ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

«Πήγε βαριά τραυματισμένη σε φαρμακείο με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις»

Γιατί η καταγγέλλουσα αποφάσισε να τον «δώσει» στις Αρχές

Σαν «βόμβα» έσκασε η είδηση για καταγγελία κατά του πρώην ευρωβουλευτή, Αλέξη Γεωργούλη, πως μία γυναίκα μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και νομική σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τον είχε καταγγείλει πριν τρία χρόνια για βαριά αδικήματα σεξουαλικής φύσεως. Ο Γεωργούλης παραιτήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και υποστήριξε πως πρόκειται για ψευδή και συκοφαντική καταγγελία. Η καταγγέλλουσα φέρεται να αποφάσισε να καταγγείλει τον ευρωβουλευτή με το όνομά του, όταν διαπίστωσε πως δραστηριοποιούνταν για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Τις τελευταίες ώρες οι «ψίθυροι» για την ύπαρξη και δεύτερης καταγγελίας εις βάρος του ήταν έντονοι. Μέχρι αυτήν την ώρα δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη ανακοίνωση που να επιβεβαιώνει τη φερόμενη δεύτερη καταγγελία. Σύμφωνα με το MEGA, από κομματικά γραφεία διαρρέεται πως η δεύτερη καταγγελία αφορά γυναίκα που έκανε πρακτική στο Ευρωκοινοβούλιο, στο γραφείο του Αλέξη Γεωργούλη, το 2019. Η γυναίκα φέρεται να είχε πει σε συναδέλφους της ότι υπήρξε απόπειρα κακοποίησης και να ρωτήθηκε από στελέχη του ευρωκοινοβουλίου για το περιστατικό, ωστόσο δεν ακολούθησε τη νομική οδό. Αξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι ο συνεργάτης του Αλέξη Γεωργούλη που σύστησε τη συγκεκριμένη γυναίκα αποχώρησε από το πόστο του.

Αλέξης Γεωργούλης: Η «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» και έγινε η καταγγελία

Η γυναίκα που κατήγγειλε τον ευρωβουλευτή, πήγε βαριά τραυματισμένη σε φαρμακείο στις Βρυξέλλες και η φαρμακοποιός της έδωσε τις πρώτες βοήθειες και την προέτρεψε να απευθυνθεί σε ιατροδικαστή

Τον Αλέξη Γεωργούλη φέρεται να έχει καταγγέλλει η Ελένη Χρονοπούλου και σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, η ίδια προσέφυγε στις Αρχές πριν τρία χρόνια. Η καταγγελία αφορά βαριά ποινικά αδικήματα και προσωποποιήθηκε το 2020. Σύμφωνα με πληροφορίες, αρχικά έγινε η καταγγελία χωρίς να κατονομάζεται ο Αλέξης Γεωργούλης, ωστόσο το θύμα φέρεται να εξοργίστηκε όταν διαπίστωσε πως ο ευρωβουλευτής, μετά την πανδημία και με τις πρώτες καταγγελίες του metoo, δραστηριοποιήθηκε δημοσίως προτρέποντας τις γυναίκες να μιλήσουν. Τότε φαίνεται πως αποφάσισε να κάνει ονομαστική καταγγελία, ωστόσο υπάρχουν ερωτήματα για την καθυστέρηση στην υπόθεση.

Το 2020, την χρονιά που φέρεται να κακοποιήθηκε η Ελένη Χρονοπούλου, ο Αλέξης Γεωργούλης συμμετείχε σε καμπάνια κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης και της βίας στις γυναίκες. Το post του Αλέξη Γεωργούλη είχε γίνει ανήμερα της Διεθνούς Ημέρας Εξάλειψης της Βίας κατά των γυναικών και ο ηθοποιός είχε στείλει το δικό του μήνυμα. Ο Αλέξης Γεωργούλης είχε κοινοποιήσει μία φωτογραφία του και είχε γράψει το παρακάτω μήνυμα:

«Η βία κατά των γυναικών είναι μία επαίσχυντη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Δεν κάνει διαχωρισμό μεταξύ συνόρων, πολιτισμών ή πλούτου. Ο όρος "βία κατά των γυναικών" περιλαμβάνει κάθε πράξη βίας που στηρίζεται στο φύλο και έχει ως αποτέλεσμα ή είναι δυνατό να έχει ως αποτέλεσμα, την σωματική, σεξουαλική ή ψυχολογική βλάβη ή πόνο για τις γυναίκες, συμπεριλαμβανομένων των απειλών τέτοιων πράξεων, τον εξαναγκασμό ή την αυθαίρετη στέρηση της ελευθερίας είτε αυτό προκύπτει στην δημόσια είτε στην ιδιωτική ζωή.

Γνωρίζετε ότι …

1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της.
1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού
40% με 50% των γυναικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει αναφέρει κάποια μορφή σεξουαλικής παρενόχλησης στο χώρο εργασίας
500.000 με 2.000.000 άνθρωποι στον κόσμο, κυρίως γυναίκες και παιδιά, εκτιμάται ότι διακινούνται παράνομα κάθε χρόνο με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση και την εξαναγκαστική εργασία.
25 Νοεμβρίου Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών».

«Κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις»

Σύμφωνα με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο, η γυναίκα που κατήγγειλε τον ευρωβουλευτή, πήγε βαριά τραυματισμένη σε φαρμακείο στις Βρυξέλλες και η φαρμακοποιός της έδωσε τις πρώτες βοήθειες και την προέτρεψε να απευθυνθεί σε ιατροδικαστή. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η καταγγέλλουσα μετέβη στην ιατροδικαστική υπηρεσία, όπου διαπιστώθηκε πως είχε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και κακώσεις στο υπόλοιπο σώμα της.

Παπαδημούλης για Γεωργούλη: Του είχα πει ότι θα τεθεί εκτός ευρωομάδας

Στο θέμα της καταγγελίας εις βάρος του Αλέξη Γεωργούλη για παρενόχληση, αναφέρθηκε ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης. Ο κ. Παπαδημούλης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «καμία ενημέρωση δεν είχαμε, εγώ ενημερώθηκα για το θέμα χθες λίγη ώρα πριν γίνει η επίσημη ανακοίνωση από την πρόεδρο του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου για το αίτημα των βελγικών αρχών για άρση της ασυλίας του κ. Γεωργούλη. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα προφανώς οι βελγικές αρχές έκαναν τις δικές τους έρευνες και διασταυρώσεις μυστικά». Ο κ. Παπαδημούλης σημείωσε πως η αρχική καταγγελία από την καταγγέλλουσα προς τον θύτη ήταν ανώνυμη και πρόσφατα συγκεκριμενοποιήθηκε και το όνομα του θύτη.

«Αυτό που γίνεται σε αυτές τις διαδικασίες είναι ότι οι βελγικές αρχές, αστυνομικές και δικαστικές, ερευνούν ένα θέμα με τη δέουσα εμπιστευτικότητα και μυστικότητα και αν κρίνουν ότι πρέπει να πάει για δικαστική έρευνα και εκκαθάριση τότε ζητούν την άρση της ασυλίας. Έχω και εγώ την ίδια απορία γιατί χρειάστηκαν τρία χρόνια αλλά την απάντηση οφείλουν να τη δώσουν οι αρμόδιες βελγικές αρχές».

Ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε ακόμη ότι αν είχε ενημερωθεί πρωτύτερα θα πρότεινε αμέσως και «στο ΣΥΡΙΖΑ και στην ευρωομάδα μας να γίνει αυτό που έγινε χθες». Αναφορικά με παλαιότερη κλήση του κ. Γεωργούλη ώστε να δώσει εξηγήσεις, o κ. Παπαδημούλης τόνισε: «Επειδή στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο κυκλοφορούν κάποια πράγματα και ως κουτσομπολιά, όχι η συγκεκριμένη καταγγελία, όχι για τη συγκεκριμένη υπόθεση, εγώ ζήτησα αρμοδίως από τον κ. Γεωργούλη όταν ακούστηκε κάτι αόριστο να με ενημερώσει αν υπάρχει κάτι. Το διέψευσε κατηγορηματικά».

Ερωτηθείς ο κ. Παπαδημούλης εάν αυτό το αόριστο που ακούσατε κουμπώνει σε αυτό που μάθαμε τα τελευταία εικοσιτετράωρα απάντησε: «Οχι γιατί αν κούμπωνε το πρώτο πράγμα που θα έκανα θα ήταν να ρωτήσω και την άλλη πλευρά. Αν γνώριζα το όνομα της καταγγέλλουσας, που κακώς δόθηκε στη δημοσιότητα, θα επεδίωκα μέσω του συναδέλφου μου κ. Ανδρουλάκη να επικοινωνήσω και με την ίδια. Δεν γνώριζα τίποτα. Το έμαθα χθες και μάλιστα χωρίς να ξέρω ούτε το όνομα της καταγγέλλουσας ούτε το φάκελο… Θεωρώ άδικη την επίθεση που είδα να γίνεται από το ΠΑΣΟΚ ότι δόθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ το όνομα της καταγγέλλουσας».

Μαίνεται η πολιτική αντιπαράθεση

Η αποπομπή Γεωργούλη προκάλεσε πολιτικούς τριγμούς αλλά άνοιξε και έναν νέο κύκλο αντιπαράθεσης με τον Aδωνι Γεωργιάδη να επιχειρεί να συγκρίνει την υπόθεση με εκείνη του Λιγνάδη. «Είναι προφανές ότι ο Αλέξης Τσίπρας ήξερε και κάλυπτε τον Αλέξη Γεωργούλη, γιατί τρία χρόνια δεν μένει κρυφή μία έρευνα, δεν είμαστε χαζοί». «Η αντίδραση του κόμματος μας ήταν άμεση. Δεν μπορούμε να συγχωρέσουμε καμία μορφή βίας αν αυτό είναι αληθές. Μπαίνουν μερικά ερωτήματα γιατί θέματα του 20’ μπαίνουν τώρα ένα μήνα πριν τις εκλογές», είπε η Εύη Καρακώστα, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι ξεκάθαρο από πού βγήκε η διαρροή. Η διαρροή βγήκε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Γεωργούλης και ο ΣΥΡΙΖΑ ολόκληρος πάει να υποτιμήσει το γεγονός ως μια τάχα δήθεν και αόριστα παρενόχληση ενώ είναι μια καταγγελία για βαρύτατα ποινικά αδικήματα», δήλωσε ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Δουδώνης.

ΠΗΓΗ: reader.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση