ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Νίκος Χριστοδουλίδης ο νέος Πρόεδρος

Όλα όσα έγιναν στο 24News

24news team

Έπειτα από μια μακρά και έντονη προεκλογική περίοδο η Κύπρος, σήμερα Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου, ο λαός επέλεξε τον Νίκο Χριστοδουλίδη ως τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας 

Όλα όσα έγιναν στο 24News

«Σείστηκε» το στάδιο - «Σεισμός-σεισμός, Συναγερμός» (Βίντεο)

Πανικός στο «Ελευθερία» (Εικόνες/Βίντεο)

Έτσι αντέδρασε ο Χριστοδουλίδης στην νίκη του - Βίντεο

- Σε κοινές δηλώσεις προχώρησαν ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παπαδόπουλος απευθυνόμενος προς τον κ. Χριστοδουλίδη ανέφερε: «Το ΔΗΚΟ θέλει να σε ευχαριστήσει γιατί δικαίωσες την απόφασή μας. Μας έκανες περήφανους, στην υποψηφιότητα σου είδαμε ένα άτομο που θέλει να φέρει ένα νέο ύφος στην πολιτική. Οι προκλήσεις που μας φέρνει η επόμενη μέρα είναι σημαντικές, δύσκολες και πρέπει να μας βρει ενωμένους. Θέλουμε να σε διαβεβαιώσουμε ότι το ΔΗΚΟ έδωσε την ψυχή του για να σε εκλέξει σήμερα Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα δώσουμε τη ψυχή μας για να στηρίξουμε την κυβέρνησή σου. Η λαϊκή στήριξη που έχεις λάβει σήμερα να σε οδηγήσει στο να φέρεις καλύτερες μέρες στον τόπο μας». Από την πλευρά του ο Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε: «Να σας ευχαριστήσω για την ουσιαστική στήριξη. Θα ήθελα να αναφέρω την απόφασή να κάνετε την υπέρβασή σας και είναι μεγάλη τιμή για εμένα και θα ήθελα απόψε να σας διαβεβαιώσω ότι θα κάνω το παν για να είστε περήφανοι για την επιλογή που κάνατε. Για εμάς η πραγματική προσπάθεια ξεκινά την 1η Μαρτίου και είμαι σίγουρος ότι θα έχω τη στήριξη του ΔΗΚΟ. Μέσα από τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης ευρείας αποδοχής μπορούμε να ανταποκριθούμε καλύτερα στις προσδοκίες της κυπριακής κοινωνίας».

- Χριστοδουλίδης: Από αύριο οι επαφές για καθορισμό Υπ. Συμβουλίου

Στο επιτελείο του έφθασε ο Νίκος Χριστοδουλίδης. Σε δηλώσεις του ανέφερε: «Όλοι εσείς ήσασταν από την αρχή οι πρωταγωνιστές. Αποδείξατε ότι ο καλύτερος μηχανισμός είναι ο Κυπριακό λαός. Από αύριο ξεκινώ τις συναντήσεις σε σχέση με τον καθορισμό του Υπουργικού Συμβουλίου. Θα ζητήσω να δω τους αρχηγούς των κομμάτων για να τους ενημερώσω για τις σκέψεις, τους προβληματισμούς μου και να ανταλλάξω απόψεις».

Σε ερώτηση για το πόσες γυναίκες θα περιλαμβάνει το Υπουργικό και αν σε αυτό θα διοριστούν άτομα που είχαν θέση προηγουμένως ο κ. Χριστοδουλίδης ξεκαθάρισε: «Έχω πει, σε σχέση με τη συμμετοχή των γυναικών για 50-50 και αυτά που έχουμε υποσχεθεί θα τα κάνουμε πράξη. Σε σχέση με το δεύτερο ερώτημα, οιι σχεδιασμοί μας αφορούν νέα άτομα. Σε σχέση με το αν επικοινώνησε με τον τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ, ανέφερε: «Μέχρι στιγμής έχουν υπάρξει επικοινωνίες με τ/κ συμπατριώτες μας. Ξεκάθαρο μήνυμα να εργαστούμε μαζί τους για να σπάσει το αδιέξοδο. Η παρούσα κατάσταση δεν μπορεί να αποτελεί λύση του Κυπριακού

- Συγχαρητήρια έστειλε η Σακελλαροπούλου στον Νίκο Χριστοδουλίδη για την εκλογή του

Τα συγχαρητήριά της στον νέο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη εξέφρασε η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, το βράδυ της Κυριακής.

Τονίζοντας ότι το Κυπριακό αποτελεί κορυφαία εθνική προτεραιότητα και υπογραμμίζοντας τη σημασία του συντονισμού Ελλάδας και Κύπρου, η κ. Σακελλαροπούλου ευχήθηκε κάθε επιτυχία στον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο.

«Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου επικοινώνησε με τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, τον συνεχάρη για την εκλογή του και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στην άσκηση των καθηκόντων του», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ελληνικής Προεδρίας.

 - Χριστοδουλίδης: Η επανένωση της πατρίδας μας αποτελεί για μένα ύψιστη προτεραιότητα 

Στις πρώτες του δηλώσεις ο Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε: «Πήρα αρκετά μηνύματα από τ/κ συμπατριώτες μας. Είχα την ευκαιρία να μεταφέρω την πεποίθησή μου ότι η παρούσα κατάσταση στο Κυπριακό δεν μπορεί να αποτελεί λύση. Η επανένωση της πατρίδας μας αποτελεί για μένα ύψιστη προτεραιότητα. Η πρώτη μου επίσκεψη θα είναι στην Αθήνα».

-Συγχαρητήρια στον Χριστοδουλίδη έστειλε η Πρόεδρος του ΕΚ Ρομπέρτα Μέτσολα

Τα συγχαρητήριά της στον Νίκο Χριστοδουλίδη για την νίκη του στις Προεδρικές Εκλογές εξέφρασε μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα.

Σε ανάρτηση στο Twitter στα αγγλικά και τα ελληνικά η κ. Μέτσολα αναφέρει πως τηλεφώνησε στον κ. Χριστοδουλίδη για να τον συγχαρεί για την εκλογή του.

«Πρέπει να εργαστούμε μαζί για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας: ειρήνη & επανένωση, πόλεμος στην Ουκρανία, μετανάστευση, ενέργεια & ανταγωνιστικότητα» αναφέρει, προσθέτοντας πως «είμαστε καλύτεροι όταν είμαστε μαζί»

Πλάνταξε στο κλάμα η κόρη του Χριστοδουλίδη (Φωτογραφία)

- Tον Νίκο Χριστοδουλίδη συνεχάρη ο Έλληνας Πρωθυπουργός

- «Μετά από 28 χρόνια είναι η τελευταία φορά που σε αποκαλώ Νίκο»

Ανέτειλε νέα εποχή Χριστοδουλίδη νικώντας ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ… με εύκολο τρόπο 

- Οι δηλώσεις του Αβέρωφ για τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Στις πρώτες του δηλώσεις ο Αβέρωφ Νεοφύτου ανέφερε: «Συγχαρητήρια στον Νίκο Χριστοδουλίδη. Επικοινωνήσαμε με τον Ανδρέα Μαυρογιάννη. Δεν χρειάζεται η συμμετοχή στην κυβέρνηση για να συμπεριφέρεσαι υπεύθυνα για τον τόπο σου. Ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας να λογαριάζει στη στήριξη του ΔΗΣΥ».

- Συγχαρητήρια του Αναστασιάδη στον Χριστοδουλίδη

- Στεφάνου: Από 1η Μαρτίου θα είμαστε αντιπολίτευση

Στις πρώτες του δηλώσεις ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου ανέφερε: «Θέλω να συγχαρώ τον Ν. Χριστοδουλίδη και να του ευχηθώ μια παραγωγική θητεία. Ήταν μια πολύ δύσκολη εκλογική μάχη. Δώσαμε τον καλύτερο μας εαυτό και σε αυτό συνέβαλε ο Ανδρέας Μαυρογιάννης. Αισθάνομαι την ανάγκη να τον συγχαρώ. Είμαι βέβαιος ότι οι δρόμοι μας θα ξανασυναντηθούν. Η επόμενη μέρα θα αποτελέσει σημείο επανεκκίνησης για το κόμμα μας. Οι εκλογές έχουν αποδείξει ότι η Αριστερά είναι εδώ, δυνατή, ενωμένη. Από την 1η Μαρτίου θα είμαστε αντιπολίτευση».

- Ο Νίκος Χριστοδουλίδης αναμένεται να αφιχθεί στα γραφεία του Δημοκρατικού Κόμματος, σύμφωνα με έγκυρη πηγή από το ΔΗΚΟ 

Σημειώνεται ότι τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, αναμένουν σε πανηγυρικό κλίμα ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, στελέχη και μέλη του ΔΗΚΟ που στήριξαν την εκλογή Νίκου Χριστοδουλίδη.

Στα κεντρικά γραφεία του ΔΗΚΟ αναμένεται και δήλωση του κ. Παπαδόπουλου για το εκλογικό αποτέλεσμα.

- Οι δηλώσεις του Ανδρέα Μαυρογιάννη 

Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης δήλωσε: «Απόψε τελειώνει ένα μακρύ αλλά ωραίο ταξίδι. Θέλω να ευχαριστήσω τους συνοδοιπόρους μου, τους συνεργάτες και την οικογένειά μου. Το μεγάλο κόμμα της Αριστεράς, το ΑΚΕΛ. Λυπούμαι που δεν μπορέσαμε να δικαιώσουμε τις προσδοκίες για μια μεγάλη αλλαγή. Να συγχαρώ τον Ν. Χριστοδουλίδη. Η Κύπρος πάντα θα μας ενώνει. Παραμένω ενεργός στον αγώνα. Δεν προτίθεμαι να συνεχίσω στο πολιτικό σκηνικό. Θα παραμείνω ενεργός πολίτης. Η μέρα αύριο θα με βρει σπίτι μου», κατέληξε ο κ. Μαυρογιάννης.

- Συνεχάρη τον Χριστοδουλίδη ο Μαυρογιάννης

Ο Ν. Χριστοδουλίδης δέχτηκε συγχαρητήριο τηλεφώνημα τόσο από τον Νίκο Αναστασιάδη όσο και από Ανδρέα Μαυρογιάννη και Αβέρωφ Νεοφύτου

Ο Ν. Χριστοδουλιδης δεχτηκε συγχαρητήριο τηλεφώνημα τόσο από τον Νικο Αναστασιαδη οσο και από Ανδρέα Μαυρογιαννη και Αβερωφ Νεοφυτου

- Τρελό πάρτι στο επιτελείο Χριστοδουλίδη - Βίντεο

Μαυρογιάννης: «Έχω έτοιμες δύο version, μία για νίκη μία για ήττα»

- Δεν υιοθετεί απόλυτα τα αποτελέσματα των exit polls το ΑΚΕΛ

Το ΑΚΕΛ δεν υιοθετεί απόλυτα τις ενδείξεις των exit polls, όπως ανέφεραν στελέχη του κόμματος λίγο πριν από το κλείσιμο της κάλπης. Το κόμμα που στηρίζει την υποψηφιότητα Ανδρέα Μαυρογιάννη εκτιμά, όπως αναφέρθηκε, ότι υπάρχουν αστάθμητα στοιχεία που μπορεί να αλλάξουν τα ποσοστά που παρουσιάζονται από τα exit polls.

Διευκρινίζουν ότι δεν αμφισβητείται η εγκυρότητα των exit polls, σημειώνουν όμως ότι φαίνεται να υπήρξαν νέες προσθήκες στο εκλογικό σώμα κατά τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών, οι οποίες εκτιμάται ότι στήριξαν την υποψηφιότητα Ανδρέα Μαυρογιάννη. Επισημαίνουν, ακόμα, ότι το αποτέλεσμα αναμένεται να είναι ντέρμπι, μέχρι και την ολοκλήρωση της καταμέτρησης.

Η ηγεσία του ΑΚΕΛ αναμένει την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων και ο ΓΓ, Στέφανος Στεφάνου, αναμένεται ότι θα κάνει δηλώσεις λίγο μετά τις 8:00 μ.μ.

- Στο 72,2% η προσέλευση στις κάλπες, δηλαδή 405.486 ψηφοφόροι

- Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα των exit polls, αναμένουμε τα αποτελέσματα, λέει το επιτελείο Χριστοδουλίδη

Με χαρά και ικανοποίηση υποδέχθηκαν τα αποτελέσματα των exit polls στο Πολιτικό Γραφείο του υποψηφίου για την προεδρία της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη.

Εκπρόσωπος του επιτελείου δήλωσε στους δημοσιογράφους αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση των δημοσκοπήσεων εξόδου ότι τα αποτελέσματα προκάλεσαν ικανοποίηση, αλλά παρουσιάζονται συγκρατημένοι εν αναμονή του τελικού απτελέσματος της κάλπης.

«Αποδεχθήκαμε με χαρά τα αποτελέσματα των exit polls αλλά θα αναμένουμε το αποτέλεσμα της κάλπης», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Ν. Χριστοδουλίδη.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα των Exit Polls

- Ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία 

Κανονικά έκλεισαν στις 18.00 οι κάλπες για τον δεύτερο γύρο των Προεδρικών 2023 σε όλα τα εκλογικά κέντρα στην Κύπρο και στο εξωτερικό, όπως ανακοίνωσε ο Γενικός Έφορος Εκλογών Κώνστας Κωνσταντίνου.

Η διαλογή και καταμέτρηση των ψήφων αρχίζει, όπως είπε, αυτή τη στιγμή στα εκλογικά κέντρα, με μοναδική εξαίρεση την κάλπη των Κεντρικών Φυλακών, η οποία μεταφέρθηκε για να συμψηφιστεί με άλλη κάλπη.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση