ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Εικόνες ντροπής: Άνδρας γιαουρτώνει δύο γυναίκες επειδή δεν καλύπτουν τα μαλλιά τους

Ιράν: Μετά την επίθεση οι δύο γυναίκες συνελήφθησαν για παραβίαση του νόμου για τη μαντίλα

Ο Μεσαίωνας του Ιράν δεν έχει τέλος. Μετά τις εκτεταμένες διαδηλώσεις για τη δολοφονία της 22χρονης Μαχσά Αμινί επειδή δεν κάλυπτε τα μαλλιά της, δύο γυναίκες συνελήφθησαν αφού δέχθηκαν επίθεση με γιαούρτι, επειδή δεν κάλυπταν το κεφάλι τους σε δημόσιο χώρο.

Στο βίντεο, το οποίο έγινε viral, διακρίνονται αρχικά οι δύο γυναίκες οι οποίες έχουν μπει σε κατάστημα με τρόφιμα και περιμένουν να εξυπηρετηθούν όταν τις πλησιάζει ένας άνδρας ο οποίος αρχίζει να τους μιλά. Από τις κινήσεις φαίνεται ότι ο άνδρας αρχικά τους επιτέθηκε λεκτικά για το γεγονός ότι δεν κάλυπταν πλήρως τα μαλλιά τους.

Στη συνέχεια, ο επιτιθέμενος απωθείται έξω από το κατάστημα από τον καταστηματάρχη.

Το δικαστικό σώμα του Ιράν δήλωσε ότι οι δύο γυναίκες συνελήφθησαν επειδή έδειχναν τα μαλλιά τους, κάτι που είναι παράνομο στο Ιράν.

Πρακτορείο του Ιράν αναφέρει ακόμη ότι έχουν εκδοθεί και «οι απαραίτητες ειδοποιήσεις» προς τον ιδιοκτήτη του καταστήματος για να διασφαλιστεί η συμμόρφωση με το νόμο.

Ο δράστης της επίθεσης συνελήφθη επίσης για διατάραξη της δημόσιας τάξης.

Οι συλλήψεις έγιναν έπειτα από μήνες διαδηλώσεων στη χώρα με αίτημα τον τερματισμό της υποχρεωτικής χρήσης της χιτζάμπ (μαντίλας).

Η μη χρήση του χιτζάμπ δημοσίως είναι παράνομη για τις γυναίκες στο Ιράν, όμως ο θυμός και η απογοήτευση για τον νόμο έχουν οδηγήσει σε πρωτοφανείς διαμαρτυρίες.

Ο Ιρανός πρόεδρος Εμπραχίμ Ραΐσι επανέλαβε, από την πλευρά του, ότι οι Ιρανές γυναίκες πρέπει να φορούν το χιτζάμπ ως «θρησκευτική ανάγκη».

Πηγή: protothema.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση