλημα που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν ήταν η αντικατάσταση προπονητή, είναι φυσιολογικό να αποκτήσουν προβάδισμα σε όλα τα επίπεδα.  

Δεν είναι λοιπόν στραβός ο γιαλός αλλά η Ανόρθωση στραβά αρμενίζει. Εάν ο προπονητής Βέσκο Μιχαηλοβιτς μαζί με το νέο εκτελεστικό πρόεδρο Σάντη προλαβαίνουν να ισιώσουν την πορεία του καραβιού με την κατάκτηση του κυπέλλου θα το μάθουμε το Μάϊο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Στα Τσιμέντα: Τελευταία Ενημέρωση

X