ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Άλμα Ολυμπιακής πρόκρισης για τον Μπαλαρτζισβίλι

Στο Γκραν Πρι του Ζάγκρεμπ

Εξαιρετικά ήταν τα αποτελέσματα του κυπριακού τζούντο στην 1η ημέρα του Γκραν Πρι Τζούντο 2023 στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας, με σημαντικό κέρδος βαθμών στην προσπάθεια πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024».

Την Παρασκευή 18 Αυγούστου ο Γιώργος Μπαλαρτζισβίλι μάζεψε 250 βαθμούς, από την πορεία του μέχρι τα ημιτελικά στα -66 κιλά. Βαθμούς συγκέντρωσαν και οι Σοφία Ασβεστά και Πέτρος Χριστοδουλίδης, που έφτασαν μέχρι τον γ’ και β’ γύρο αντίστοιχα. Και οι τρεις αθλητές προπονούνται υπό τις οδηγίες του Olympian Χρίστου Χριστοδουλίδη.

Στα -66 κιλά στο Ζάγκρεμπ, ο Γιώργος Μπαλαρτζισβίλι ήταν εξαιρετικός, με μια μεγάλη νίκη στα προημιτελικά απέναντι στον πρωταθλητή Ευρώπης του 2022 Bogdan Iadov! Μάλιστα, το βίντεο με το ippon που σημείωσε σε βάρος του σπουδαίου τζουντόκα από την Ουκρανία, ανέβηκε άμεσα στο λογαριασμό της IJF στα social media, συγκεντρώνοντας δεκάδες χιλιάδες view σε λίγες ώρες!

Ακολούθως, στα ημιτελικά, ο Γιώργος έχασε στις λεπτομέρειες σε ένα κλειστό αγώνα από τον πρωταθλητή Αμερικής Willian Lima της Βραζιλίας. Στον αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο δέχτηκε την ήττα από τον Aibolat Ystybay του Καζακστάν. Παρά τη μικρή στεναχώρια για την απώλεια του μεταλλίου στις δύο ευκαιρίες που είχε, η 5η θέση δίνει στον Γιώργο 250 πόντους στην Ολυμπιακή κατάταξη, που θα του προσφέρουν σημαντική άνοδο.

Στους πρώτους τρεις γύρους, ο Κύπριος αθλητής επικράτησε κατά σειρά των Lionel Schwander (Ελβετία), Strahinja Buncic (Σερβία και Juan Hernandez (Κολομβία).

Στα -52 κιλά η Σοφία Ασβεστά αφού πέρασε άνευ αγώνα από τον α’ γύρο, επικράτησε στο β’ γύρο της Alexandra Pop από τη Ρουμανίας. Στους «16» έχασε από την Naomi Van Krevel της Ολλανδίας.

Στα -60 κιλά ο Πέτρος Χριστοδουλίδης πέρασε άνευ αγώνα στο β’ γύρο, εκεί όπου ηττήθηκε από τον David Starkel της Σλοβενίας.

Φώτο: Kulumbegashvili Tamara / IJF

 

Η προσπάθεια των υπόλοιπων Κυπρίων τζουντόκα στο Ζάγκρεμπ, συνεχίζεται το Σάββατο 19 Αυγούστου.

Μαχητικά Αθλήματα: Τελευταία Ενημέρωση