ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ποιους Κύπριους ιατροδικαστές «φωτογραφίζει» ο Κούγιας

Η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια

24news team

Ανακοίνωση με την οποία εξαπολύει εκ νέου πυρά κατά του πρώην συνήγορου της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθωνα Παπαδόπουλου αλλά και κατά ιατροδικαστών από την Κύπρο οι οποίοι υποστήριξαν ότι τους ζητήθηκε να είναι τεχνικοί σύμβουλοι της πλευράς της 33χρονης από την Πάτρα εξέδωσε ο Αλέξης Κούγιας.

Στην ανακοίνωσή του ο Αλέξης Κούγιας αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο υποβολής μηνύσεων και αγωγών κατά αυτών των ιατροδικαστών τονίζοντας ότι «πρέπει να αντιληφθούν όλοι ότι στην υπόθεση της κυρίας Πισπιρίγκου τα λαϊκά δικαστήρια έχουν τελειώσει ανεπιστρεπτί και η τύχη της κυρίας κατηγορουμένης θα κριθεί μόνο από τα τακτικά Δικαστήρια».

Η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια

Όπως είναι γνωστό, μετά την κατάργηση των προηγούμενων δικηγόρων από την κα κατηγορουμένη και την οικογένειά της έχω αναλάβει την υπεράσπιση της κας Σωτηρίας Πισπιρίγκου.

Ουσιαστικά ανέλαβα, όταν πλέον είχε ολοκληρωθεί η δικογραφία με φερόμενο θύμα την κόρη της Τζωρτζίνα και ουδεμία συμμετοχή είχα στο μέχρι εκείνη τη στιγμή υπερασπιστικό έργο, στο οποίο υπήρχε μια πρωτοφανής υπερασπιστική απουσία, ο διορισμός τεχνικών συμβούλων, και έτσι παρέμεινε το αποδεικτικό υλικό μόνο με το σενάριο, το οποίο κατασκεύασε η αστυνομία με το διαβιβαστικό της έγγραφο και το οποίο δυστυχώς αντέγραψαν με μια πρωτοφανή ιατροδικαστική γνωμοδότηση δύο ιατροδικαστές της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Αθηνών, αφού προηγουμένως κατά πρωτοφανή για τα δικαστικά δεδομένα τρόπο ο Υπουργός Δικαιοσύνης κος Τσιάρας, πιθανότατα επηρεασμένος από πρωινές και μεσημεριανές εκπομπές και κατά την κρίση μου για λόγους μόνο ψηφοθηρικούς, παρενέβη στο έργο της Δικαιοσύνης και κάλεσε σε πειθαρχική απολογία δύο από τις επαρκέστερες Ελληνίδες ιατροδικαστές, οι οποίες, δυστυχώς για τα «μεσημεριανάδικα» και τα «πρωιναδικα» με αγράμματους νομικά δημοσιογράφους και παρουσιαστές, αθώωναν ουσιαστικά την κα κατηγορουμένη.

Σε εκείνο το χρονικό διάστημα, κατά το οποίο διενεργείτο η ανάκριση για το θάνατο της Τζωρτζίνας, ήταν ήδη σε εξέλιξη η άλλη δικογραφία με τους θανάτους των δύο άλλων παιδιών και δυστυχώς η προηγούμενη υπεράσπιση της κας Πισπιρίγκου δεν έπραξε τίποτα, ώστε να συνενωθούν οι δύο δικογραφίες, και έτσι εγκατελήφθη η κα κατηγορουμένη με τον κίνδυνο να αντιμετωπίσει δύο προσωρινές κρατήσεις.

Όσον αφορά τη δεύτερη δικογραφία, η Ανακριτής κα Τζωρτζάτου διεξάγει με πολύ σοβαρότητα ανακριτικές πράξεις και η εντολέας μου δεν έχει κληθεί ακόμη σε απολογία.

Όταν κληθεί, θα ζητήσουμε προθεσμία για την απολογία, η οποία πιθανότατα θα είναι πολλών ημερών λόγω της σοβαρότητας της κατηγορίας και δεν θα επιτρέψω στην κα κατηγορουμένη να απολογηθεί μόλις σε τρεις ημέρες, όπως συνέβη δυστυχώς στην υπόθεση της Τζωρτζίνας, με ό,τι σημαίνει αυτή η προχειρότητα.

Τις τελευταίες ημέρες εμφανίζονται αυτόκλητα κάποιοι ιατροδικαστές και παθολογοανατόμοι από την Κύπρο, οι οποίοι δήθεν αρνήθηκαν να είναι τεχνικοί σύμβουλοι της κας κατηγορουμένης.

ΔΗΛΩΝΩ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΟΤΙ ΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΓΝΩΣΤΑ ΤΟΣΟ ΣΕ ΕΜΕΝΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΝΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑΨΕΥΔΩ ΟΤΙ ΟΠΟΤΕΔΗΠΟΤΕ ΕΠΕΛΕΓΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΖΗΤΗΘΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΜΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ.

Η κα κατηγορουμένη επιφυλάσσεται να στραφεί εναντίον τους τόσο σε ποινικό, όσο και σε αστικό επίπεδο.

Η κα κατηγορουμένη θα στραφεί και εναντίον των τηλεοπτικών εκπομπών που τους φιλοξένησαν.
Πρέπει να αντιληφθούν όλοι ότι στην υπόθεση της κας Πισπιρίγκου τα λαϊκά δικαστήρια έχουν τελειώσει ανεπιστρεπτί και η τύχη της κας κατηγορουμένης θα κριθεί μόνο από τα τακτικά Δικαστήρια και όχι από τυχοδιώκτες και αριβίστες δήθεν δημοσιογράφους.

Αθήνα, 05/10/2022
Με εκτίμηση
Αλέξιος Χ. Κούγιας

Ποιοι είναι οι Κύπριοι ιατροδικαστές που «φωτογραφίζει» ο Κούγιας

Η εκπομπή «Το Πρωινό», στον ΑΝΤ1 Ελλάδος, με παρουσιαστή τον Γιώργο Λιάγκα, ανέφερε σε ρεπορτάζ της ότι ο Μάριος Ματσάκης βολιδοσκοπήθηκε από συγγενικά πρόσωπα της Ρούλας Πισπιρίγκου σχετικά με το εάν θα αναλάμβανε τεχνικός σύμβουλος στην πολύκροτη υπόθεση. Ωστόσο, σε δηλώσεις του στο 24News, ο κύριος Ματσάκης είπε ότι αυτό δεν συνέβη ποτέ. Εκείνο που ξεκαθάρισε, ήταν ότι ο ίδιος έχει κληθεί από Έλληνες δημοσιογράφους να απαντήσει εάν θα αναλάμβανε την υπόθεση, και όχι από κάποιον δικηγόρο ή συγγενικό πρόσωπο της κατηγορουμένης. Όπως δήλωσε ο κος Ματσάκης στο 24News, δεν θα είχε πρόβλημα να τους δώσει τη γνωμοδότησή του, γιατί αυτή είναι η δουλεία του.

Σε άλλο ρεπορτάζ της, η εκπομπή «Το Πρωινό», έκανε αναφορά και σε άλλον κορυφαίο Κύπριο ιατροδικαστή ο οποίος είναι συνεργάτης της Σκότλαντ Γιαρντ. Πρόκειται για τον Ανδρέα Μαρνερίδη, ο οποίος σύμφωνα με την εκπομπή αρνήθηκε να αναλάβει την υπόθεση Πισπιρίγκου, καθώς για τους επόμενους έξι μήνες είναι δεσμευμένος στην πολύκροτη υπόθεση της νοσοκόμας που κατηγορείται ότι σκότωσε έξι μωρά σε έναν χρόνο στην Αγγλία.

Στην ερώτηση αν θα αναλάμβανε την υπόθεση Πισπιρίγικου είπε: «Ο ιατροδικαστής δεν είναι με την πλευρά κανενός, είναι αμερόληπτος και τα ίδια πρέπει να καταθέτει είτε τον καλεί η πολιτική αγωγή είτε η υπεράσπιση. Το χρέος του είναι προς το δικαστήριο όχι προς το μέρος που τον καλεί ως μάρτυρα και φυσικά όχι στον όποιον πληρώνει τον λογαριασμό για την παροχή των υπηρεσιών του».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X