ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σχέδιο επιδότησης αεροπορικών εταιρειών 6,3 εκ. ευρώ ανακοίνωσε ο Γ. Καρούσος

Οι εκτιμήσεις για την επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια μέχρι το τέλος του χρόνου

Σχέδιο στήριξης των αεροπορικών εταιρειών ανακοίνωσε ο Υπουργός Μεταφορών, Γιάννης Καρούσος έπειτα από την ολοκλήρωση της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου. Όπως ανέφερε ο αρμόδιος Υπουργός, πρόκειται για ένα σχέδιο κινήτρων προς αεροπορικές εταιρείες με στόχο την τόνωση της επιβατικής κίνησης.

Το σχέδιο θα επιδοτεί τις αεροπορικές εταιρείες με βάση τον δείκτη πληρότητας των αεροσκαφών και το ποσό θα καταβαλλεται για τους επιβάτες που θα εμπίπτουν στις πληρότητες μεταξύ 40% και 70%.

Το σχέδιο έχει ισχύ για έξι μήνες με προϋπολογισμό 6,3 εκ. ευρώ. «Στόχος είναι η άμεση επαναφορά της συνδεσιμότητας και η στήριξη των αερομεταφορών», τόνισε ο κ. Καρούσος.

«Στόχος του σχεδίου είναι να επιδοτήσει επιβάτες με βάση τα εξής συμπεράσματα: τον Ιούνιο υπολογίζουμε ότι η επιβατική κίνηση θα ανέλθει στους 37 χιλιάδες επιβάτες, τον Ιούλιο, στις 196 χιλιάδες επιβάτες, τον Αύγουστο 460 χιλιάδες επιβάτες, τον Σεπτέμβριο, 634 χιλιάδες, 693 χιλιάδες επιβάτες τον Οκτώβριο, τον Νοέμβριο 388 χιλιάδες επιβάτες και τον Δεκέμβριο 334 χιλιάδες επιβάτες», σημείωσε ο Υπουργός Μεταφορών. Ο κ. Καρούσος τόνισε τη σημασία του κινήτρου καθώς προωθεί την άμεση σύνδεση της Κύπρου με το εξωτερικό ενώ πρόκειται για επιπλέον κίνητρο για τις εταιρείες που θα πραγματοποιήσουν πτήσεις προς την Κύπρο τους επόμενους έξι μήνες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση