ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων

Ποια είναι τα κύρια θέματα του σημερινού κυπριακού Τύπου

Ποικίλα θέματα προβάλλουν στα πρωτοσέλιδά τους οι εφημερίδες σήμερα, μεταξύ αυτών το θέμα των αιτητών ασύλου και τις διαστάσεις του στην Κύπρο, τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής για την κυπριακή ΑΟΖ, το σκάνδαλο με τους άστεγους στη Λεμεσό και τη συμπερίληψη και προσωπικών οδοντιάτρων στο ΓεΣΥ.

Η «Αλήθεια» με τίτλο στο κύριό της θέμα ξεπερνούν τις 70.000» γράφει ότι είναι τεράστιες οι διαστάσεις και προεκτάσεις του προβλήματος των παράνομων αλλοδαπών και αιτητών ασύλου και ότι ο ΠτΔ έδωσε οδηγίες σε πρόσφατη σύσκεψη στο Προεδρικό. Αλλού αναφέρει ότι η Τράπεζα Κύπρου ετοιμάζεται να λειτουργήσει αρχές του χρόνου τα δύο πρώτα καταστήματά της χωρίς ταμίες. Επίσης η «Α» προβάλλει το χάος στο παλιό νοσοκομείο Λευκωσίας τη πρώτη μέρα των εμβολιασμών για τη γρίπη.

«Σύντομα και στο ΓεΣΥ προσωπικός οδοντίατρος» στεγάζει το κύριό του θέμα ο «Πολίτης» που αναφέρει πως θα γίνεται ένας οδοντιατρικός καθαρισμός το χρόνο για όλους τους δικαιούχους. Σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρει ότι τον λόγο έχει η Βουλή για το Brexit και ότι σήμερα είναι σούπερ Σάββατο για τον πρωθυπουργό. Αλλού γράφει ότι η Μόσχα αναμένει ενημέρωση από την Άγκυρα για τη συμφωνία για Βόρεια Συρία.

Με τίτλο «Έσβησαν την γκρίζα εικόνα» ο «Φιλελεύθερος» αναφέρει στο κύριό του θέμα ότι οι 28 της ΕΕ πλέον κάνουν ονομαστική αναφορά στην κυπριακή ΑΟΖ και ότι ο ΠτΔ ζήτησε και έλαβε καθαρή στήριξη. Αλλού γράφει ότι πάει στην εισαγγελία ο φάκελος για το θάνατο του 16χρονου Παναγιώτη από τους Τρούλλους και ότι σε αυτόν περιλαμβάνεται και έκθεση ιατροδικαστή από τη Βρετανία. Επίσης ο «Φ» αναφέρει ότι υπάρχει ιταλικό και ελληνικό ενδιαφέρον για τις συμβάσεις για τα λεωφορεία.

Η «Χαραυγή» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Ατέλειωτες έρευνες για σκάνδαλα» και αναφέρεται σε διάφορες έρευνες σε εξέλιξη για διάφορα ζητήματα, γράφοντας ότι για το τελευταίο σκάνδαλο με τα χρυσά διαβατήρια η Κυβέρνηση επέλεξε, όπως αναφέρει, την ένοχη σιωπή. Αλλού, φιλοξενώντας και φωτογραφία, γράφει για υπερθέαμα με τα φλαμίγκο στην λίμνη της Ορόκλινης. Επίσης η «Χ» αναφέρεται σε εναλλακτικά σενάρια συγχωνεύσεων δήμων και κοινοτήτων.

Η αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ με τίτλο «Το σκάνδαλο κόστισε στο κράτος 200,000 ευρώ» αναφέρεται στις έρευνες για την υπόθεση με τους άστεγους στη Λεμεσό για την οποία συνελήφθησαν τρία άτομα και για την οποία το Δικαστήριο θα εκδώσει την τελική του απόφαση τη Δευτέρα. Αλλού αναφέρεται στις αποφάσεις σήμερα στο Λονδίνο από τη Βουλή για το Brexit. Επίσης η εφημερίδα προβάλλει την συνάντηση της Υπουργού Μεταφορών με τους δημάρχους Λευκωσίας για τη νέα στρατηγική για το κυκλοφοριακό.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X