ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Στην Κύπρο το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

Θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 2-3 Νοεμβρίου

Τα άριστα αγωνιστικά αποτελέσματα τα τελευταία χρόνια του κυπριακού τζούντο στο τατάμι, και η όλη εξαιρετική δουλειά που γίνεται και εξωαγωνιστικά στην Παγκύπρια Ομοσπονδία Τζούντο (ΠΟΤ), έχει ωθήσει την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία να εμπιστευτεί την ομοσπονδία μας για τη διοργάνωση το 2024 ενός πολύ σημαντικού διεθνούς πρωταθλήματος.Συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τζούντο έχει επιλέξει την Κύπρο ως τη διοργανώτρια χώρα του 2ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Τζούντο Μικρών Κρατών, που θα διεξαχθεί το διήμερο 2-3 Νοεμβρίου 2024.

Πρόκειται για μια σχετικά νέα διοργάνωση στο καλεντάρι του αθλήματος, το οποίο διεξήχθη για πρώτη φορά το 2022 στο Λουξεμβούργο και στόχο έχει να δώσει την ευκαιρία στους τζουντόκα των μικρών πληθυσμιακά κρατών, να πάρουν επιπλέον εμπειρίες σε διεθνές επίπεδο.

Η Κύπρος και η ΠΟΤ έλαβαν το χρίσμα από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, μετά από ενέργειες του προέδρου Σώτου Τρικωμίτη, ο οποίος αξιοποιώντας τις άριστες σχέσεις του με τους ιθύνοντες του αθλήματος πανευρωπαϊκά, αλλά και με όπλο την όλη οργάνωση που χαρακτηρίζει την ΠΟΤ, κατάφερε να φέρει στη χώρα μας τη διοργάνωση. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη, ειδικά για τους ανερχόμενους αθλητές μας, αφού θα έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν σε μεγάλους αριθμούς σε ένα διεθνές αγώνα, στο σπίτι τους.

Στην εναρκτήρια διοργάνωση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Τζούντο Μικρών Κρατών, που έγινε το 2022 στο Λουξεμβούργο, η Κύπρος πήρε την πρωτιά στον πίνακα μεταλλίων με 4 χρυσά, 4 αργυρά και 6 χάλκινα. Στη διοργάνωση λαμβάνουν μέρος, πέραν από τις δύο προαναφερθέντες χώρες, και οι Ανδόρα, Ισλανδία, Λιχτενστάιν, Μάλτα, Μαυροβούνιο, Μονακό, Νησιά Φαρόε, Σαν Μαρίνο.

Για την ΠΟΤ, η προετοιμασία που πρέπει να γίνει είναι ιδιαίτερα απαιτητική, αφού η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία απαιτεί συγκεκριμένα προαπαιτούμενα για τις διοργανώσεις της, είτε είναι Πανευρωπαϊκό Ανδρών με τη συμμετοχή 50 χωρών, είτε μικρότερες διοργανώσεις. Η Κύπρος αναμένεται να επωφεληθεί τον Νοέμβριο του 2024 από τετραψήφιο αριθμό διανυκτερεύσεων, με σημαντική τόνωση του αθλητικού τουριστικού προϊόντος της χώρας μας, σε μια περίοδο εκτός τουριστικής αιχμής.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Μαχητικά Αθλήματα: Τελευταία Ενημέρωση