ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Προεδρικές - Αυτό είναι το τελικό αποτέλεσμα

Όλα όσα έγιναν την πρώτη Κυριακή των εκλογών

24news team

Τα ξίφη τους θα διασταυρώσουν στον δεύτερο γύρο οι Νίκος Χριστοδουλίδης και Ανδρέας Μαυρογιάννης με στόχο την Προεδρία της Δημοκρατίας. Το τελικό αποτέλεσμα όπως διαμορφώθηκε έχει ως εξής, Νίκος Χριστοδουλίδης 32.04%, Ανδρέας Μαυρογιάννης 29.60% και Αβέρωφ Νεοφύτου 26,11%. 

 

Προηγούμενη ενημέρωση 

Όλα όσα έγιναν στο 24news

- Υπέρ Χριστοδουλίδη τάσσεται ο Προδρόμου

Την θέση ότι ο Δημοκρατικός Συναγερμός θα πρέπει να στηρίξει τον Νίκο Χριστοδουλίδη πλέον έθεσε ο υπουργός Παιδείας Πρόδρομος Προδρόμου. Όπως ανέφερε στην «Καθημερινή» το αποτέλεσμα δυστυχώς δεν ήταν το αναμενόμενο και η πρόταση σταθερότητας και ανάπτυξης με την υποψηφιότητα Αβέρωφ Νεοφύτου δεν επικροτήθηκε από το συλλογικό σώμα.

Χριστοδουλίδης: «Σήμερα νίκησε η δημοκρατία και η συλλογικότητα»

Οι δηλώσεις του Νίκου Χριστοδουλίδη μετά την πρωτιά στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών.

«Πανέτοιμος να αναλάβω την πολύ μεγάλη ευθύνη. Είναι έντονη η πεποίθηση μου ότι κοινωνία των πολιτών επιζητεί ανανέωση, νέα ήθη στην πολιτική. Επιζητεί προοπτική και ελπίδα. Η κοινωνία αποδέχθηκε το μήνυμα μας και αγκάλιασε τη δική μας πρόταση για να κάνουμε το βήμα την επόμενη μέρα. Χωρίς του διαχωρισμούς και τις πρακτικές των προηγούμενων χρονών. Περηφάνια και ευγνωμοσύνη για τον απλό πολίτη. Σήμερα νίκησε η δημοκρατία και η συλλογικότητα. Ήταν για όλους μας μια δύσκολη και μεγάλη μέρα. Θέλω να συγχαρώ τον κ. Ανδρέα Μαυρογιάννη και όλους τους άλλους υποψηφίους. Θέλω να επαναλάβω αυτό που ανέφερα όλη την προεκλογική περίοδο, κανένας δεν είναι και δεν ήταν αντίπαλος μας, αντίπαλος μας είναι τα προβλήματα της χώρας και των πολιτών μας. Σε αυτό μας το όραμα έχουν θέση όλοι. Η πόρτα μας είναι ανοιχτή από αύριο». 

Ο κος. Χριστοδουλίδης σημείωσε πως αύριο θα ζητήσει να έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου ενώ θα επιδιώξει και συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

- Xρίστος Χρίστου: Την Τετάρτη η απόφαση για τον δεύτερο γύρο

«Αντιλαμβανόμαστε πλήρως τον ρόλο και το μήνυμα που μας έχει αποστείλει η κοινωνία. Είμαστε εδώ για να εργαστούμε για τα προβλήματα των συμπολιτών μας, για τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τον τόπο μας», δήλωσε ο Χρίστος Χρίστου για το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου. Σημείωσε πως θα αποστείλουν και στους δύο εναπομείναντες υποψηφίους το σχετικό ερωτηματολόγιο και θα αναμένουν τη δική τους τοποθέτηση.

«Με βάση τις δικές τους τοποθετήσεις θα παρθεί απόφαση κατά πάσα πιθανότητα την ερχόμενη Τετάρτη το βράδυ», κατέληξε.

- Φαίδωνας Φαίδωνος: «Εισήγηση μου στο Πολιτικό Γραφείο ΔΗΣΥ θα είναι στήριξη Μαυρογιάννη»

Η κάλπη για τον πρώτο γύρο των εκλογών μίλησε. Το αποτέλεσμα είναι σεβαστό και έστειλε ξεκάθαρα μηνύματα. Η εισήγησή μου στο πολιτικό Γραφείο του Δημοκρατικού Συναγερμού θα είναι η στήριξη του Αντρέα Μαυρογιάννη για τις αρχές του και την εντιμότητα του, ανέφερε σε προσωπική του δημοσίευση ο Δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος. 

- Αβέρωφ Νεοφύτου: Όταν κινηθούν οι διαδικασίες θα είμαι υποψήφιος στον ΔΗΣΥ

«Ένα κόμμα με αρχές και αξίες και με ανθρώπους που παραμένουν δίπλα από τον ΔΗΣΥ σε αυτά που πιστέψανε την ενωμένη Κύπρο την δυνατή οικονομία για να έχουμε αξιοπρεπείς πολίτες» ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου. Όπως είπε, το αποτέλεσμα είναι απολύτως είναι σεβαστό, «έχω ήδη συγχαρεί τους ανθυποψηφίους μου για την επιτυχία τους να περάσουν στον β γύρο». «Δώσαμε» όπως είπε «ένα σκληρό αγώνα στις πλέον αντίξοες συνθήκες φέραμε ένα αποτέλεσμα πολύ κοντά στο ποσοστό του κόμματος στις βουλευτικές εκλογές». «Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου που με εμπιστεύτηκαν στάθηκαν στις αρχές τους και πορεύθηκαν μαζί μας παρά την προσπάθεια της διάσπασης. Και δεν ευχαριστώ μόνο τους Συναγερμικούς αλλά και όσους συστρατεύθηκαν. Πρέπει να έχουν ψηλά το κεφάλι γιατί παρέμεινε προσηλωμένοι και υπερασπίστηκαν αξίες που αργά ή γρήγορα . η απόφαση για την επόμενη μέρα είναι συλλογική με ισχυρότατες θεσμικές διαδικασίες τα όργανά του θα αξιολογήσουν το αποτέλεσμα και την περαιτέρω στάση μας. ένα το σίγουρο ένα το βέβαιο ο ΔΗΣΥ θα παραμείνει ενωμένος και δυνατός, πρωταγωνιστής. Πρωταγωνιστής δεσμευμένος σε αυτή την υψηλή αποστολή μπροστά σε όσα έχετε κάνει όχι μόνο στους τελευταίους μήνες αλλά και όσα κληροδότησε ο Κληρίδης με τις αρχές τις αξίες και τα πιστεύω. Φάρος για τον ΔΗΣΥ οι αρχές του για εθνική δικαίωση, δυνατή οικονομία και αξιοπρεπείς πολίτες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

- Χλευάζουν έξω από το επιτελείο Αβέρωφ

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτοκίνητα περνούν έξω από το επιτελείο του Αβέρωφ Νεοφύτου φωνάζοντας «Ο Αβέρωφ μπορεί ρε;».

- Αχιλλέας Δημητριάδης: Την Πέμπτη θα ανακοινώσω ποιον θα υποστηρίξω

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους με τίμησαν με την ψήφο τους και να διαβεβαιώσω ότι θα συνεχίσω. Θέλω να συγχαρώ τους νικητές, με βάση τις 12 προτεραιότητες που θέσαμε αυτή την εβδομάδα είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε σε θέματα αρχής για να ανακοινώσουμε ποιον θα στηρίξουμε. Θα ανακοινώσω την Πέμπτη στις 12:30 ποιον θα υποστηρίξω», ανέφερε ο Αχιλλέας Δημητριάδης.

Θριάμβευσε ο Χριστοδουλίδης, πέτυχε ο Μαυρογιάννης, στην μέγγενη ο Αβέρωφ

Ο Νίκαρος θέλει Χριστοδουλίδη - Ανεβαίνει τα σκαλιά της Πινδάρου ο ΝικΧρι

- Επικοινώνησε με Αβέρωφ και Μαυρογιάννη ο Νικόλας Παπαδόπουλος

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ανδρέα Μαυρογιάννη και τον Αβέρωφ Νεοφύτου είχε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος μετά που κατέστη ξεκάθαρο ότι στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών προκρίνονται ο Νίκος Χριστοδουλίδης και Α. Μαυρογιάννης, ενώ ο κ. Νεοφύτου έμεινε εκτός.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, σε διαρκή επικοινωνία βρισκόταν ο κ. Παπαδόπουλος καθόλη τη διάρκεια της καταμέτρησης, με τον Νίκο Χριστοδουλίδη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Παπαδόπουλος αναμένεται να προβεί σε δήλωση αμέσως μετά την ολοκλήρωση του 100% της καταμέτρησης των ψήφων.

Πληροφορίες από ΚΥΠΕ

- Ανδρέας Μαυρογιάννης: Από αύριο επαφές με όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις

Σήμερα μίλησε ο λαός, η ετυμηγορία του είναι σαφής και με τιμά, δήλωσε ο Ανδρέας Μαυρογιάννης. «Σας κοιτώ στα μάτια και σας ζητώ αυτή τη μάχη να τη δώσουμε μαζί», είπε και πρόσθεσε ότι από αύριο το πρωί θα έχει επαφές με όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις του τόπου.

 

- Επικοινωνία Αβέρωφ με Μαυρογιάννη

Με τον Ανδρέα Μαυρογιάννη έχει επικοινωνήσει ο Αβέρωφ Νεοφύτου σύμφωνα με πληροφορίες από τον Δημοκρατικό Συναγερμό. Σε λίγο ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού θα μεταβεί στο προεδρικό για συνάντηση του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ακολούθως θα μεταβεί στο επιτελείο για την πρώτη του δήλωση.

Ο Νίκαρος θέλει Χριστοδουλίδη - Ανεβαίνει τα σκαλιά της Πινδάρου ο ΝικΧρι

Απίστευτο! Πήγε να ψηφίσει με την ταυτότητα της κόρης της

- «Η μάχη τελείωσε»
Θεωρώ οτι τελείωσε η μάχη ανέφερε σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο Ευθύμιος Δίπλαρος. Κληθείς να σχολιάσει τα δημοσιεύματα περί σύσκεψης στο Προεδρικό, ο κ. Δίπλαρος ανέφερε οτι ως επίτιμος πρόεδρος του ΔΗΣΥ θέλει να γνωρίζει τι ακριβώς συμβαίνει στο κόμμα.

- Τηλεφώνημα Αβέρωφ Νεοφύτου σε Νίκο Χριστοδουλίδη

Τηλεφώνημα από τον Αβέρωφ Νεοφύτου δέχθηκε πριν από λίγο ο Νίκος Χριστοδουλίδης σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ». Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Νεοφύτου συνεχάρη τον κ. Χριστοδουλίδη για τη νίκη του.

- Έκτακτη σύσκεψη στο Προεδρικό

Σύσκεψη στο Προεδρικό Στις 8 το βράδυ, αναμένεται να υπάρξει σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο, σύμφωνα με πληροφορίες που έχει η «Κ». Όπως έχει ήδη αναφερθεί ο Πρόεδρος βρίσκεται στο γραφείο του και παρακολουθεί τα αποτελέσματα και αναμένεται να αξιολογηθεί, να συζητηθεί το αποτέλεσμα και η επόμενη μέρα.

- Πρώτη δήλωση Μαυρογιάννη

Θα είμαστε εδώ και την άλλη Κυριακή ανέφερε ο Ανδρέας Μαυρογιάννης.

- Κινητικότητα στον ΔΗΣΥ - Μουδιασμένο το κλίμα

Στα γραφεία του ΔΗΣΥ υπάρχει κινητικότητα τα τελευταία λεπτά, αφού άρχισαν να καταφθάνουν στελέχη του κόμματος. Λίγο μετά την ανακοίνωση των exit polls κατέφθασαν στα γραφεία του κόμματος η Αννίτα Δημητρίου και ο Γιώργος Γεωργίου και μόλις κατέφθασαν Νατάσα Πηλείδου, ο Θεοδόσης Τσιόλας, ο Κωνσταντίνος Πετρίδης, η υφυπουργός Προνοίας Αναστασία Ανθούση και ο υφυπουργός Πολιτισμού οι οποίοι προηγουμένως ήταν στο επιτελείο. Το κλίμα στον ΔΗΣΥ είναι μουδιασμένο μετά την ανακοίνωση των exit polls και η πρώτη αντίδραση η οποία μεταφέρθηκε από πηγές στο κόμμα ήταν ότι θα περιμένουν τα τελικά αποτελέσματα προκειμένου να τοποθετηθούν επίσημα.

- Στο 72% το ποσοστό προσέλευσης

Η τελική προσέλευση στις προεδρικές εκλογές του 2023 ανήλθε στο 72%, με βάση τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, δηλαδή στα ίδια περίπου ποσοστά με τις εκλογές του 2018.

Όπως ανακοίνωσε ο Γενικός Έφορος Εκλογών Κώστας Κωνσταντίνου, με βάση τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, η τελική προσέλευση στις κάλπες ανήλθε στο 72% σε σχέση με 71,9% στις προεδρικές εκλογές του 2018 και 65,7% στις βουλευτικές εκλογές του 2021,

Όπως είπε, 402.022 πολίτες προσήλθαν στις κάλπες για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Τα ποσοστά ψηφισάντων ανά επαρχία είναι 72,9% για τη Λευκωσία, 68,9% για τη Λεμεσό, 72,8% για την Αμμόχωστο, 72,4% για τη Λάρνακα, 75,5% για την Πάφο και 73,8% για το εξωτερικό.

Το τελικό αποτέλεσμα αναμένεται να γνωστοποιηθεί γύρω στις 20.00-20.30, ανέφερε ο κ. Κωνσταντίνου.

- Αισιόδοξος δηλώνει ο Ανδρέας Μαυρογιάννης μετά την δημοσίευση των exit polls 

Την ώρα της ανακοίνωσης των δημοσκοπήσεων εξόδου (exit polls) έφτασε στο επιτελείο του ο υποψήφιος ΠτΔ, Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Μαζί με τους δημοσιογράφους παρακολούθησε την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των exit polls από την γιγαντο-οθόνη που έχει στηθεί έξω από το επιτελείο.

Ανέφερε ότι είναι αισιόδοξος για τον β' γύρο των εκλογών και θα περιμένει τα τελικά αποτελέσματα για να προβεί σε δήλωση.

Μαζί του ήρθαν και μέλη της οικογένειάς του καθώς και φίλοι και ανέβηκαν όλοι μαζί στον 5ο όροφο.

- H πρώτη αντίδραση στον ΔΗΣΥ

Η πρώτη αντίδραση στον ΔΗΣΥ είναι συγκρατημένη, αναφέρεται ότι είναι πολύ κοντινά τα αποτελέσματα για να μπορέσουν να έχουν άποψη, εκ των πραγμάτων θα περιμένουν τα τελικά αποτελέσματα.

- Χειροκροτήματα στο επιτελείο Χριστοδουλίδη

Με χειροκροτήματα αντέδρασαν συνεργάτες του Νίκου Χριστοδουλίδη στο άκουσμα των αποτελεσμάτων των δημοσκοπήσεων εξόδου σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Κ». Ο υποψήφιος Πρόεδρος παραμένει στο πολιτικό του γραφείο με τους επιτελείς του, οι οποίοι βρίσκονται σε αναμονή μέχρι να διαμορφωθεί μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για το εκλογικό αποτέλεσμα. Πέραν της πρώτης θέσης, η οποία δεν αμφισβητείται, όπως κατέγραφαν όλες οι δημοσκοπήσεις, εκκρεμεί το ξεκαθάρισμα της αναμέτρησης για τη δεύτερη θέση ανάμεσα στους Αβέρωφ Νεοφύτου και Ανδρέα Μαυρογιάννη.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα των Exit Polls 

- Τέλος στην εκλογική διαδικασία 

Κανονικά έκλεισαν στις 18.00 οι κάλπες για τις Προεδρικές Εκλογές 2023 σε όλα τα εκλογικά κέντρα στην Κύπρο και στο εξωτερικό, όπως ανακοίνωσε ο Γενικός Έφορος Εκλογών Κώνστας Κωνσταντίνου.

Μετά την ανακοίνωση του Εφόρου, επιτρέπεται πλέον η δημοσιοποίηση των δημοσκοπήσεων εξόδου (exit polls).

Η διαλογή και καταμέτρηση των ψήφων αρχίζει, όπως είπε, αυτή τη στιγμή στα εκλογικά κέντρα με εξαίρεση την κάλπη των Κεντρικών Φυλακών που θα μεταφερθεί αλλού για να συμψηφιστεί με άλλη κάλπη.

Μεγάλη κινητικότητα σημειώνεται αυτή την ώρα έξω από το κεντρικό επιτελείο του Αβέρωφ Νεοφύτου στη Λευκωσία. Στελέχη του ΔΗΣΥ και υποστηριχτές του προέδρου του ΔΗΣΥ συγκεντρώθηκαν στο επιτελείο λίγο πριν τα αποτελέσματα του exit poll.

Μάλιστα ένας από τους υποστηρικτές της υποψηφιότητας Αβέρωφ, βρέθηκε στο επιτελείο κρατώντας πανό με τον Γλαύκο Κληρίδη στο οποίο αναγράφεται «Μεγάλε ηγέτη σ ‘αγαπώ!»

 

 

 

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X