ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Γάζα: Επτά εργαζόμενοι της World Central Kitchen νεκροί από βομβαρδισμούς

«Ράγισε η καρδιά μου»

Επτά εργαζόμενοι της μη κυβερνητικής οργάνωσης World Central Kitchen (WCK) σκοτώθηκαν χθες, Δευτέρα, σε αεροπορικό πλήγμα του Ισραήλ εναντίον οχήματος στο οποίο επέβαιναν, ανακοίνωσε σήμερα η αμερικανική ΜΚΟ, προσθέτοντας ότι αναστέλλει τις δραστηριότητές της στην περιοχή.

«Η World Central Kitchen συντετριμμένη επιβεβαιώνει ότι επτά μέλη της ομάδας μας σκοτώθηκαν στη Γάζα από πλήγμα των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων», ανακοίνωσε η ΜΚΟ με έδρα τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι εργαζόμενοι «κατάγονταν από την Αυστραλία, την Πολωνία, τη Βρετανία, ένας είχε διπλή υπηκοότητα ΗΠΑ και Καναδά και ένας Παλαιστίνιος».

Παρά το γεγονός ότι η WCK ενεργούσε σε συντονισμό με τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, η αυτοκινητοπομπή της επλήγη την ώρα που αναχωρούσε από αποθήκη στην πόλη Ντέιρ αλ Μπάλα στη Λωρίδα της Γάζας, αφού είχε εκφορτώσει περισσότερους από 100 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας για τους Παλαιστίνιους του θύλακα.

«Δεν πρόκειται απλώς για μια επίθεση εναντίον της WCK, πρόκειται για μια επίθεση εναντίον των ανθρωπιστικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στις πιο δύσκολες συνθήκες, όπου τα τρόφιμα χρησιμοποιούνται ως όπλο πολέμου», κατήγγειλε η Έριν Γκορ στέλεχος της WCK.

«Είναι ασυγχώρητο», τόνισε.

Από την πλευρά του ο ιδρυτής της ΜΚΟ, ο σεφ Χοσέ Αντρές, δήλωσε ότι «ράγισε η καρδιά μου» και ότι πενθεί για τις οικογένειες και τους φίλους των νεκρών.

«Η ισραηλινή κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει τους φόνους αδιακρίτως», τόνισε σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Πρέπει να σταματήσει να περιορίζει την ανθρωπιστική βοήθεια, να σταματήσει να σκοτώνει αμάχους και εργαζόμενους σε οργανώσεις αρωγής και να σταματήσει να χρησιμοποιεί τα τρόφιμα ως όπλο πολέμου. Καμία άλλη αθώα ζωή να μην χαθεί. Η ειρήνη αρχίζει μέσω της κοινής μας ανθρωπιάς. Πρέπει να αρχίσει τώρα».

Η WCK ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τις δραστηριότητές της στην περιοχή και πρόσθεσε ότι θα λάβει σύντομα αποφάσεις για τις μελλοντικές της κινήσεις.

Η ΜΚΟ παρέχει τρόφιμα και προετοιμάζει γεύματα για ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Τον Μάρτιο είχε ανακοινώσει πως είχε προσφέρει περισσότερα από 42 εκατομμύρια γεύματα στη Λωρίδα της Γάζας σε διάστημα 175 ημερών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση