ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δικηγόροι του Συνεργατισμού - ΑΛΤΑΜΙΡΑ τα γραφεία Τάσσου Παπαδόπουλος και Κυριάκου Κούσιου

Κόντρα Κουλία με Αννίτα- Γεωργίου( ΔΗΣΥ) και παράνομη οπτικογράφηση της συνεδρίας

Μπλέξαμε με τους δικηγόρους πολιτευτές , οι οποίοι φαίνεται ότι είχαν και αυτή την φορά σχετική ανάμειξη στο πολυθρύλητο θέμα της διάλυσης και πώλησης των περιουσιακών στοιχείων του αείμνηστου Συνεργατισμού.

Και πάλι τα κόμματα επιδόθηκαν σε πεδίο αλληλοκατηγοριών και αλληλεπίρριψης ευθυνών για την διάλυση του Συνεργατισμού. Η νεκροψία επί του πτώματος του Συνεργατισμού στην προκειμένη συνεδρία είχε σχέση με την πώληση στην ΑΛΤΑΜΙΡΑ των περιουσιακών στοιχείων του που ανέρχονταν στα 7.5 δισεκατομμύρια.

Προφανώς σ’ αυτές τις περιπτώσεις εμπλέκονται και δικηγορικά γραφεία, αφού όπως διαφάνηκε δικηγόροι του Συνεργατισμού ήταν το γραφείο του Τάσσου Παπαδόπουλου κ Της δε ΑΛΤΑΜΙΡΑ Κύπρου και της ΑΛΤΑΜΙΡΑ Ισπανίας στην Κύπρο, στην οποία περιήλθαν τα περιουσιακά στοιχεία το γραφείο του Κυβερνητικού Εκπροσώπου «Κούσιος και Κορφιώτης»

Οι αποκαλύψεις στην Επ. Ελέγχου
Νέες αποκαλύψεις για τον Συνεργατισμό, στην διάρκεια μιας ηλεκτρισμένης συνεδρίας της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής, που διάρκεσε πέραν των τεσσάρων ωρών.

Ο δικηγόρος Νίκος Παπαευσταθίου, εκ μέρους του δικηγορικού γραφείου Τάσος Παπαδόπουλος ανάφερε ότι:
• Έδωσαν γνωμάτευση στον Συνεργατισμό όχι για την συμφωνία με την ΑΛΤΑΜΙΡΑ, αλλά για τις υποθέσεις οι οποίες είχαν σχέση με την Κύπρο, όπως τα εργασιακά ζητήματα.
• Γνωμάτευσαν επίσης το 2015 ότι έπρεπε να ζητηθούν δημόσιες προσφορές.
• Η συμφωνία Συνεργατισμού με την ΑΛΤΑΜΙΡΑ έγινε το 2017, από βρετανούς δικηγόρους και έτσι αν το κράτος θέλει να στραφεί κατά της ΑΛΤΑΜΙΡΑ πρέπει να καταφύγει στην βρετανική δικαιοσύνη.

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος κατήγγειλε ότι η Αστυνομία ακόμη δεν πήρε καταθέσεις από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον τέως Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη, τον Γενικό Διευθυντή του Συνεργατισμού Νικόλα Χατζηγιάννη καθώς και άλλους αξιωματούχων για το σκάνδαλο του Συνεργατισμού.

Υπέδειξε ότι ο Βαρνάβας Κουρούνας, υπεύθυνος για τα δάνεια στον Συνεργατισμό, υπέγραψε την συμφωνία με την ΑΛΤΑΜΙΡΑ και ακολούθως διορίστηκε γενικός διευθυντής της ΑΛΤΑΜΙΡΑ.

Σημείωσε ότι εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Εποπτικού Μηχανισμού, δήλωσε ότι για πρώτη φορά παγκοσμίως βρέθηκε αντιμέτωπος με περίπτωση ανάθεσης χαρτοφυλακίου 7.5 δις χωρίς προσφορές.

Ο βουλευτής του ΕΛΑΜ ΛΙΝΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ επισήμανε ότι στήθηκε πλιάτσικο στον Συνεργατισμό με την συμμετοχή των μεγάλων κομμάτων ΔΗΣΥ- ΑΚΕΛ- ΔΗΚΟ – ΕΔΕΚ , οι οποίοι και συμμετείχαν στην Επιτροπεία , όπου και παίρνονταν οι αποφάσεις.

Η βουλευτής του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου ανέφερε ότι έθεσαν και σήμερα θέμα σύγκρουσης συμφερόντων, χωρίς ωστόσο να τηρηθεί η διαδικασία δηλαδή να βουλευτές να δηλώσουν αν έχουν συμφέρον στον Συνεργατισμό.

Η βουλευτής του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου, δήλωσε ότι το έγκλημα παραμένει ατιμώρητο. 7,5 δις δόθηκαν χωρίς προσφορές στην ΑΛΤΑΜΙΡΑ.

Σημείωσε ότι εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Εποπτικού Μηχανισμού, δήλωσε ότι για πρώτη φορά παγκοσμίως βρέθηκε αντιμέτωπος σε περίπτωση ανάθεσης χαρτοφυλακίου 7.5 δις χωρίς προσφορές, συμφωνία την οποία και χαρακτήρισε αλλόκοτη.

Ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης έκανε λόγο:
• Για σκανδαλώδη μεθόδευση της ανάθεσης των προβληματικών δανείων του Συνεργατισμού στην ΑΛΤΑΜΙΡΑ.
• Πρωτοφανής και σκανδαλώδης ήταν και η συγγραφή της συμφωνίας Συνεργατισμού ΑΛΤΑΜΙΡΑ την συνέταξαν οι δικηγόροι της ΑΛΤΑΜΙΡΑ.
• Τα κέρδη της ΑΛΤΑΜΙΡΑ είναι εγγυημένα από την συμφωνία και φθάνουν στα 20 εκ. ευρώ το χρόνο και επιπλέον ποσοστό επί των πωλήσεων ή ενοικιάσεων των ακινήτων.

Κόντρα Κουλία με Αννίτα - Γεωργίου
Η συνεδρία σημαδεύτηκε από σφοδρές αντιπαραθέσεις μεταξύ του Προέδρου της Επιτροπής και των βουλευτών του ΔΗΣΥ.

Ο Γιώργου Γεωργίου και Αννίτα Δημητρίου, κατηγόρησαν τον πρόεδρο της επιτροπής:
• Εδώ και 30 χρόνια στην Βουλή και δεν γνωρίζετε τους κανονισμούς.
Ο Ζαχαρία Κουλίας απάντησε ότι:
• Πραξικόπημα στην επιτροπή δεν θα κάνετε.

Σημειώνεται ότι η κ. Δημητρίου διαμαρτυρήθηκε γιατί κατά παράβαση των κανονισμών της Βουλής αναρτήθηκε από την ιστοσελίδα sigmalive απόσπασμα από την συνεδρία και ζητήθηκε τόσο από την βουλεύτρια του ΔΗΣΥ όσο και από την βουλεύτρια του ΑΚΕΛ ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ να διεξαχθεί έρευνα από τον Πρόεδρο της Βουλής για το θέμα και να αποδοθούν ευθύνες , αφού η οπτικογράφηση των συνεδριών του Κοινοβουλίου απαγορεύονται…

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X