ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Θριάμβευσε ο Χριστοδουλίδης, πέτυχε ο Μαυρογιάννης, στην μέγγενη ο Αβέρωφ

Τεράστια νίκη ο Χρήστου ΕΛΑΜ - Υποχώρησε ο Αχιλλέας Δ.

24news team

Γράφει Στέλιος Ξιουρής

Μάχη ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ αλλά με δυο ανεξάρτητους θα είναι η μάχη της δεύτερης Κυριακής αφού στον Β΄γύρο των προεδρικών εκλογών προκρίνονται ο ΝΙΚΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ και ο ΑΝΤΡΕΑΣ ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα ο κ. Χριστοδουλίδης περνάει με ΙΣΧΥΡΟ ΑΒΑΝΤΑΖ στον Β’ Γύρο και εκ των πραγμάτων αναμένεται εύκολα ή δύσκολα να κερδίσει τον ανώτατο θώκο της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα ο κ. Χριστοδουλίδης αν και δέχτηκε μεγάλη πίεση κατάφερε να κερδίσει την πρωτιά και παρά το ότι επωμίστηκε μεγάλο βάρος λόγω και των επιθέσεων προς το πρόσωπο του -κυρίως από τον ΔΗΣΥ- πέρασε τα μηνύματα του στην κοινωνία ενδεχομένως και αφού εκμεταλλεύτηκε την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΓΚΥΡΙΑ η οποία παρέπεμπε σε ΑΛΛΑΓΗ.

Τώρα ετοιμάζει την επόμενη μέρα και βεβαίως τις επαφές με όλους τους υποψηφίους που δεν ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΑΝ στον Β’ Γύρο, αλλά που θα τους χρειαστεί οπωσδήποτε για να πάρει μεγάλο ποσοστό

Τώρα ετοιμάζει την επόμενη μέρα και βεβαίως τις επαφές με όλους τους υποψηφίους που δεν ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΑΝ στον Β’ Γύρο, αλλά που θα τους χρειαστεί οπωσδήποτε για να πάρει μεγάλο ποσοστό.

Ο ΑΝΤΡΕΑΣ ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ κατάφερε με την συσπείρωση και την δυναμική που ανέπτυξε το ΑΚΕΛ που επιστράτευσε κάθε στέλεχος του ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ για να πετύχει την πρόκριση του στον Β’ Γύρο. Με την πρόκριση Μαυρογιάννη στον Β’ Γύρο ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ προσωρινά τα προβλήματα του ΑΚΕΛ και διασώζεται η ηγεσία του κόμματος αφού και με ήττα από τον Χριστοδουλίδη τα προβλήματα θα ήταν σωρευτικά.

Και από το ΑΚΕΛ τα προβλήματα μεταφέρθηκαν στον ΔΗΣΥ αφού η ΗΤΤΑ ΑΒΕΡΩΦ ΝΕΟΦΥΤΟΥ θα προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις που ενδεχομένως να φτάσουν μέχρι και στον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ. Οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και ενδεχομένως ο κ Νεοφύτου να μεταβάλει στάση και να στηρίξει Χριστοδουλίδη.

Πάντως ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΝΙΚΗ πέτυχε το ΕΛΑΜ και ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΡΗΣΤΟΥ αφού κατάφερε να αυξήσει τα ποσοστά του σε σχέση με τις Προεδρικές εκλογές του 2018 (5.65%) και να ΕΔΡΑΙΩΘΕΙ στο πολιτικό σκηνικό.

Αντίθετα ΠΑΤΑΓΩΔΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑ για τον ΑΧΙΛΛΕΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ που δεν κατάφερε να αντέξει την πίεση από το ΑΚΕΛ -κυρίως- που του υφάρπαξε αρκετές ψήφους από το λεγόμενο ΝΑΙΝΑΙΚΙΣΤΑΝ.

Όσον αφορά τους άλλους υποψηφίους δεν κατάφεραν να κάνουν ΑΙΣΘΗΤΗ την ΠΑΡΟΥΣΙΑ τους ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗΣ δεν μπόρεσε να πείσει τους ψηφοφόρους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X