ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μετωπική Κασσελάκη με τους διαφωνούντες: Διαγραφές τώρα ή πάω στα μέλη - Του φώναξαν «αίσχος»

«Η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει εδώ και χρόνια»

Με υψηλούς τόνους, ολομέτωπη επίθεση στην εσωκομματική αντιπολίτευση, διακοπές από το ακροατήριο και πλήθος αιχμών με το… «καλημέρα» ξεκίνησε την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, «δείχνοντας» κριτικά προς την πλευρά του Ευκλείδη Τσακαλώτου, αλλά και της Έφης Αχτσιόγλου, όπως και του πρώην Πρωθυπουργού και Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα.

«Το 41% δεν είναι επειδή οι πολίτες είναι ικανοποιημένοι με τη ΝΔ. Είναι επειδή εμείς χάσαμε 600.000 συμπολίτες μας προς την αποχή» τόνισε ο κ. Κασσελάκης, αναφερόμενος στην ηγεσία Τσίπρα, για να προσθέσει πως «επειδή δεν δώσαμε αξιόπιστη κυβερνητική πρόταση ότι μπορούσαμε να βελτιώσουμε τη ζωή τους. «Και πώς να τη δώσουμε, μεταξύ τοπικών νομισμάτων και δηλώσεων Κατρούγκαλου;» διερωτήθηκε ο κ. Κασσελάκης, βλέποντας προς την μεριά του Ευκλείδη Τσακαλώτου και της Έφης Αχτσιόγλου, για να ακολουθήσει ένα δριμύ κατηγορώ προς την εσωκομματική αντιπολίτευση.

Ο κ. Κασσελάκης έδωσε μια εβδομάδα προθεσμία στην Επιτροπή Δεοντολογίας να συνεδριάσει για της διαγραφές, για να παραμείνει σταθερός στην απόφασή του για τη διεξαγωγή εσωκομματικού δημοψηφίσματος.

Παράλληλα, άσκησε δριμεία κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση, λέγοντας πως «κανείς από εσάς δεν θα πήγαινε στα κανάλια για να γίνει Πέμπτη φάλαγγα της ΝΔ», ενώ υποστήριξε ότι «τέλος η κομματίλα, τέλος η καμαρίλα».

Τα βέλη προς την εσωκομματική αντιπολίτευση

Απευθυνόμενος τόσο στα στελέχη της Ομπρέλας, όσο και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Κασσελάκης είπε: «Είναι η τελευταία φορά όσο θα είμαι Πρόεδρος, που τα εσωκομματικά απασχολούν τον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ. Η τελευταία φορά! Ένας που λέει ότι το κόμμα είναι «επιθεώρηση», και παραμένει στο κόμμα. Ένας που λέει ότι «η ολιγαρχία και η διαπλοκή εγκαταστάθηκαν μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ», και παραμένει στο κόμμα. Ένας που λέει ότι ο νέος πρόεδρος «δεν ήρθε, τον φέρανε», ότι είναι Μπέπε Γκρίλο και Τραμπ, και παραμένει στο κόμμα. Ένας που λέει ότι θα κάνει νέο κόμμα, ανακοινώνει και τίτλο του νέου κόμματος στα κανάλια, και παραμένει στο κόμμα. Ένας που συνδέει αυθαίρετα το κόμμα με το σκοτεινό διαδίκτυο, και παραμένει στο κόμμα. Συντρόφισσες και σύντροφοι, αυτά τα στελέχη είναι στο δικό σας κόμμα. Πιστεύουν όλα αυτά για τον Πρόεδρο, τα στελέχη, τα μέλη, τους ψηφοφόρους και για το ίδιο τους το κόμμα, και δεν φεύγουν. Και το ερώτημα είναι αν αυτό το επιτρέπετε. Σε οποιοδήποτε άλλο κόμμα, αυτά τα στελέχη θα είχαν διαγραφεί σε μερικά λεπτά ή έστω λίγες ώρες. Εδώ, στον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, τα στελέχη που προσβάλλουν εσάς, εμάς, που λένε UFO και followers τούς ψηφοφόρους μας, παραμένουν εβδομάδες μετά τις ύβρεις τους στο κόμμα. Δεν έχουν ανασκευάσει ούτε μία λέξη αν και είχαν πολλές ευκαιρίες. Και επαναλαμβάνω: Εσείς αυτό το επιτρέπετε; Το δέχεστε;Αυτή είναι η βάση του προβλήματος. Κι εγώ θέλω λύση. Έχω μάθει στη ζωή μου να ψάχνω τη λύση. Και να τη βρίσκω. Θέλω λύση τώρα.Ποια η λύση όταν τα όργανα διστάζουν ή φαίνονται να διστάζουν να πάρουν αποφάσεις;»

«Κάποιοι έχουν πάρει την απόφασή τους και προαναγγέλλουν κόμμα. Νομίζουν ότι θα πάρουν 3% αλλά τα αριστερόμετρά τους θα καταγράψουν μηδέν. Οσο εκείνοι θα κάνουν δήθεν αριστερή πολιτική με τεράστια κείμενα γεμάτα αόριστες κι σάλτσες. Η πολιτική του πουμαρό. Η δική μας αριστερή πολιτική θα επαναφέρει το κράτος δικαίου, θα λύσει το στεγαστικό Θα φέρει δικαιώματα για όλους, όλες και όλα» είπε ακόμα ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε διάλογο με τους παριστάμενους για το σκοτεινό διαδίκτυο λέγοντας «πάλι στο μυαλό μου είστε; Με τόσο μυαλό στο μυαλό μου θα έπρεπε να είστε 50% στις εκλογές. Νομίζετε ότι ολαός είναι ηλίθιος; Τους καταδικάζω και δεν έχω καμία ανάγκη από αυτούς τους μηχανισμούς».

Όταν, δε, ο κ. Κασσελάκης είπε «κανείς μας δεν θα πήγαινε στα κανάλια για να γίνει 5η φάλαγγα της ΝΔ» υπήρξε έντονη αντίδραση με μέλη της Κεντρικής Επιτροπής να φωνάζουν «αίσχος».

Λεπτό προς λεπτό η ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη

- Θα φτιάξουμε ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα επειδή σεβόμαστε την ψήφο τους. Ακούστε είναι στα χέρια μας να πείσουμε, είναι στα χέρια μας να κυβερνήσουμε. Η άποψή μου είναι ότι αυτό αξίζει στον ΣΥΡΙΖΑ και το πιο σημαντικό αυτό πιστεύω ότι αξίζει στην πατρίδα μας

- Τέλος η καμαρίλα και η κομματίλα. Θέλετε να ακούσετε τι λέει η κοινωνία; Πηγαίνετε να την ακούσετε απροειδοποίητα.

- Κανείς μας δεν θα πήγαινε στα κανάλια για να γίνει 5η φάλαγγα της ΝΔ (σ.σ. ακούστηκαν φωνές αίσχος). Θα είμαστε ένα με έναν αντίπαλο την πιο ανάλγητη κυβέρνηση των τελευταίων δεκαετιών.

- Μια λέξη για το τοξικό διαδίκτυο. Πάλι στο μυαλό μου είστε; Με τόσο μυαλό στο μυαλό μου θα έπρεπε να είστε 50% στις εκλογές. Νομίζετε ότι ολαός είναι ηλίθιος; Τους καταδικάζω και δεν έχω καμία ανάγκη από αυτούς τους μηχανισμούς. ¨Εχω ανάγκη από συνοδοιπόρους. Έχετε μπροστά έναν ανοιχτόμυαλο άνθρωπο. Συνεργαστείτε μαζί μου για να σας δείξω ότι το παρελθόν των συνεργασιών σας θα μείνει στο παρελθόν.          

- Από μένα θα έχετε χείρα φιλίας που θα την ξανατείνω όσες φορές θα χρειαστεί. Σας το λέω ξεκαθαρα: δεν υπάρχει δικός μου στενός κύκλος. Ξέρετε εσείς τον κύκλο μου; Προφανώς είστε στο μυαλό μου και κάνετε τηλεπάθεια. Ο πρόεδρος λέει ότι δεν φτιάχνεις στενό κύκλο όταν δεν θέλεις να έχεις στενό κύκλο. Σε όλους εσάς που μου είπατε με στηρίξατε, λέω ευχαριστώ είμαι ευγνώμων αλλά από εδώ και πέρα αυ΄το δεν έχει σημασία για μένα. Δουλέψτε, φέρτε αποτέλεσμα για τον ΣΥΡΙΖΑ και την κοινωνία και θα σας στηρίξω. Για όσους στηρίξατε άλλους μου είναι αδιάφορο, Δουλέψτε, φέρτε αποτέλεσμα για τον ΣΥΡΙΖΑ και την κοινωνία και θα σας στηρίξω πρώτος

- Για να ξαναγίνουμε πλειοψηφικό ρεύμα θα πρέπει να εργαστούμε από διαφορετικές αφετηρίες

- Ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος είναι πρώτος, το πιστεύω ακράδαντα

- Η σημερινή ημέρα είναι η μέρα παραδοχής. Η αποχώρηση των υπό διαγραφή στελεχών είναι η αρχή της ενότητας.

- Πόσες φορές ένας ηγέτης όπως ο Αλέξης Τσίπρας είδε το μέγεθός του να κονταίνει από μικρούς ανθρώπους (σ.σ. η φράση του προκάλεσε αποδοκιμασίες). Τα τελευταία χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα διαλυμμένο κόμμα.

- Ο καθένας θα αναμετρηθεί με το έργο του στον κοινό μας σκοπό. Δεν υπάρχουν εξαιρέσεις, κατανοητό; Αυτό ισχύει για όλους και όλες

- Η διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ και χρόνια, Θυμηθείτε πόσες φορές ο Αλέξης Τσίπρας έπρεπε να μαζέψει άστοχες δηλώσεις που συνέτριβαν τα ποσοστά.

- Αντιλαμβάνομαι προσωπικές σχέσεις ετών και καταλαβαίνω τους συναισθηματικούς δεσμούς ανθρώπων που γαλουχήθηκαν μαζί κάτω απο την ίδια στέγη. Μακάρι να είχε σκέπη και στέγη ο νεός στην Ελλάδα. Νιώθω τη δυσκολία σας να αποχωρίσετε από τον εαυτό σας. Αλλά αναρωτηθείτε: τα τελευταία χρόνια είστε κάτω από την ίδια στέγη και το ίδιο όνειρο;

- Όχι για στοχοποίηση προσώπων ή τάσεων αλλά για το αν γίνονται ανεκτές ή όχι οι θέσεις εναντίον του κόμματος από τα μέλη που δεν άκουγαν ούτε ευχαριστώ από την Κουμουνδούρου και τώρα ακούνε

- Ποια είναι η θέση ενός προέδρου όταν προσβάλλεται το κόμμα; Μιλήστε στον κόσμο μας. Λυπάμαι δεν είμαι εγώ αυτός ο πρόεδρος. Εσείς είστε το τιμόν του κόμματος. Βαρέθηκα αν είναι ώρα να συζητηθούν οι διαγραφές την ώρα που το κόμμα στερεύει από ανάσες. Εξασφαλίστε το κόμμα την ίαση του από τα πρόσωπα που τον μικραίνουν. Καταδικάστε τη συμπεριφορά στην πράξη. Πάρτε απόφαση άμεσα όπως λειτουργούν οι ζωντανοί οργανισμοί και όχι οι ξεχασμένοι από τον χρόνο. Πάρτε απόφαση για έναν συριζα που θα σέβετε τον εαυτό τους και τους ψηφοφόρους. Δώστε λύση τώρα. Να εκφράσουμε θέση και όχι επιθυμία από μια ισχυρή πλειοψηφία που δεν θα επιτρέπει παρερμηνεία. Ότι τα άτομα αυτά δνε φέρουν την ιδίοτητα του μέλους και δεν μπορούν να εκπροσωπούν το κόμμα. Και αυτή να είναι ξεκάθαρη προς την Επιτροπή Δεοντολογίας που οφείλει να συνεδριάσει μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Διαφορετικά δεν έχω άλλη επιλογή από το να ζητήσω από τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ να το κάνουν και μπορώ να το κάνω με την επίκληση του 15% όπως προβλέπει το καταστατικό.

- Η δική μας αριστερά θα φέρει δικαιώματα για όλους για όλες για όλα

- Το θέμα δεν είναι προσωπικό. Αντέχει ο ΣΥΡΙΖΑ να περιμένει (σ.σ. όχι του απάντησαν αρκετοί). Ας μην κρυβόμαστε κάποιοι έχουν πάρει την απόφαση αντί να αφουγκραστούν την κοινωνία, Νομίζουν οτι θα πάρουν 3% αλλά τα αριστερόμετρά τους δεν θα πάρουν ούτε το 0,3%. Τεράστια κείμενα με αόριστες σάλτσες η πολιτική του πουμαρό.

- Ένας που λέει ότι το κόμμα είναι επιθεώρηση και παραμένει. Ένας που λέει ότι μπήκε η ολιγαρχία και είναι στο κόμμα. Ένας που ανακοινώνει νέο κόμμα παραμένει στο κόμμα. Ένας που συνδέει το κόμμα με το σκοτεινό διαδίκτυο και παραμένει. Αυτά τα στελέχη είναι στο δικό σας κόμμα. Πιστεύουν όλα αυτά για τον πρόεδρο τα στελέχη, τα μέλη και δεν φεύγουν. Και το ερω΄τημα είναι αν το επιτρέπετε. Σε άλλο κόμμα θα είχαν διαγραφεί μέσα σε λίγες ώρες (σ.σ. αποδοκιμασίες). Εϊναι η πραγματικότητα που πονάει. Τα στελέχη που λένε ούφο τους ψηφοφόρους παραμένουν στο κόμμα. Δεν έχουν ανασκευάσει. Εσείς το επιτρέπετε;

- Αντί να μιλάμε για αυτά θα μιλήσουμε για τα μικρά. Σας το λέω και δεσμεύομαι. Είναι η τελευταία φορά που όσο είμαι πρόεδρος τα εσωκομματικά θα απασχολούν τον ΣΥΡΙΖΑ. Η τελευταία φορά τέλος (σ.σ. δέχθηκε χειροκροτήματα)

- Αριστερά δεν είναι να αναμασάς χιλιάδες λέξεις χωρίς να λες τίποτα. Εϊναι η κυβερνώσα αριστερά με συνοπτικό λόγο, ξεκάθαρες προτάσεις.

- Χρειαζόμαστε τη δίκαιη και την απαιτητική ανάπτυξη και οχι τη φτηνή ανάπτυξη. Μας μιλούν από την κυβέρνηση για εξωστρέφεια και ρίσκο αλλά δεν γίνονται τέτοια πράγματα σε κράτος αλληλοεκβιαζομένων παραγόντων. Απαιτούν μια θεσμικά ισχυρή πολιτεία και όχι αυτή που διαλύεται με τα γούστα όποιου βρίσκεται στο Μαξίμου

- Γι αυτά πρέπει να μιλήσει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ. Με ποιο παραγωγικό μοντέλο θα πάμε στο ορόσημο; Πρέπει να πάμε με μια κοινωνία ασφάλειας και δικαιοσύνης

- Οι εκβιασμοί και οι καταναγκασμοί της προηγούμενης 10ετιας θα έρθουν ξανά αν είμαστε όπως τότε

- Στη φιλοσοφία μας οι πολλοί εργαζόμενοι και οι καλοί μισθοί εξασφαλίζουν την κοινωνική ασφάλιση

- Μας δόθηκε ένα διάλλειμμα να ξαναστήσουμε την οικονομία, να την κάνουμε εξωστρεφή καινοτόμα. Να φτιάξουμε μια οικονομία που θα κρατάει τους νέους στην πατρίδα τους με πολλές κερδοφόρες βιώσιμες επιχειρήσεις που θα μπορούν να χρηματοδοτήσουν το κοινωνικό κράτος

- Παρέμβαση του προεδρείου της ΚΕ που ζητά να σταματήσουν οι διακοπές απειλώντας ακόμα και με αποβολή όσους φωνασκούν

- Σήμερα θα έπρεπε να συνεδριάζουμε για τα θέματα που απασχολούν την κοινωνία

- Να σέβεστε όλους τους απόδημους είπε μετά από αποδοκιμασίες

- Πώς να δώσουμε αξιόπιστη κυβερνητική πρόταση μέσα σε τοπικά νομίσματα και δηλώσεις Κατρούγκαλου

- Θα μιλάω πιο δυνατά είπε στη συνέχεια μετά από φωνές ότι δεν ακούγεται έξω η φωνή του

- Δεν τους δώσαμε αξιόπιστη κυβερνητική πρόταση

- Ο ελληνικός λαός δεν ζει καλά εκεί έξω και το 41% δεν είναι επειδή οι πολίτες είναι ικανοποιημένοι από τη ΝΔ αλλά επειδή εμείς χάσαμε 600.000 στην αποχή.

Πηγή: protothema 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση