ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Στην Κύπρο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σάμπο 2024 για U20, U18 και U16!

Δεύτερη σημαντικότερη ετήσια παγκόσμια διοργάνωση σάμπο, μετά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Η απόλυτη εμπιστοσύνη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Σάμπο (FIAS) προς την αντίστοιχη Κυπριακή Ομοσπονδία, αποδεικνύεται γι΄ άλλη μια φορά, με την παραχώρηση στη χώρα μας, της ευθύνης διοργάνωσης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Σάμπο 2024 για Cadets (U16), Youth (U18), Junior (U20) και Combat Σάμπο για Juniors (U20)!

Πρόκειται για τη δεύτερη σημαντικότερη ετήσια παγκόσμια διοργάνωση σάμπο, μετά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών/Γυναικών, το οποίο για το 2024 θα διεξαχθεί στο Καζακστάν.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σάμπο 2024 για νεαρές ηλικίες, θα διεξαχθεί το τριήμερο 11 με 13 Οκτωβρίου 2024 στην κλειστή αίθουσα «Κίτιον» στη Λάρνακα και στη χώρα μας αναμένονται πέραν των 800 αθλητών, αθλητριών και συνοδών από δεκάδες χώρες. Το άθλημα του Σάμπο, έτσι, θα προσελκύσει για πολλοστή φορά τα τελευταία χρόνια εκατοντάδες άτομα στη χώρα μας, σε περίοδο εκτός τουριστικής αιχμής, ενισχύοντας έτσι τα ξενοδοχεία και τους χώρους εστίασης, της Λάρνακας αυτή τη φορά.

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Σάμπο διοργάνωσε την τελευταία δεκαετία αρκετά διεθνή πρωταθλήματα και κύπελλα, σε Λεμεσό, Λάρνακα και Λευκωσία, μεταξύ των οποίων το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών/Γυναικών το 2021, το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων και Νεανίδων το 2013 και το 2019, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μάστερς 2019, το Παγκόσμιο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα το 2019, αλλά και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παράκτιου Σάμπο το 2021.

Το επερχόμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σάμπο που θα διοργανωθεί στη χώρα μας, θα περιλαμβάνει επτά διαφορετικά πρωταθλήματα, με τις ανάλογες κατηγορίες βάρους στο κάθε ένα. Θα συμμετάσχουν αθλητές και αθλήτριες στις ηλικίες κάτω των 16 (Cadets), κάτω των 18 (Youth) και κάτω των 20 (Junior), ενώ θα λάβει χώρα και η παραλλαγή του αθλήματος με την ονομασία Combat Σάμπο, για άνδρες κάτω των 20.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Σάμπο, Μάριος Ανδρέου, τόνισε: «Οι απαιτήσεις για τη διοργάνωση αυτών των Πρωταθλημάτων είναι πολύ υψηλές. Πρέπει όλα να είναι στην εντέλεια, σε ό,τι αφορά τον αγωνιστικό χώρο και τις λοιπές αθλητικές εγκαταστάσεις, τη διαμονή, τις μετακινήσεις και τη φιλοξενία. Αν και είμαστε ακόμη έξι μήνες μακριά, ξεκινήσαμε ήδη δουλειά για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες που έχουν στη FIAS έναντί μας».

Το Σάμπο είναι ένα δυναμικό πολεμικό σπορ, με ιστορία πέραν των 100 χρόνων, αφού δημιουργήθηκε στις αρχές του 1920 στην τότε Σοβιετική Ένωση. Σήμερα, πάνω από 120 χώρες απ΄ όλες τις ηπείρους ανήκουν στη δύναμη της FIAS, ενώ το άθλημα του σάμπο βρίσκεται στο καλεντάρι των Ευρωπαϊκών Αγώνων της EOC και της Παγκόσμιας Πανεπιστημιάδας της FISU.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Μαχητικά Αθλήματα: Τελευταία Ενημέρωση