ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΚΟΑ: Η Δημοσιογραφική διάσκεψη για το Εθνικό Σχέδιο Στήριξης Νεαρών Αθλητών προοπτικής

Το 24sports σας μετέφερε όλα όσα ειπώθηκαν

Θεόδωρος Τσιολάκης

Θεόδωρος Τσιολάκης

Ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού (ΚΟΑ) πραγματοποίησε Δημοσιογραφική Διάσκεψη για την έναρξη του Εθνικού Σχεδίου Στήριξης Νεαρών Αθλητών/τριών προοπτικής.

Ακολούθως μετά τη Δημοσιογραφική διάσκεψη θα ακολουθήσει η τελετή παράδοσης της χορηγίας στο στάδιο «Τάσος Ελευθερίας».

Το 24sports ήταν στην αίθουσα διαλέξεων του ΚΟΑ και σας μετάφερε ζωντανά όλα όσα ειπώθηκαν.

11:00 Ξεκίνησε να μαζεύεται αρκετός κόσμος. 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

11:03 Στη δημοσιογραφική διάσκεψη το παρόν τους έδωσαν και Κύπριοι Αθλητές, όπως η αθλήτρια της ιστιοπλοΐας Μαριλένα Μακρή και ο χρυσός αθλητής του Κοινοπολιτειακούς αγώνες στην ενόργανη γυμναστική, Ηλίας Γεωργίου.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

11:12 Αρχίζει η δημοσιογραφική διάσκεψη. 

11:15 Στο βήμα η γραμματέας του προέδρου του ΚΟΑ, Στέφανη Γουϊλερ η οποία αναφέρθηκε στο Εθνικό Σχέδιο στηρίξης τονίζοντας ότι είναι με μεγάλη χαρά που παρουσιάζεται σήμερα το εν λόγω σχέδιο για τη στήριξη των νεαρών αθλητών/τριών. 

11:18 Στο βήμα η Μαίρη Χαραλάμπους Παπαμιλτιάδη η οποία ανέφερε: "Ο ΚΟΑ είναι πραγματικά περήφανος γιατί με τους προϋπάρχοντες σχεδιασμούς υπήρχε ένα κενό όσον αφορά τους νεαρούς αθλητές με προοπτική. Έτσι αποφασίσαμε να στηρίξουμε αυτά τα παιδιά πριν έχουν της επιδόσεις που θα τους επιστρέψον να είναι στους σχεδιασμούς του ΚΟΑ. Ευχαριστούμε την Μαριλένα Μακρή και τον Ηλία Γεωργίου που είναι εδώ και αποτελούν πηγή έμπνευσης στους μικρότερους αθλητές".

11:20 Η διεθνής αθλήτρια της ιστιοπλοϊας, Μαριλένα Μακρή αναφέρθηκε για το σχέδιο στήριξης και τον ΚΟΑ: " Το 2017 αγωνίστηκα για πρώτη φορά σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και εντάχθηκα στο σχεδιάσμο. Αν δεν ήταν αυτός ο σχεδιασμός δεν θα είχα την πορεία που έχω. Ευχαριστώ πολύ". 

11:22 Ο διεθνής αθλητής της ενόργανης γυμναστικής, Ηλίας Γεωργίου μίλησε και αυτός για το εν λόγω σχέδιο: "Ένα μεγάλο μπράβο στον ΚΟΑ, είναι μεγάλη η βοήθεια που προσφέρει σε αυτούς. Η στήριξη που είχα ως έφηβος και σε όλη την πορεία είναι μεγάλη, γιατί κάθε άθλημα έχει τα δικά του έξοδα που επιβαρύνουν τους γονείς. Με αυτή τη βοήθεια εγώ κατάφερνα να ξεπερνώ τις δυσκολίες, να πληρώνω τα έξοδα μόνος μου και να βοηθώ τους γονείς μου". 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

11:25 Το βήμα στη συνέχεια πήρε το μέλος του ΔΣ του ΚΟΑ, Κάλλη Χατζηιωσήφ η οποία είπε: "Η εφαρμογή του προγραμμάτος προοπτικής, θα καλύψει τον ενδιάμεσο χώρο από τους υπάρχοντες σχεδιασμούς, με την ευχή τα νεαρά ταλέντα μας να συνεχίσουν την πορεία τους". 

11:28: Στο βήμα ο πρόεδρος του ΚΟΑ, κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης ο οποίος αναφέρθηκε στο εν λόγω σχέδιο: "Υλοποιούμε αυτό τον σχεδιασμό που ονειρευτήκαμε από την πρώτη στιγμή που είμαστε στον οργανισμό, αλλά η πανδημία δεν μας επέτρεψε να το προωθήσουμε νωρίτερα. Υπήρχε ένα κενό στους Σχεδιασμούς του ΚΟΑ για τα παιδιά που θα τιμήσουμε σήμερα που είναι κάτω των 19 ετών. Θεωρήσαμε ότι αυτό το σχέδιο είναι ένα ξεκίνημα για τα παιδιά αυτά. Υπήρχε ένα κενό, το διαγνώσαμε και το συμπληρώσαμε. Νομίζω ότι ως οργανισμός κάναμε το καθήκον μας. Ειδικότερα ένα μεγάλο μπράβο στην Μαριλένα Μακρή και τον Ηλία Γεωργίου για τις επιτυχίες τους". 

11:32 Στο βήμα η Έλενα Παπακώστα, πρόεδρος της επιτροπής του εν λόγω σχεδίου και μέλος του ΔΣ του ΚΟΑ. Η αναφορά της: "Ευχαριστώ όλους όσους είσαστε εδώ. Πριν ξεκινήσω την παρουσίαση, θέλω να πω ενα μεγάλο ευχαριστώ στον πρόεδρο του ΚΟΑ, γιατί αυτό το σχέδιο είναι σαν το μικρό του παιδί. Από την πρώτη μέρα που ήρθα μου είπε για αυτό το όραμα του και ήθελε να γίνει πραγματικότητα. Πρόεδρε η μισή τιμή σήμερα πάει σε εσένα. Είμαστε χαρούμενοι για αυτό το σχέδιο γιατί υπάρχει η στήριξη στου νεαρούς αθλητές με ταλέντο. Στην ουσία για να μπορέσουμε να αντιληφθούμε που υπάρχει αυτός ο σχεδιασμός να πούμε ότι υπάρχουν και άλλα σχέδια στήριξης. Το σχέδιο των ταλέντων στηρίζει τα νεαρά ταλέντα που έχουν προοπτική ανέλιξης και στηρίζονται και με οικονομική στήριξη και με επιστημονική στήριξη για να μπορέσουν να συνεχίσουν την καλή τους πορεία. Υπήρχε όμως ένα κενό στην μετέπειτα πορεία των αθλητών και αυτό το σχέδιο έρχεται να καλύψει αυτό το κενό".

Πιο κάτω μπορείτε να δείτε την πυραμίδα με τα σχέδια στήριξης του ΚΟΑ: 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Η κ. Παπακώστα συνέχισε και αναφέρθηκε στους στόχους του σχεδίου: "Οι στόχοι είναι η στήριξη των νεαρών αθλητών που έχουν προοπτική να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του κάθε αθλήματος. Επίσης η εφαρμογή της πολτικής του ΚΟΑ σε νεαρές ηλικίες. Από εκεί και πέρα ο τρόπος λειτουργίας του σχεδίου είναι κάποια κριτήρια και αυτά είναι για αθλητές κάτω των 19 ετών για ολυμπιακά αθλήματα. Γίνεται αξιολόγηση από τον Ιανουάριο για ολόκληρη τη χρονιά. Υπάρχει στήριξη και τα παραουλυμπιακά αθλήματα". 

Τέλος Δημοσιογραφικής διάσκεψης.

Δείτε και φωτορεπορτάζ στο slideshow. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση