ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Έχω την ευκαιρία να σκοτώσω τον Τσάρλι Κερκ και θα το κάνω»

Αποκαλύφθηκε σημείωμα του Τάιλερ Ρόμπινσον

Το κίνητρο του Τάιλερ Ρόμπινσον για τη δολοφονία του συντηρητικού ακτιβιστή Τσάρλι Κερκ επιχειρούν να εντοπίσουν οι Αρχές, μία ημέρα πριν η αμερικανική δικαιοσύνη του απαγγείλει επισήμως τις κατηγορίες του.

Ο διευθυντής του FBI Κας Πατέλ δήλωσε στο Fox News ότι ο Τάιλερ Ρόμπινσον έγραψε ένα σημείωμα στο οποίο εξέφραζε τις προθέσεις του. «Έχω την ευκαιρία να σκοτώσω τον Τσάρλι Κερκ και θα τη χρησιμοποιήσω», φέρεται να έγραψε.

«Το σημείωμα γράφτηκε πριν από το περιστατικό, βρέθηκε στο σπίτι του υπόπτου» δήλωσε ο Πατέλ.

Το σημείωμα έχει καταστραφεί, πρόσθεσε ο αξιωματούχος, ωστόσο το FBI το εντόπισε μέσω εγκληματολογικών στοιχείων. «Επιβεβαιώσαμε το περιεχόμενό του λόγω της επιθετικής στρατηγικής που χρησιμοποιήσαμε στις συνεντεύξεις», πρόσθεσε.

«Δεν συνεργάζεται με τις αρχές»

Οι αρχές προσπαθούν να συγκεντρώσουν στοιχεία μιλώντας με φίλους και την οικογένεια του 22χρονου, που φέρεται να είναι μη συνεργάσιμος. «Δεν συνεργάζεται, αλλά όλοι οι γύρω του συνεργάζονται. Νομίζω ότι αυτό είναι πολύ σημαντικό», δήλωσε ο Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης της Γιούτα, Σπένσερ Κοξ.

Οι συγγενείς και ένας οικογενειακός φίλος ειδοποίησαν τις αρχές για τον Ρόμπινσον, ο οποίος είχε παραδεχθεί το έγκλημα, δήλωσε ο Κοξ. Στο μικροσκόπιο έχουν τεθεί και οι πολιτικές θέσεις του 22χρονου, που αν και ήταν εγγεγραμμένος ψηφοφόρος, δεν ανήκε σε κάποιο πολιτικό κόμμα. Ωστόσο, συγγενής δήλωσε σε ερευνητές ότι ο Ρόμπινσον είχε πολιτικοποιηθεί τα τελευταία χρόνια και είχε συζητήσει με μέλος της οικογένειάς του τη δυσφορία του για τον Κερκ και τις απόψεις του, όπως προκύπτει από την ένορκη κατάθεση που έδωσε.

Ο 22χρονος, σπουδαστής στο τρίτο έτος σε πρόγραμμα μαθητείας ηλεκτρολόγου, που ανήκει στο πανεπιστήμιο της Γιούτα, συνελήφθη στο σπίτι των γονιών του, περίπου 420 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του τόπου του εγκλήματος, μετά από ανθρωποκυνηγητό 33 ωρών.

Ο 22χρονος μεγάλωσε από θρησκευόμενους γονείς σε βαθιά συντηρητική περιοχή. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Κοξ, «η ιδεολογία του ήταν πολύ διαφορετική από αυτή της οικογένειάς του». Πάντως ο ίδιος δεν ήταν θαυμαστής του Κερκ, διευκρίνισε.

«Εξαιρετικά συνεργάσιμος» ο συγκάτοικος του Ρόμπινσον

Ένα από τα άτομα που συνομιλούν με τους ερευνητές είναι ο συγκάτοικος του Ρόμπινσον, με τον οποίο φέρεται να διατηρούσε σχέση, σύμφωνα με τον Κοξ που σημείωσε ότι ο συγκάτοικος είναι «άνδρας που μεταβαίνει σε γυναίκα». Ο ίδιος είναι εξαιρετικά συνεργάσιμος.

Ερωτηθείς για το εάν η ταυτότητα φύλου του συγκάτοικου έχει σημασία για την έρευνα, ο κυβερνήτης ανέφερε: «Αυτό προσπαθούμε να καταλάβουμε αυτή τη στιγμή. Είναι εύκολο να βγάλει κανείς συμπεράσματα από αυτό, οπότε έχουμε τα κάλυκα, άλλα εγκληματολογικά στοιχεία που έρχονται. Και προσπαθούμε να τα συνδυάσουμε όλα».

Η ερώτηση προκύπτει μετά τα χαραγμένα μηνύματα που εντοπίστηκαν σε τέσσερις κάλυκες. Ένα μήνυμα, σύμφωνα με το έντυπο ένορκης κατάθεσης έγραφε: «Hey fascist! CATCH!» (Γεια φασίστα! ΠΙΑΣΕ ΤΟ!), με ακολουθία ενός συνδυασμού από βέλη, που φαινόταν να αναφέρεται σε μια ακολουθία κουμπιών που απελευθερώνει μια βόμβα σε ένα δημοφιλές βιντεοπαιχνίδι.

Σε έναν άλλο κάλυκα το μήνυμα έγραφε: «If you read this, you are GAY Lmao» (Αν το διαβάζεις, είσαι Γκέι, Lmao).

Διχασμός στις ΗΠΑ

Την ίδια ώρα, ο διχασμός στις ΗΠΑ εντείνεται. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε τη ριζοσπαστική αριστερά για τον θάνατο του συντηρητικού ακτιβιστή.

«Το πρόβλημα είναι στην αριστερά», είπε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους την Κυριακή. «Πολλοί άνθρωποι που παραδοσιακά θα λέγατε ότι ανήκουν στην αριστερά… (είναι) ήδη υπό έρευνα», πρόσθεσε.

Στον Ντόναλντ Τραμπ απάντησε ο Δημοκρατικός κυβερνήτης της Πενσιλβάνια, Τζον Σαπίρο, που είχε δεχθεί εμπρηστική επίθεση τον Απρίλιο. Όμως είπε, ο Τραμπ έχει την υποχρέωση να μειώσει την ένταση.

Πηγή: Protothema

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση