ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αβέρωφ: «Η δυνατή οικονομία το όχημα για να στηρίζουμε ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα»

Aυτοσκοπός είναι να στηρίζουμε τους συμπολίτες μας, δήλωσε ο κ. Νεοφύτου στην Βουλή των Αντιπροσώπων

ΚΥΠΕ

Η δυνατή οικονομία είναι το όχημα για να μπορούμε να στηρίζουμε και τα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα, να ενισχύουμε δια κινήτρων τον ιδιωτικό τομέα αλλά και μέσα από φοροαπαλλαγές να ελαφρύνουμε τη μεσαία τάξη, είπε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Αβέρωφ Νεοφύτου, σε τοποθέτησή του στο περιθώριο της συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής.

Τόνισε ότι διανύουμε «μια εποχή που τη διακρίνει η αβεβαιότητα», κάνοντας λόγο για «πολλούς κινδύνους» και «ναρκοπέδια» σε ό,τι αφορά την οικονομία, λόγω των ψηλών τιμών ενέργειας και των ψηλών επιτοκίων, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για σοβαρή διαχείριση της οικονομίας. «Ανεξάρτητα από το πόσο ισχυρή είναι μια οικονομία μια μόνο μια στραβοτιμονιά από τον τιμονιέρη οδηγεί σε οικονομικές περιπέτειες», πρόσθεσε, παραπέμποντας στο πρόσφατο παράδειγμα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Συνέχισε λέγοντας ότι τα θετικά αποτελέσματα στην κυπριακή οικονομία με τους δυνατούς ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης, αποτελούν ένα «δυνατό μαξιλάρι» για τα πιο δύσκολα που έρχονται «για να μπορούμε να στηρίζουμε αυτούς που πραγματικά έχουν ανάγκη», όπως είπε.

Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δεν ξοδεύεται το οικονομικό απόθεμα του θετικού αποτελέσματος, είπε ότι «δεν είναι αυτοσκοπός η δυνατή οικονομία. Αυτοσκοπός είναι να στηρίζουμε τους συμπολίτες μας» και πρόσθεσε ότι μπορεί να εγγυηθεί τη συνέχιση της οικονομικής ανάπτυξης.

«Την ώρα που η Ευρώπη το 2023 θα μπαίνει σε ύφεση με πολύ βεβαιότητα και αυτοπεποίθηση μπορώ να απευθυνθώ στον κυπριακό λαό και να τους πω και λέω στους συμπολίτες μου και ανάπτυξη ισχυρή θα έχουμε και το 2023 και το 2024 και θα είναι η Κύπρος από τις χώρες που θα συνεχίζουν στους θετικούς ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης», ανέφερε.

Τέλος, είπε ότι η Κύπρος μπορεί να είναι ΑΑA οικονομία και στην επόμενη πενταετία να μειώσει το δημόσιο χρέος στο 30%. «Ήδη από το 2020 μέχρι το 2022 μειώσαμε το δημόσιο χρέος κατά 26% εν μέσω πανδημίας και εν μέσω της ενεργειακής κρίσης», ανέφερε.

Η μείωση του δημόσιου χρέους στο 30% σημαίνει «τουλάχιστο μισό δισεκατομμύριο λιγότερες δόσεις και λιγότερους τόκους», που θα δοθούν στους πολίτες, στην αναπτυξιακή πολιτική, στην κοινωνική πολιτική, στην παιδεία, στην υγεία, κατέληξε.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X