ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΚΟΑ: Τελετή παράδοσης χορηγίας του Εθνικού Σχεδίου Στήριξης Νεαρών Αθλητών προοπτικής

Το 24sports σας μετάφερε όλα όσα έγιναν

Θεόδωρος Τσιολάκης

Θεόδωρος Τσιολάκης

Ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού (ΚΟΑ) πραγματοποίησε την τελετή παράδοσης της χορηγίας του Εθνικού Σχεδίου Στήριξης Νεαρών Αθλητών/τριών προοπτικής στο στάδιο «Τάσος Ελευθερίας».

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Ο ΚΟΑ παρέδωσε οικονομική στήριξη με το νέο του σχέδιο σε περίπου 110 αθλητές και αθλήτριες κα΄τω των 19 ετών

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε Δημοσιογραφική διάσκεψη για το εν λόγω σχέδιο (διαβάστε ΕΔΩ).

Το 24sports ήταν στάδιο «Τάσος Ελευθερίας» και σας μετάφερε όλα όσα έγιναν.

12:15 Έναρξη τελετής

12:18 Στο βήμα ο Υπουργός παιδείας και αθλητισμού, Πρόδρομος Προδρόμου. "Είμαι εδώ μαζί σας ως υπουργός αθλητισμός, είμαι χαρούμενος για αυτό τον Εθνικό Σχεδιασμό προοπτικής. Είναι σπουδαίο πράγμα να έχουμε προοπτική και να την καλλιεργούμε. Το Εθνικό Σχέδιο στήριξης με προοπτική ξεκινά φέτος. Αυτό λοιπών το σχέδιο είναι προέκταση του σχεδίου ταλέντων. Ο σκοπός του Σχεδίου προοπτικής είναι να στηρίξουμε τα νέα ταλέντα και να τους δώσουμε περισσότερα κίνητρα να συνεχίσουν την πορεία τους στον αθλητισμό. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες και τις θυσίες που κάνουν, για αυτό έρχεται η πολιτεία μέσα από αυτό το σχέδιο να στηρίξει την προσπάθεια των νεαρών αθλητών. Οι αρχές και οι αξίες του αθλητισμού και του Ολυμπισμού αποτελούν ένα πολύτιμο εργαλείο για να σταθούμε απέναντι σε διάφορα προβλήματα της κοινωνίας. Η ενασχόληση των νέων με τον αθλητισμό συμβάλλει και βοηθά τους νέους να κάνουν μία υγιή ζωή. Μπράβο στον ΚΟΑ για τη δουλειά που κάνει, εύχομαι ολόψυχα σε όλα τα παιδιά που επιλέγηκαν στον σχεδιασμό ακόμη περισσότερες επιτυχίες και μείνετε στον αγώνα τον καλό και του αθλητισμού".

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

12:25 Στο βήμα ο πρόεδρος του ΚΟΑ για τον χαιρετισμό του. "Είναι μία περήφανη μέρα για όλους μας. Υλοποιούμε αυτό τον σχεδιασμό που ονειρευτήκαμε από την πρώτη στιγμή που είμαστε στον οργανισμό, αλλά η πανδημία δεν μας επέτρεψε να το προωθήσουμε νωρίτερα. Υπήρχε ένα κενό στους Σχεδιασμούς του ΚΟΑ για τα παιδιά που θα τιμήσουμε σήμερα που είναι κάτω των 19 ετών. Θεωρήσαμε ότι αυτό το σχέδιο είναι ένα ξεκίνημα για τα παιδιά αυτά. Υπήρχε ένα κενό, το διαγνώσαμε και το συμπληρώσαμε. Νομίζω ότι ως οργανισμός κάναμε το καθήκον μας. Ειδικότερα ένα μεγάλο μπράβο στην Μαριλένα Μακρή και τον Ηλία Γεωργίου για τις επιτυχίες τους. Αυτή η οικονομική στήριξη και αυτά τα λεφτά ανήκουν στα παιδιά και μόνο. Θα βγει μία επιταγή στο όνομα τους που κανείς δεν μπορεί να τους την πάρει. Χίλια μπράβο στους γονείς για τις θυσίες που κάνουν για τα παιδιά τους, γιατί χωρίς αυτούς δεν μπορεί κανεις να πετύχει κάτι. Αν αξίσουν τα παιδιά σας στο αντικείμενο τους θα αναδειχθούν αν όχι σίγουρα θα διαπρέψουν σε ένα άλλο δρόμο. Όσον αφορά τα παιδιά, συνεχίστε να κάνετε αυτό που αγαπάτε και να προσπαθείτε για το καλύτερο, πάντα στα πλαίσια της αθλητοπρέπειας. Συνεχίστε στον ίδιο δρόμο".

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

12:30 Στο βήμα η Έλενα Παπακώστα, πρόεδρος της επιτροπής του εν λόγω σχεδίου και μέλος του ΔΣ του ΚΟΑ. Η αναφορά της: "Ευχαριστώ όλους όσους είσαστε εδώ. Πριν ξεκινήσω την παρουσίαση, θέλω να πω ενα μεγάλο ευχαριστώ στον πρόεδρο του ΚΟΑ, γιατί αυτό το σχέδιο είναι σαν το μικρό του παιδί. Από την πρώτη μέρα που ήρθα μου είπε για αυτό το όραμα του και ήθελε να γίνει πραγματικότητα. Πρόεδρε η μισή τιμή σήμερα πάει σε εσένα. Είμαστε χαρούμενοι για αυτό το σχέδιο γιατί υπάρχει η στήριξη στου νεαρούς αθλητές με ταλέντο. Στην ουσία για να μπορέσουμε να αντιληφθούμε που υπάρχει αυτός ο σχεδιασμός να πούμε ότι υπάρχουν και άλλα σχέδια στήριξης. Το σχέδιο των ταλέντων στηρίζει τα νεαρά ταλέντα που έχουν προοπτική ανέλιξης και στηρίζονται και με οικονομική στήριξη και με επιστημονική στήριξη για να μπορέσουν να συνεχίσουν την καλή τους πορεία. Υπήρχε όμως ένα κενό στην μετέπειτα πορεία των αθλητών και αυτό το σχέδιο έρχεται να καλύψει αυτό το κενό. Αγαπητοί αθλητές και αγαπητές αθλήτριες είμαι βέβαιη ότι αυτό το σχέδιο και μαζί με τις βοήθειες των άλλων φορέων θα είναι μία μεγάλη βοήθεια για την έναρξη μίας λαμπρής καριέρας. Ποτέ να μην τα παρατάτε και να προσπαθείτε για το καλύτερο για ένα καλύτερο μέλλον για εσάς αλλά και του αθλητισμού της Κύπρου".

12:40: Στο βήμα ο αθλητής Ηλίας Γεωργίου και η αθλήτρια Μαριλένα Μακρή.

Η διεθνής αθλήτρια της ιστιοπλοϊας, Μαριλένα Μακρή αναφέρθηκε για το σχέδιο στήριξης και τον ΚΟΑ: " Το 2017 αγωνίστηκα για πρώτη φορά σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και εντάχθηκα στο σχεδιάσμο. Αν δεν ήταν αυτός ο σχεδιασμός δεν θα είχα την πορεία που έχω. Ευχαριστώ πολύ. Μην σταματάτε να κάνετε αυτό που αγαπάτε".

Ο διεθνής αθλητής της ενόργανης γυμναστικής, Ηλίας Γεωργίου μίλησε και αυτός για το εν λόγω σχέδιο: "Ένα μεγάλο μπράβο στον ΚΟΑ, είναι μεγάλη η βοήθεια που προσφέρει σε αυτούς. Η στήριξη που είχα ως έφηβος και σε όλη την πορεία είναι μεγάλη, γιατί κάθε άθλημα έχει τα δικά του έξοδα που επιβαρύνουν τους γονείς. Με αυτή τη βοήθεια εγώ κατάφερνα να ξεπερνώ τις δυσκολίες, να πληρώνω τα έξοδα μόνος μου και να βοηθώ τους γονείς μου. Αυτό που θέλω να πω στα παιδιά είναι να μην τα παρατάτε ποτέ και να δουλεύεται σκληρά για τα όνειρα σας". 

12:43 Ακολουθεί η παράδοση των επιταγών:

Κολύμβηση: Μαρία Εροχίνα, Στέφανος Ελευθερίου, Γιώργος Θεράποντως, Νικόλας Νικολαϊδης, Αντόνιο Νικολάου, Ανδρέας Πάντζιαρος, Στέφανη Νικολάου

Επιτραπέζια αντισφαίριση: Φωτεινή Μελετιέ. 

Χιονοδρομία: Ηλίας Μαρκίδης

Ιστιοπλοϊα: Παντελής Φανάρη, Ερίκκος Καρατζιής, Μαρία Χριστίνα Μιχαήλ

Γυμναστική: Γεωργία Χαραλάμπους, Ευαγγελίνα Δημητρίου, Σωτηρούλα Μαρσελλή, Νεοφύτα Μαυρικίου, Γεώργιος Άγγονας, Νεόφυτος Σάββα, Κυριάκος Μαρκίδης, Μιχάλης Ισαϊας

Πυγμαχία: Χριστινά Τζαραγκεριάν, Μαχμούντ Γκαρνάμπα

Σκοποβολή: Ανδρέας Ποντίκης, Θεόδωρος Ιωαννίδης, Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, Γιώργος Αναστασίου, Ξένιος Χατζηδάκης, Ιάκωβος Φλουρέντζου, Κωνσταντίνα Μαρκίδου, Γεώργιος Ευαγγέλου, Μάριος Αριστείδου, Ευαγγελία Χαραλάμπους

Αντισφαίριση: Νικόλας Λοττίδης, Μάριος Πραστίτης, Αχιλλέας Μακρής, Στυλιανός Παπαμιχαήλ, Άνδρεα Γεωργίου Παπακυριάκου

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Τζούντνο: Βερωνίκη Καλαϊτζίδου, Ιάκωβος Κουραούλη, Ειρήνη Ανδρέου, Καλογιάννης Στυλιανού, Κωνσταντίνος Γεωργίου.

Τρίαθλο: Αλέξανδρος Δημητρίου

Τοξοβολία: Αλέξανδρος Κωνσταντίνου

Μπάντμιντον: Σοφία Ιωάννου

Ποδηλασία: Γιώργος Κουζής, Κωνσταντίνα Γεωργίου 

Στίβος: Ανδρέας Μαχαλεκκίδης, Άντρη Δημητρίου, Παναγιώτης Κωνσταντίνου, Σταυριάνα Αδάμου, Σωτήρης Μιχαήλ, Άντρια Κούρικου, Κωνσταντίνος Προκοπίου, Ευάγγελος Πογιατζής, Ελευθερία Παναγιώτου, Σταύρος Σταύρου, Μαριλίζα Πιττάκα, Σταύρια Αγγελή, Μαρίνα Χατζηκώστα, Παύλος Νικολάου, Ραφαέλλα Αριστοτέλους, Κωνσταντίνος Μιχαήλ, Δημήτρης Χριστοφή, Χριστιάνα Μαρούχου, Σέργκι Μίθυλος και Ιζαμπέλλα Σοφία Μοσέρτη. 

Τάεκβοντο: Δημήτρης Μιχαήλ, Πρόδρομος Άγγελος Χατζηκωστή, Ζέτα Καουρτίσιη, Ευάγγελοςμ Γεώργιος Αντωνίου, Χαράλαμπος Παλουρτής, Χρήστος Τζεϊράνοβ, Χάρις Κυριακίδου

Πένταθλο: Πέτρος Ιωάννιδης, Ζωή Ιωάννου

Ιππασία: Πέτρος Γεωργίου

Πάλη: Νικόλαος Αϊβαζίδης 

Ξιφασκία: Αλέξανδρος Εμανουηλίδης

Στίβος ατόμων με αναπηρία: Μάριος Κουτσούλης, Βίκτορας Πενταράς

Κοπηλασία: Σάββας Γεωργίου

13:00 Λήξη τελετής

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Ο αθλητής της ενόργανης γυμναστικής Γιώργος Άγγονας παραχώρησε δηλώσεις στη σελίδα μας: "Είναι μια μεγάλη βοήθεια για μένα. προσωπικά στην καριέρα μου δεν είχα άλλη στήριξη από τον ΚΟΑ και την ΚΟΕ. Είναι η πρώτη μου χορηγία και θα ήθελα να ευχαριστήσω τον ΚΟΑ για αυτή την κίνηση που μου δίνει περισσότερη ώθηση για να συνεχίσω αυτό που αγαπάω. Ο Κύπριος αθλητής χρειάζεται στήριξη και βάσει με τα όσα είδαμε τον τελευταίο καιρό μπορούμε να καταφέρουμε πολλά".

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Στην ιστοσελίδα μας επίσης μίλησε και ο αθλητής παρααθλητισμού, Μάριος Κουτσουλλής. Διαβάστε ΕΔΩ τις δηλώσεις του. 

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση