ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τι είναι το τραύμα που έπαθε ο Πρόεδρος

Στραβοπάτησε με αποτέλεσμα να υποστεί υποκεφαλικό κάταγμα δεξιού μηρού

Ατύχημα στη Λεμεσό, κατά το οποίο υπέστη υποκεφαλικό κάταγμα δεξιού μηρού είχε το Σάββατο (29/06) στη Λεμεσό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες το ατύχημα του προέδρου της Δημοκρατίας συνέβη όταν ο ίδιος κάποια στιγμή κατέβηκε από το προεδρικό όχημα προκειμένου να πάει σε ένα κατάστημα.

Ο Νίκος Αναστασιάδης λένε ότι σταμάτησε να χαιρετήσει ένα μικρό παιδί και γυρίζοντας να εισέλθει στο κατάστημα στραβοπάτησε, με αποτέλεσμα, να υποστεί υποκεφαλικό κάταγμα δεξιού μηρού.

Τι είναι το υποκεφαλικό κάταγμα 

Το υποκεφαλικό κάταγμα του μηριαίου θεωρείται ενδαρθρικό κάταγμα εν αντιθέση με το διατροχαντήριο που θεωρείται εξωαρθρικό. Η φύση του ενδαρθρικού κατάγματος περιλαμβάνει και την αιμάτωση της κεφαλής του μηριαίου οστού η οποία πολλές φορές διαταράσεται καθώς τραυματίζονται και τα αγγεία που τροφοδοτούν με αίμα τη κεφαλή του μηριαίου οστού. Το γεγονός αυτό έχει ιδιαίτερη κλινική σημασία για τη φύση της αντιμετώπισης του κατάγματος αυτού.


Ξεκίνησε το χειρουργείο του Προέδρου


Το υποκεφαλικό κάταγμα αποτελεί ένα από τα συχνότερα κατάγματα που συμβαίνουν σε άτομα της τρίτης και τέταρτης ηλικίας. Αυτό συμβαίνει λόγω των αυξημένων ποσοστών εμφάνισης της οστεοπόρωσης στις ηλικίες αυτές. Άλλοι παράγοντες που συμβάλλουν είναι η μειωμένη ισορροπία, οι μυικές ατροφίες, η ελάττωση της όρασης, οι νευρομυικές παθήσεις και πολλές φορές οι διαταραχές της σίτησης - υποσιτισμός των ηλικιωμένων ανθρώπων.

Συνήθως εμφανίζεται μετά από πτώση του ατόμου επί του εδάφους δίχως να χρειάζεται ιδιαίτερη βία στις μεγάλες ηλικίες. Σε νεώτερες ηλικίες μπορεί να συμβεί αλλά χρειάζεται μεγαλύτερη ενέργεια για να προκληθεί.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ:

Η αντιμετώπιση του υποκεφαλικού κατάγματος του μηριαίου οστού (ισχίου) είναι κυρίως χειρουργική. Ο στόχος της χειρουργικής αντιμετώπισης είναι η σταθεροποίηση του κατάγματος και η όσο το δυνατό γρηγορότερη ορθοστάτηση και κινητοποίηση του ασθενούς.

Σήμερα η σύγχρονη Ορθοπαιδική χειρουργική, με την εξέλιξη των χειρουργικών τεχνικών καθώς και της μεταλλουργίας των υλικών οστεοσύνθεσης ή αντικατάστασης των αρθρώσεων, μπορεί να προσφέρει στον ασθενή τη δυνατότητα να δεχθεί ένα χειρουργείο ελάχιστης επεμβατικότητας - minimally invasive surgery - γεγονός το οποίο σημαίνει μικρή χειρουργική τομή και διαχωρισμός δίχως κόψιμο των μυικών ομάδων με αποτέλεσμα την έγερση και βάδιση του ασθενούς ακόμα και την ίδια ημέρα του χειρουργείου ανώδυνα, Fast Track.

Πηγή:goudelis.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X