ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μετά το θρίλερ στο ψυχιατρείο ο ένοπλος

Όπλα, μαχαίρια και φυσίγγια στην κατοχή του

Μετά από περίπου 12 ώρες διαπραγμάτευσης, συνελήφθη τελικά ο ένοπλος άντρας ο οποίος είχε ταμπουρωθεί σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου στην περιοχή της Ακρόπολης στη Λευκωσία. Ο άνδρας οδηγήθηκε στο Νοσοκομείο και εξετάστηκε από ψυχίατρο και στην συνέχεια μεταφέρθηκε στο Ψυχιατρείο Αθαλάσσας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο άντρας γύρω στις 2:30 τα ξημερώματα άνοιξε μόνος του την πόρτα του διαμερίσματος, ακινητοποιήθηκε από μέλη της Αστυνομίας και συνελήφθη. Από τις έρευνες πρόκειται για 62χρονο ο οποίος μένει μόνος του, ενώ υπήρχε και διάταγμα υποχρεωτικής νοσηλείας του.

Σε έρευνα της Αστυνομίας εντός του διαμερίσματος εντοπίστηκαν 12 κυνηγετικά όπλα, ένα αεροβόλο όπως και μεγάλος αριθμός φυσιγγίων και μαχαιριών. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 62χρονος είχε εξασφαλίσει σχετική άδεια οπλοφορίας ενώ, το ερώτημα που προκύπτει είναι πώς είναι δυνατόν ένας διαταραγμένος ψυχικά άνθρωπος να μπορεί να εξασφαλίζει την σχετική άδεια.

O 62χρονος φαίνεται να είναι γνωστός στην Αστυνομία αφού, σύμφωνα με δηλώσεις του αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου της Αστυνομίας, Στέλιο Στυλιανού την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξε ένα περιστατικό απειλών εναντίον ατόμου και ο 62χρονος συνελήφθη για να αφεθεί ελεύθερος λίγες ώρες αργότερα.

Προηγούμενη ενημέρωση

Στο σημείο βρέθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις όπως και διαπραγματευτές του σώματος. Η σκηνή αποκλειστηκε σε μεγάλη απόσταση από την πολυκατοικία που βρισκόταν ο ένοπλος.

Ανταποκριτής του 24News, βρέθηκε στην σκηνή και μας μετέφερε το κλίμα που επικρατούσε. Όπως μας ενημέρωσε ο ένοπλος χόρευε μετά μουσικής που έβαλε ο ίδιος ενώ μπαινόβγαινε στο διαμέρισμά του.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του 62χρονου και των μελών της αστυνομίας συνεχίστηκαν για ώρες ενώ κάτοικοι της περιοχής βγήκαν έξω από τα σπίτια τους για να δουν τι συνέβη. Κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων ο ένοπλος φώναζε σε έξαλλη κατάσταση, ανένδοτος, χωρίς να συνεργάζεται με τις αστυνομικές αρχές.

Γύρω στις 20:45 ο άνδρας έκλεισε φώτα, παράθυρα και στόρια, και ταμπουρώθηκε στο διαμέρισμά του.

Μαρτυρία γειτόνισσας

Το 24news επικοινώνησε με γειτόνισσα της περιοχής η οποία μας ανάφερε ότι, γνωρίζει εδώ και 15 χρόνια το συγκεκριμένο πρόσωπο. «Είναι καλός κύριος αλλά ορισμένες φορές γίνεται επιθετικός και άγριος».

Όπως μας εξομολογήθηκε, ο εν λόγω άνδρας, κρατούσε όπλα από τις 6:00 το πρωί ενώ είχε απειλήσει και την ίδια σημαδεύοντάς την με το όπλο λέγοντάς της ότι θα την σκοτώσει.

Όπως φαίνεται εδώ και καιρό η συμπεριφορά του είναι επιθετική, «κάθε φορά ενημερώναμε την αστυνομία και κάποτε σκεφτόμασταν αν θα ενημερώσουμε γιατί τον λυπόμασταν. Ποτέ δεν ήρθαν οι αστυνομικοί εδώ στην περιοχή. Μας έλεγαν να πάμε να δώσουμε κατάθεση στο σταθμό.»

Από τις δηλώσεις της γειτόνισσας, προκύπτουν ακόμη ερωτήματα για το ποιος είναι ο ρόλος της Αστυνομίας σε τέτοιου είδους περιστατικά και γιατί δεν υπάρχει προστασία στα άτομα που βρίσκονται κοντά σε πρόσωπα με ψυχικές διαταραχές.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X