ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σοκαριστική μαρτυρία: «Η Μαντλίν δεν ούρλιαξε καθόλου»

Ο Helge B υποστηρίζει ότι είχε ενημερώσει από το 2008 τη Scotland Yard για τον Κρίστιαν Μπρίκνερ

Νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚάν στην Πράια ντα Λουζ, ένα θέρετρο του Αλγκάρβε, πριν από 16 χρόνια.

Ο άνθρωπος που ενημέρωσε την αστυνομία για τον Κριστιάν Μπρίκνερ, τον κύριο ύποπτο για την εξαφάνιση του κοριτσιού, δήλωσε ότι ένα χρόνο μετά την εξαφάνιση είχε μιλήσει στη Μητροπολιτική Αστυνομία αλλά τον αγνόησαν. Όπως είπε επικοινώνησε ξανά μαζί τους εννέα χρόνια αργότερα και τότε τον πήραν σοβαρά.

Ο Γερμανός άνδρας, με το όνομα Helge B, δήλωσε ότι είχε προσεγγίσει τη Scotland Yard το 2008, υποπτευόμενος την εμπλοκή του Μπρίκνερ στην απαγωγή του παιδιού, αλλά δεν έλαβε καμία απάντηση. Η δημοσιότητα γύρω από τη 10η επέτειο της εξαφάνισης της Μαντλίν το 2017 τον έκανε να επικοινωνήσει ξανά μαζί τους.

Μιλώντας στη γερμανική Bild από το σπίτι του στην Κορσική, ο Helge είπε ότι η αποκάλυψη της σύνδεσής του με τον Μπρίκνερ κατέστρεψε τη ζωή του επειδή ο κόσμος τους πίστευε ότι ήταν φίλοι. Ο ίδιος έχει παραδεχτεί ότι είχε διαπράξει μικροεγκλήματα με τον Μπρίκνερ όταν ζούσαν και οι δύο κοντά στην Πράια ντα Λουζ, το θέρετρο από όπου εξαφανίστηκε η Μαντλίν το 2007.

Ο Helge είπε: «Κάλεσα τη Scotland Yard το 2008, καλώντας τη γραμμή επικοινωνίας Maddie. Τους είπα ότι ξέρω κάποιον που έχει σχέση και τους έδωσα το όνομά του. Σημείωσαν τα προσωπικά μου στοιχεία, τον αριθμό τηλεφώνου μου, αλλά δεν συνέβη τίποτα. Τίποτα! Δεν μου τηλεφώνησαν ποτέ. Σκέφτηκα: Υποθέτω ότι κάποια στιγμή θα επικοινωνήσουν μαζί μου».

Έχοντας αποφυλακιστεί στην Ελλάδα το 2017 μετά την καταδίκη του για λαθρεμπόριο ανθρώπων, ο Helge δήλωσε ότι η 10η επέτειος από την εξαφάνιση του κοριτσιού τον οδήγησε να επικοινωνήσει ξανά μαζί τους. Είπε ότι δύο αξιωματικοί ήρθαν στην Αθήνα για να τον συναντήσουν και αργότερα τον μετέφεραν αεροπορικώς στο Λονδίνο και τον ανέκριναν επίσημα εκεί.

Ο βιασμός της Αμερικανίδας και το βίντεο

Το 2018 επικοινώνησε μαζί του η γερμανική αστυνομία BKA, καλώντας τον ως μάρτυρα σε μια δίκη στην οποία ο Μπρίκνερ καταδικάστηκε στη συνέχεια για τον βιασμό μιας ηλικιωμένης Αμερικανίδας το 2005, για τον οποίο είναι φυλακισμένος στη Γερμανία.

Ο Helge δήλωσε ότι είχε πει στην αστυνομία για την ανακάλυψη ενός βίντεο με τον βιασμό, που πιστεύεται ότι είχε τραβηχτεί από τον Μπρίκνερ. Το είχε βρει το 2007 στο διαμέρισμα του Μπρίκνερ, όπου είχε πάει μαζί με έναν φίλο του κατά την απουσία του για να κλέψουν πετρέλαιο.

«Ψάξαμε το διαμέρισμα και βρήκαμε μια κάμερα, ένα σωρό φιλμ και ένα πιστόλι, τα οποία πήραμε μαζί μας». Ο Helge παρακολούθησε μερικά από τα βίντεο στο σπίτι του. «Μ..., σκέφτηκα, μέχρι που έπεσα πάνω στο βίντεο με την ηλικιωμένη γυναίκα».

Αρχικά όπως είπε νόμιζε ότι επρόκειτο για «ταινία μεγάλου μήκους». Περιέγραψε ότι παρακολουθούσε τη γυναίκα να βιάζεται από έναν μασκοφόρο άνδρα, ο οποίος, προς το τέλος του βίντεο, κάθισε σε ένα κρεβάτι και έβγαλε τη μάσκα του. «Τότε είδα ότι ήταν ο Μπρίκνερ», είπε. «Δεν μπορούσα να το πιστέψω».

Ο Μπρίκνερ παρενοχλούσε κορίτσι δεμένο σε κολόνα

Ο Helge είπε ότι είχε δει και άλλα βίντεο, συμπεριλαμβανομένου ενός βίντεο στο οποίο ο Μπρίκνερ παρενοχλούσε ένα κορίτσι ηλικίας περίπου 13 ή 14 ετών δεμένο σε μια κολόνα.

Είπε ότι ένας αστυνομικός με τον οποίο ήταν φίλος, καθώς και ένας δικηγόρος, τον είχαν προειδοποιήσει να μην καταγγείλει αυτό που είχε δει γιατί θα του δημιουργούσε προβλήματα.

Όταν έφυγε από την Πορτογαλία, είπε, πως άφησε τα βίντεο στο τροχόσπιτό του και δεν ξέρει τι απέγιναν.

Συνάντησε ξανά τον Μπρίκνερ το 2008, στην Órgiva της Ισπανίας. Ο Helge είχε προσπαθήσει να τον αποφύγει. «Ήταν δύσκολο για μένα - άλλωστε ήξερα τι είχε κάνει και ότι ήταν εξαιρετικά επικίνδυνος».

Τελικά ήπιαν μερικές μπύρες και ο Μπρίκνερ ρώτησε τον Helge αν συνέχιζε να ταξιδεύει στην Πορτογαλία για να βγάλει χρήματα. «Του είπα: “Από τότε που εξαφανίστηκε αυτό το κορίτσι υπάρχουν πάρα πολλοί αστυνομικοί τριγύρω και δεν το κάνω”. Αρχίσαμε να μιλάμε για τη Maddie και είπα: “Δεν καταλαβαίνω πώς η μικρή εξαφανίστηκε χωρίς να αφήσει ούτε ένα ίχνος”. Ο Κρίστιαν είχε πιει δύο ή τρεις μπύρες και σε απάντηση είπε: “Δεν φώναξε”. Αμέσως κατάλαβα τι εννοούσε».

 

Ο Helge είπε ότι ο Μπρίκνερ, διαισθανόμενος ότι είχε καταλάβει τι είπε, έφυγε μέσα στη νύχτα. «Έφυγε από το φεστιβάλ με το τροχόσπιτό του. Όταν τον αναζήτησα την επόμενη μέρα, οι γείτονες είπαν ότι είχε φύγει».

Τόνισε την πεποίθησή του ότι ο Μπρίκνερ ήταν αθώος μέχρι να αποδειχθεί η ενοχή του. «Η θεωρία μου είναι ότι σχεδίασε μια διάρρηξη, βρήκε τα παιδιά στο διαμέρισμα και στη συνέχεια πήρε τη Maddie μαζί του. Αυτό μάλλον δεν ήταν καθόλου σχεδιασμένο. Αλλά με όλα όσα γνωρίζω γι' αυτόν, σίγουρα θα πίστευα ότι είναι ικανός για ένα τέτοιο έγκλημα. Πιστεύω ότι την απήγαγε. Αν όντως τη σκότωσε στο τέλος, δεν ξέρω».

Η ζωή μου καταστράφηκε

Ο Helge δήλωσε ότι η ζωή του καταστράφηκε μετά τη γνωστοποίηση της σχέσης του με τον Μπρίκνερ και ότι έχασε όλους τους φίλους του. «Δεν είχα ιδέα τι διαστάσεις θα έπαιρναν όλα αυτά. Πιστεύω ότι δεν θα το έκανα ξανά αν το ήξερα. Κατέστρεψε τη ζωή μου. Εκ των υστέρων ήταν το μεγαλύτερο λάθος της ζωής μου να τραβήξω αυτό το βίντεο. Ζούσα στην Κορσική, ήμουν ευτυχισμένος, είχα δουλειά και δεν ανησυχούσα. Τότε ξαφνικά όλα χάθηκαν. Οι δημοσιογράφοι ήταν στην πόρτα μου, οι άνθρωποι με ρώταγαν: “Πώς γίνεται να γνωρίζεις κάποιον σαν αυτόν;”. Το παρελθόν μου με πρόλαβε ... Θέλω πίσω την παλιά μου ζωή, αλλά αυτό δεν είναι πλέον εφικτό».

Πηγή: protothema 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση