ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μυστήριο με «παράξενο πλάσμα» που βρέθηκε κάτω από τους πάγους της Ανταρκτικής

«Ο χειμώνας έρχεται και η Ανταρκτική υφίσταται τώρα μια σημαντική μεταμόρφωση»

Εικόνες ενός «παράξενου πλάσματος» κατέγραψε κάτω από τον πάγο της Ανταρκτικής ένας ερευνητής, στο πλαίσιο ενός νέου ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί στο BBC.

Η νοτιότερη ήπειρος της γης φιλοξενεί περίπου 1.000 επιστήμονες που ζουν σε θερμοκρασίες που φτάνουν κατά καιρούς τους -90 βαθμούς Κελσίου.

Οι ερευνητές έβαλαν κάμερες κάτω από τους πάγους του Νότιου Ωκεανού και κατέγραψαν κάποια «μυστήρια πλάσματα». Ο σερ Ντέιβιντ Ατένμπορο, παρουσιαστής της εκπομπής στο BBC είπε: «Ο χειμώνας έρχεται και η Ανταρκτική υφίσταται τώρα μια σημαντική μεταμόρφωση, καθώς κάθε μέρα, 40.000 τετραγωνικά μίλια της θάλασσας παγώνουν και μέχρι το τέλος του χειμώνα, η ήπειρος διπλασιάζεται σε μέγεθος».

«Αυτή είναι μακράν η μεγαλύτερη έρημος στον κόσμο, αλλά η κατεψυγμένη επιφάνεια της θάλασσας κρύβει ένα μεγάλο μυστικό. Μπορεί το περιβάλλον να είναι εχθρικό πάνω από τους πάγους, αλλά κάτω από αυτούς, οι συνθήκες είναι τόσο σταθερές, ώστε εδώ και χιλιετίες η ζωή να εξελίσσεται».

«Τα πλάσματα εδώ μεγαλώνουν πολύ, όπως τα αρπακτικά σκουλήκια που φτάνουν έως και τρία μέτρα. Εμφανίζονται στις κάμερες και έτσι μπορούμε να ανακαλύψουμε τις λεπτομέρειες της ζωής τέτοιων παράξενων πλασμάτων» λέει ο σερ Ντέιβιντ και στέκεται ένα πλάσμα που ξεχώρισε από τα υπόλοιπα.

«Τα Nudibranchs είναι ερμαφρόδιτα πλάσματα και ένα από αυτά έχει και αρσενικά και θηλυκά αναπαραγωγικά όργανα. Έτσι για να ζευγαρώσει, απλά πρέπει να βρει άλλο ένα όμοιό του πλάσμα».

Πηγή: Express

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X