ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έφηβη δολοφονήθηκε από τον πρώην φίλο της

ΗΠΑ - Έπειτα, ο δράστης αυτοκτόνησε

Τραγικό θάνατο από το χέρι του πρώην συντρόφου της βρήκε την περασμένη Τρίτη μια έφηβη κοπέλα από τη Βιρτζίνια των ΗΠΑ, η οποία, λίγες εβδομάδες νωρίτερα, είχε καταθέσει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων εις βάρος του νεαρού που θα του απαγόρευαν να την πλησιάζει και να επικοινωνεί μαζί της.

Η Σερένιτι Χόλεϊ, από το Μπλάκσμπεργκ, έχασε τη ζωή της μόλις δυο μέρες πριν κλείσει τα 18, σύμφωνα με τη συντετριμμένη οικογένειά της. Ο δολοφόνος της, που αμέσως μετά τη φρικτή του πράξη έστρεψε το όπλο που κρατούσε στον εαυτό του και αυτοκτόνησε, ήταν ο Κρόνεϊ Μονκ, το πρώην αγόρι της που φέρεται να παρενοχλούσε και να εκβίαζε το προηγούμενο διάστημα την άτυχη κοπέλα.

Τα άψυχα σώματα της Χόλεϊ και του Μονκ εντοπίστηκαν στο αυτοκίνητο του θύματος που ήταν σταθμευμένο σε τοπικό πάρκινγκ, αναφέρει η New York Post επικαλούμενη ΜΜΕ της Βιρτζίνια.

Η έφηβη είχε καταθέσει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων εις βάρος του πρώην της, μέσω του Λυκείου Μπλάκσμπεργκ στο οποίο φοιτούσαν, έναν μήνα πριν την τραγωδία. «Πιστεύω ότι ο θάνατός της θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί» δήλωσε η μητέρα της κοπέλας, Χέδερ Γουάλντρον, στους Roanoke Times. «Άτομα σε θέσεις εξουσίας ήξεραν για το παρελθόν του και νομίζω ότι αν είχαν λάβει τα κατάλληλα μέτρα, δεν θα βρισκόμασταν εδώ», είπε η θλιμμένη μητέρα.

Ο πατέρας της Σερένιτι, Τζον Χόλεϊ, εξήγησε ότι η κόρη του βίωνε έντονη παρενόχληση και εκφοβισμό από τον πρώην της, όμως δεν μιλούσε γι' αυτό στην οικογένειά της. «Σήμερα μάθαμε ότι περπατούσε μπροστά της στους διαδρόμους του σχολείου και έκανε συνεχώς αισθητή την παρουσία του. Ήταν συνεχώς συνδεδεμένος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Την εκβίαζε, της έλεγε ότι θα δημοσίευε διάφορα πράγματα».

Οι συγγενείς της αδικοχαμένης κοπέλας σκοπεύουν να διαθέσουν μέρος των χρημάτων που συγκεντρώθηκαν μέσω της καμπάνιας τους στην πλατφόρμα GoFundMe για να δημιουργήσουν μια υποτροφία στη μνήμη της, ενώ προσφέρθηκαν να μιλήσουν εθελοντικά σε ομάδες εφήβους για τους κινδύνους της παρενόχλησης και της ενδοοικογενειακής βίας, προκειμένου να αποτραπούν ανάλογες τραγωδίες στην κοινότητά τους.

Τα μέλη της οικογένειας του δράστη, ο οποίος φέρεται να αυτοκτόνησε μετά τον φόνο, αρνήθηκαν να κάνουν οποιαδήποτε δήλωση σχετικά με το αιματηρό περιστατικό.

Πηγή: protothema.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση