ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Νέο μετάλλιο σε Πανευρωπαϊκό Κύπελλο, από τη 15χρονη Μαρίνα Αζίνου στο Βουκουρέστι

Άλλη μια επιτυχία για το άθλημα του τζούντο

Οι σημαντικές επιτυχίες του κυπριακού τζούντο, σε επίπεδο αναπτυξιακών ηλικιών, συνεχίζονται! Και μάλιστα, με διαφορετικούς αθλητές και αθλήτριες κάθε φορά να κερδίζουν μετάλλια σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, γεγονός που αποδεικνύει το βάθος που υπάρχει στο άθλημα στην Κύπρο και την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στις σχολές!

Η Μαρίνα Αζίνου, αθλήτρια που προπονείται υπό τον Μαρίνο Πίπονα στο Kition Judo, κατέκτησε την Κυριακή 8 Μαΐου 2022 το χάλκινο μετάλλιο στα μέχρι 57 κιλά στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Cadet (U18) που διεξήχθη στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας! Μάλιστα, η Αζίνου ήταν μια από τις νεαρότερες στην κατηγορία της, αφού δεν έχει κλείσει ακόμη τα 16 της χρόνια! Η Αζίνου είναι μαθήτρια στο Αθλητικό Λανίτειο Γυμνάσιο, όπου έχει γενικό βαθμό 19,1, συνδυάζοντας έτσι τον αθλητισμό υψηλού επιπέδου, με εξαιρετικούς βαθμούς.

Η Αζίνου έφτασε στο χάλκινο μετάλλιο, στα -57 κιλά, μέσα από τη διαδικασία του ρεπεσάζ. Η Κύπρια αθλήτρια κέρδισε αρχικά την Reina Myllyla από την Φινλανδία, ενώ έχασε ακολούθως από την μετέπειτα χρυσή Fidan Alizada από το Αζερμπαϊτζάν. Στα ρεπεσάζ, η Αζίνου έκανε τρεις νίκες για να πάρει το μετάλλιο! Κέρδισε την Voica από τη Ρουμανία, την Nisavic από τη Σερβία και την Gramatikova από τη Βουλγαρία. Το αργυρό πήρε η Inez Bognar από Ουγγαρία και το άλλο χάλκινο η Jana Cvjetko από την Κροατία.

Στην ίδια διοργάνωση, συμμετείχε και η Αδαμαντία Χριστοδουλίδου, κόρη του Olympian Χρίστου Χριστοδουλίδη. Η επίσης 15χρονη αθλήτρια συμμετείχε στα -48 κιλά, όπου έκανε και μια νίκη, απέναντι στην Rebecca Drobota από τη Ρουμανία, για να πλασαριστεί τελικά στην 7η θέση! Στο 2ο γύρο έχασε από τη μετέπειτα χρυσή νικήτρια Tara Babulfath από τη Σουηδία. Στα ρεπεσάζ δεν μπόρεσε να πάει μακριά, αφού ηττήθηκε από την Dorina Prejbeanu από τη Ρουμανία.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Μαχητικά Αθλήματα: Τελευταία Ενημέρωση