ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μαυρογιάννης: Νέες ιδέες Προέδρου για περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας

Μια ιδέα και όχι πρόταση η κοινοβουλευτική Δημοκρατία, σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατία καταθέτει νέες ιδέες ούτως ώστε να υπάρξουν περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας ανέφερε ο κ. Μαυρογιάννης. Υπογράμμισε τις δυσκολίες που υπάρχουν και την αδιαλλαξία της τουρκικής πλευράς.

Πρόσθεσε ότι δεν γίνονται κινήσεις για το θεαθήναι. Έχει μεγάλη σημασία αυτό που θα γίνει, να γίνει σε ένα πλαίσιο που θα αυξήσει τις πιθανότητες επιτυχίας σημείωσε ο κ. Μαυρογιάννης.

Δεν αναμένουμε πολλά απο την άλλη πλευρά αλλά στις σημερινές συνθήκες δεν υπάρχει επιλογή απλό την προσπάθεια εξεύρεσης λύσης στο πλαίσιο των Η.Ε και του πλαισίου Γκουτέρες.

Μια ιδέα και όχι πρόταση η κοινοβουλευτική Δημοκρατία

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καταθέτει ιδέες με καλή θέληση είπε κατά τη διάσκεψη τύπου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, ξεκαθαρίζοντας πως η κοινοβουλευτική δημοκρατία ήταν μία ιδέα που επανέφερε και όχι νέα πρόταση.

Στον απόηχο της επίσκεψης Λουτ στη Λευκωσία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και ο διαπραγματευτής της ε/κ πλευράς ενημερώνουν για το Κυπριακό.

Σύμφωνα με τον Πρόδρομο Προδρόμου οι όροι αναφοράς έχουν ιδιαίτερη σημασία καθώς στόχος είναι να μην επαναληφθούν τα αποτελέσματα των δύο τελευταίων διασκέψεων.

Ο κ. Προδρόμου επεσήμανε πως οι πρωτοβουλίες της κα Λουτ βρίσκονται σε εξέλιξη και γίνονται μεγάλες προσπάθειες παρά τις δυσκολίες.

Ο κ. Προδρόμου ξεκαθάρισε πως ο κ. Μαυρογιάννης παραμένει διαπραγματευτής της ε/κ πλευράς κάτι που δεν ισχύει στην τ/κ πλευρά.

Πηγή: kathimerini.com.cy / Της Μαρίνας Οικονομίδου

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X