ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

#MediaBlog: Ήγγικεν η ώρα για ένα καθαρά κυπριακό ριάλιτι;

Κανάλι ψάχνει συνεργάτες για νέα σειρά αλλά...

Χρύσανθος

Χρύσανθος

Νέα ριάλιτι βρίσκονται στα σκαριά για τρεις μεγάλους τηλεοπτικούς σταθμούς. Πρόκειται για ριάλιτι που αναβλήθηκαν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και τώρα καταβάλλεται έντονη προσπάθεια για να αρχίσουν το συντομότερο. Για δύο από αυτά δεν θεωρείται απίθανο η έναρξη να γίνει μέσα στον Ιούνιο ενώ το άλλο μάλλον πάει για Σεπτέμβριο.

Η ανάγκη των καναλιών για τηλεθέαση αλλάζει δραματικά το πρόγραμμά τους. Όλα αναζητούν άμεσες λύσεις για να επαναφέρουν τα ποσοστά και την... διαφήμιση.

Πηγή μου από μεγάλο τηλεοπτικό κανάλι μου είπε πως έγινε ξανά συζήτηση για ένα «καθαρά κυπριακό» ριάλιτι και ανατέθηκε ξανά η ετοιμασία μελέτης και κοστολογίου σε στέλεχος του σταθμού. Όπως μου ανέφερε με στόχο να μειωθεί το κόστος γίνεται σκέψη για δημιουργία ενός «κυπριακού προϊόντος» το οποίο θα προσφέρει θέαμα, κουτσομπολιό και θα προσελκύσει τηλεθέαση χωρίς υπερβολικό κόστος.

Η μελέτη θα πρέπει να παραδοθεί μέχρι τέλος του μήνα.
Σύμφωνα με την πηγή μου ανάλογη προσπάθεια στο παρελθόν δεν στέφθηκε με επιτυχία «για διάφορους λόγους».

Σκέψεις για νέα τηλεοπτική σειρά «αξιώσεων» κάνει τηλεοπτικό κανάλι για να μπει δυναμικά στη μάχη της τηλεθέασης το φθινόπωρο.
Ωστόσο οι προσπάθειες του για προσέγγιση συνεργατών μάλλον έχουν σκαλώσει...
Η προϊστορία δεν βοηθάει, αντιθέτως...

Σε δημοσιογραφικό πηγαδάκι γινόταν πρόσφατα λόγος για μεταγραφή μεγατόνων.
Δεν έχω διασταυρώσει ακόμα κατά πόσον ισχύει η πληροφορία. Το ψάχνω και επανέρχομαι.

Όπως μαθαίνω ο γνωστός δημοσιογράφος και τηλεπαρουσιαστής Κώστας Κωνσταντίνου του Alpha έχει λάβει μηνύματα οργής και αγανάκτησης γιατί φιλοξένησε στην εκπομπή του τον Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτο. Οι αντιδράσεις ήρθαν από άτομα που διαφωνούν με τις θέσεις του Μόρφου για τους ομοφυλόφιλους και υποστηρίζουν πως δεν έπρεπε να δοθεί βήμα στον Μόρφου για να τις διατυπώσει.
Αν και οι δηλώσεις του Μητροπολίτη είναι ομοφοβικές και έχουν διατυπωθεί από καιρό τώρα, το θέμα επαναφέρει το μεγάλο ερώτημα:

Ποιες απόψεις πρέπει να ακούγονται στην τηλεόραση και τα άλλα ΜΜΕ;

Πώς ο δημοσιογράφος πρέπει να επιλέγει τα θέματά του και τα άτομα στα οποία δίνει τον λόγο;
Θα τοποθετηθεί άραγε επίσημα και η Ένωση Συντακτών Κύπρου και η Επιτροπή Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας;
Κάτι τέτοια τους εμπνέουν...

Τι λέει η τηλεθέαση;

Ο πρώτος σταθμός στη μάχη της τηλεθέασης για τη χθεσινή μέρα δεν ήταν ένας αλλά δύο. Ο ΑΝΤ1 και ο Alpha μοιράστηκαν την πρωτιά στη γενική τηλεθέαση ενώ τους ακολούθησε σε απόσταση αναπνοής το Omega στη δεύτερη θέση. Στην τρίτη θέση βρέθηκε το ΡΙΚ1 όχι με μεγάλη διαφορά ενώ στην τελευταία θέση βρέθηκε το Sigma.

Στο δυναμικό κοινό την πρωτιά κατέλαβε ο ΑΝΤ1 με μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους. Ακολούθησε ο Alpha στη δεύτερη θέση, το Omega στην τρίτη θέση, το Sigma στην τέταρτη θέση και το ΡΙΚ1 στην πέμπτη.

Η σειρά που κατέλαβαν τα τηλεοπτικά κανάλια για τη χθεσινή μέρα στη γενική τηλεθέαση:
ALPHA: 13%
ANT1: 13%
OMEGA : 12,9%
PIK1: 11,6%
SIGMA: 9,5%
PIK2: 1,2%
ΕΡΤ World: 1%

Η σειρά που κατέλαβαν τα τηλεοπτικά κανάλια στη τηλεθέαση του δυναμικού κοινού για τη χθεσινή μέρα:
ANT1: 17,9%
ALPHA: 12,4%
OMEGA: 12,1%
SIGMA: 11%
PIK1: 4,8%
PIK2: 1,2%
ERT WORLD: 0,5%

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

#MediaBlog: Τελευταία Ενημέρωση