ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μητσοτάκης: «Όταν είναι ισχυρή η Ελλάδα, είναι και η Κύπρος»

Με ιδιαίτερη οικειότητα αλλά και συμβολισμούς οι πρώτες δηλώσεις των δυο ηγετών

Με ιδιαίτερη σημασία αναμένεται η επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Κύπρο, μιας και αυτή συντελείται εν μέσω μιας κρίσιμης περιόδου για την Κύπρο. Οι τουρκικές παραβίασεις στην κυπριακή ΑΟΖ, οι προκλήσεις στο Αιγαίο αλλά και η προπαρασκευή της άτυπης συνάντησης Αναστασιάδη-Ακιντζί στις 9 Αυγούστου, αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο των συζητήσεων τις επόμενες δυο ημέρες.

Ο κ. Μητσοτάκης έρχεται στην Κύπρο αποφασισμένος να δώσει το στίγμα της νέας ελληνικής κυβέρνησης, και αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η ανίχνευση της «γραμμής» που θα κινηθεί η ελληνική διπλωματία μετά και την εκλογή της νέας κυβέρνησης.

Με μια θερμή χειραψία στην είσοδο του Προεδρικού Μεγάρου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης υποδέχθηκε τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας λόγω του προβλήματος με το πόδι του δεν συμμετείχε στο τελετουργικό υποδοχή του κ. Μητσοτάκη ο οποίος συνοδευόμενος από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη κατέθεσε στεφάνι στον αδριάντα του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ'. Τον κ. Μητσοτάκη στην πρώτη του ταξίδι εκτός Ελλάδας μετά την ανάληψη των νέων του καθηκόντων συνοδεύουν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης.

Η τουρκική προκλητικότητα στην περιοχή είναι ένα από τα βασικά θέματα των επαφών της επίσκεψης Μητσοτάκη στη Λευκωσία. Οι δυο ηγέτες αναμένεται να αναφερθούν εκτενώς στην παραβατική συμπεριφορά της Άγκυρας κατά την διάρκεια των κοινών δηλώσεων στις 12 η ώρα το μεσημέρι. Μετά το Προεδρικό ο κ. Μητσοτάκης θα μεταβεί στη Βουλή ενώ το απόγευμα θα έχει συναντήσεις με τα πολιτικά κόμματα και οργανώσεις. Αύριο Τρίτη το πρόγραμμα του Έλληνα πρωθυπουργού περιλαμβάνει επίσκεψη στα Φυλακισμένα Μνήματα στο Τύμβο της Μακεδονίτισσας όπου θα ενημερωθεί για την επιχείρηση "ΝΙΚΗ" του 1974. Αμέσως μετά ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί την ΕΛΔΥΚ.

Πηγή: kathimerini.com.cy / Απόστολου Τομαρά

 

 

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση