Νέα επεισόδια στο Παρίσι ξέσπασαν το απόγευμα του Σαββάτου (31/10), όταν διαδηλωτές ξήλωσαν πεζοδρόμια και επιτέθηκαν στους αστυνομικούς με βλήματα και εμπρηστικό μηχανισμό.
Επεισόδια στο Παρίσι σημειώθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου (31/10) ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς. Οι διαδηλωτές εκτόξευσαν έναν εμπρηστικό μηχανισμό προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απάντησαν ρίχνοντας δακρυγόνα και χρησιμοποιώντας γκλοπ.
Όπως αναφέρει το bfmtv, οι συγκρούσεις ξέσπασαν όταν η διαδήλωση έφτασε στην Πόρτα του Σαραντόν. Εκεί δεκάδες άτομα με μάσκες και ντυμένα στα μαύρα ξήλωσαν, μεταξύ άλλων, πλακάκια από τα πεζοδρόμια με σφυριά και στη συνέχεια πέταξαν κομμάτια κατά των
Τι ανέφερε η Νομαρχία Αστυνομίας για τα επεισόδια στο Παρίσι;
Σύμφωνα με τη Νομαρχία Αστυνομίας, προς το τέλος της πορείας ένας «σκληρός πυρήνας αρκετών εκατοντάδων ταραχοποιών» επιτέθηκε στις δυνάμεις της τάξης, «ρίχνοντας βλήματα, μεταξύ των οποίων και ένα μολότοφ».
Οι αστυνομικές δυνάμεις, όπως ανέφερε η Νομαρχία, «ενεργούν για να τερματίσουν τη διατάραξη της δημόσιας τάξης». «Επιπλέον, η διάλυση της διαδήλωσης συνεχίζεται χωρίς δυσκολίες», πρόσθεσε.
Πόσοι διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους στη Γαλλία;
Σύμφωνα με τη Διασυνδικαλιστική Οργάνωση Νεολαίας, περίπου μισό εκατομμύριο άνθρωποι συμμετείχαν στις μαζικές διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο σε όλη τη Γαλλία.
Στην πρωτεύουσα βγήκαν στους δρόμους γύρω στους 200.000.
Δείτε φωτογραφίες από τη διαδήλωση (πηγή φωτογραφιών: Reuters):


Πηγή: e-daily



























