ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Νέα σοκαριστική καταγγελία: «Είχα καταγγείλει κακοποίηση βρέφους»

Σοκ προκαλεί η νέα καταγγελία που ήρθε στο φως της δημοσιότητας

Καταγγελίες που μετατρέπουν την «Κιβωτού του Κόσμου» σε «Κιβωτό του... τρόμου», βλέπουν καθημερινά, πλέον, το φως της δημοσιότητας και προκαλούν διαδοχικά σοκ στην ελληνική κοινωνία. Χθες, μετά τα όσα αποκαλύφθηκαν για οικονομικά σκάνδαλα, για «μαύρο» χρήμα, για τις Porsche Cayenne και τα τζιπ με τα φιμέ τζάμια αξίας 100.000 ευρώ, τα 33 εκατ. ευρώ δωρεές των τελευταίων 6 χρόνων και άλλα πολλά που πλέον ελέγχονται εξονυχιστικά από τις οικονομικές αρχές, ήρθε στη δημοσιότητα, μέσω του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ, μια εξαιρετικά σοβαρή καταγγελία μιας παιδαγωγού που εργαζόταν ως εθελόντρια σε δομή της ΜΚΟ.

Η πρώην εθελόντρια, τόνισε πως έχει καταγγείλει εγγράφως στην Ελληνική Αστυνομία και είχε ενημερώσει τον πατέρα Αντώνιο για κακοποιητικές συμπεριφορές ακόμα και σε βάρος βρεφών. Όπως τονίζει η ίδια, μάλιστα, αμέσως μετά την καταγγελία που έκανε απολύθηκε! Η γυναίκα εργαζόταν στο παράρτημα της Κιβωτού στην Πωγωνιανή Ιωαννίνων και σε επιστολή της προς την Αστυνομία το 2015, έκανε εκτενή αναφορά στη χρήση βίας από άτομα της δομής τα οποία ήταν της απολύτου εμπιστοσύνης του υψηλόβαθμου στελέχους της Κιβωτού, το οποίο καταγγέλλεται από τον 19χρονο, για ασέλγεια.

Η επιστολή στην ΕΛ.ΑΣ. της πρώην εθελόντριας – παιδαγωγού της Κιβωτού

«Στις 15 Απριλίου 2015 βρήκα ένα από τα βρέφη, σε άσχημη κατάσταση. Η υπεύθυνη παιδαγωγός του ορόφου μου ανέφερε ότι το παιδί έκλαιγε όλη νύχτα. Με δική μου πρωτοβουλία πήγαμε στα έκτακτα περιστατικά του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, όπου και διαπιστώθηκε ότι είχε βγει ο αγκώνας του δεξιού χεριού. Ο γιατρός μου είπε ότι το παιδί έπρεπε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο αμέσως μετά τον τραυματισμό του, δηλαδή το προηγούμενο απόγευμα και ότι ο αγκώνας δεν βγαίνει με πέσιμο όπως δήλωσε η γυναίκα που τον κρατάει το απόγευμα αλλά μόνο με έντονο τράβηγμα του χεριού!!!»

Όπως περιγράφει η ίδια αποκλειστικά στην ΕΡΤ «Την Ευγενία την καημένη την είχαν διαλύσει εκεί μέσα. Της έριχναν ξύλο γιατί αντιδρούσε. Είναι δυνατόν να παίρνεις ένα παιδί και να το κοπανάς μέσα στην τουαλέτα στο καπάκι και το καπάκι να γίνεται θρύψαλα; Το είδα εγώ με τα μάτια μου το καπάκι. Με πόση δύναμη χτύπησε αυτό το παιδί για να σπάσει το καπάκι;»

Όπως υποστηρίζει η ίδια, είχε επικοινωνήσει και με τον πατέρα Αντώνιο ενημερώνοντας τον για την κακοποίηση των παιδιών. «Του είπα εδώ υπάρχουν κακές συμπεριφορές, υπάρχουν παιδαγωγοί που χτυπάνε παιδιά, πρέπει κάτι να κάνετε. Αντί να θεωρήσει εκείνους υπεύθυνους θεώρησε εμένα. Άρχισε να μου φωνάζει εμένα, ότι λέω ψέματα και ότι δεν είμαι καλά και μου έκλεισε το τηλέφωνο». Η εθελόντρια παιδαγωγός στην επιστολή της μιλούσε και για την έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού.

Στην επιστολή της στην ΕΛ.ΑΣ., η πρώην εθελόντρια παιδαγωγός της Κιβωτού είχε σημειώσει: «17:00 μ.μ – 22:00 μ.μ. αναλαμβάνει τα βρέφη μία γυναίκα αλβανικής καταγωγής, η οποία δεν γνωρίζει ούτε την ελληνική γλώσσα. Η συγκεκριμένη γυναίκα φεύγει στις 22:00 μ.μ., πολλές φορές χωρίς να έχουν κοιμηθεί τα μωρά και από εκεί και πέρα μέχρι το άλλο πρωί που φτάνω εγώ, κανένας δεν είναι υπεύθυνος για τα βρέφη. Η διεύθυνση ποτέ δεν προσλαμβάνει ένα άτομο για τη νύχτα αλλά βάζει τα 15χρονα κορίτσια του ιδρύματος να εκτελούν νυχτερινά χρέη παιδαγωγού».

Τι απαντάει η ΕΛ.ΑΣ.

Πηγές της ΕΛ.ΑΣ. αναφερόμενες στη συγκεκριμένη καταγγελία τόνισαν πως τα όσα είπε η παιδαγωγός ερευνήθηκαν αλλά δεν προέκυψε κάποιο στοιχείο και το υλικό που είχε συγκεντρωθεί διαβιβάστηκε στην εισαγγελία! «Η Διεύθυνση Αστυνομίας Ιωαννίνων έλαβε επιστολή από εθελόντρια - παιδαγωγό. Αστυνομικοί πήγαν στη δομή έλαβαν καταθέσεις χωρίς να επιβεβαιώνονται τα όσα αναφέρονταν στην επιστολή. Ενημερώθηκε η εισαγγελία όπου και διαβιβάστηκε το υλικό που είχε συγκεντρωθεί». Στην ίδια επιστολή γινόταν αναφορά, σύμφωνα με τις πληροφορίες και σε ληγμένα τρόφιμα με σκουλήκια, από δωρεές, τα οποία συσσωρεύονταν σε αποθήκες και στη συνέχεια δωρίζονταν σε γιορτές στους εργαζόμενους ενώ χρησιμοποιούνταν και στην κουζίνα του ιδρύματος.

Η εν λόγω καταγγελία έγινε στις 23/7/2015 η οποία διαβιβάστηκε στην εισαγγελία. Ακολούθησε σειρά ελέγχων στο παράρτημα της Πωγωνιανής, και συγκεκριμένα στις 12/8/2015 – 14/8/2015 – 2/9/2015- 28/9/2015. Στα μέσα Αυγούστου 2015 λήφθηκαν και καταθέσεις από την εισαγγελία. Όμως, από ότι φαίνεται δεν προχώρησε η υπόθεση.

Όσον αφορά τη δομή της Πωγωνιανής, το πρώτο παράρτημα στην Ήπειρο. Στις 19/11/2013 δόθηκε άδεια λειτουργίας του παραρτήματος, όμως για παιδιά πάνω από 5 ετών, καθώς δεν πληρούνταν οι προϋποθέσεις για το προσωπικό, για φιλοξενία παιδιών κάτω των 5. Το προσωπικό που εργαζόταν δεν ήταν επιστημονικά καταρτισμένο και βασίζονταν και σε εθελοντές. Χρειαζόταν όμως προσωπικό με ειδικότητα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, στις 2/9/2015 απορρίφθηκε η άδεια για την φιλοξενία παιδιών κάτω των 5 ετών. Όπως προκύπτει ακόμα και εισαγγελείς είχαν πέσει σε… πλάνη, καθώς στέλνανε έγγραφα για την φιλοξενία βρεφών και έπαιρναν θετική απάντηση παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχε η σχετική αδειοδότηση.

ΠΗΓH: reader.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X