ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έβλεπε το παιδί να αργοπεθαίνει και τραβούσε βίντεο

Η 23χρονη μητριά μπήκε στη φυλακή καθώς κρίθηκε ότι επέδειξε εγκληματική αμέλεια και κυνική αδιαφορία για το μικρό παιδί

Η δίκη της 23χρονης Λέιλα Μπόρινγκτον έφερε ξανά στην επικαιρότητα την υπόθεση θανάτου ενός 3χρονου αγοριού το καλοκαίρι το 2021 που είχε συγκλονίσει τη Βρετανία. Η νεαρή γυναίκα κάθισε στο εδώλιο αντιμέτωπη με επτά βαριές κατηγορίες. Τελικά, κρίθηκε ένοχη για ανθρωποκτονία από αμέλεια του μικρού Χάρβεϊ καθώς της αναγνωρίστηκε ότι δεν υπήρχε δόλος από την πλευρά της. Της επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 15 ετών.

Ο μικρός Χάρβεϊ Μπόρινγκτον, έπεσε από τον καναπέ του σπιτιού στην οικογενειακή κατοικία στην πόλη Μάνσφιλντ της βόρειας Αγγλίας. Εξαιτίας της πτώσης, υπέστη σοβαρές κρανιοεγκαφαλικές κακώσεις, εσωρική αιμορραγία και εγκεφαλική βλάβη. Στο σπίτι για να προσέχει το παιδί, βρισκόταν η δεύτερη σύζυγος του πατέρα του.

Ένα πολύ ουσιαστικό στοιχείο είναι ότι το παιδί ήταν αυτιστικό και δεν μιλούσε, ανήκε δηλαδή στην κατηγορία των παιδιών στο φάσμα του αυτισμού με μη λεκτική επαφή.

Το μήνυμα που έδειξε πόσο αδιάφορη ήταν: "Γιατί να μου συμβαίνει εμένα αυτό;"

Ήταν Αύγουστος του 2021. Όπως σχεδόν κάθε σαββατοκύριακο το παιδί το περνούσε στο σπίτι του πατέρα του, Τζόναθαν Μπόριγκτον.

Αλλά, το Σάββατο 7 Αυγούστου 2021 ο πατέρας του παιδιού έλειπε από το πρωί στη δουλειά του και στη συνέχεια είχε πάει σινεμά. Η Λέιλα κρίθηκε ότι επέδειξε εγκληματική αμέλεια και κυνική αδιαφορία για το μικρό παιδί. Αντί να τρέξει να το βοηθήσει, πήρε το κινητό της και άρχισε να το βιντεοσκοπεί το παιδί που ήταν πεσμένο στο πάτωμα και ψυχορραγούσε. Αδιανόητο και άκρως ενοχοποιητικό για την 23χρονη είναι ότι πριν καλέσει τον τριψήφιο αριθμό Πρώτων Βοηθειών 999, έστειλε ένα γραπτό μήνυμα στον πατέρα του παιδιού: "Γιατί να μου συμβαίνει εμένα αυτό;"

Το βίντεο που παρουσιάστηκε στο δικαστήριο είναι ανατριχιαστικό. Η νεαρή γυναίκα του σηκώνει το χέρι και το αφήνει να πέσει πάλι κάτω. Του λέει: "Χάρβεϊ, Χαρβ;" ενώ ο μικρός ακούγεται να βγάζει ακατάληπτους ήχους. Αντί να καλέσει ασθενοφόρο, η Λέιλα το βγάζει βίντεο.

Όταν πολλές ώρες αργότερα, το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ήταν πολύ αργά. Πέθανε νοσηλευόμενο σε θάλαμο εντατικής θεραπείας έπειτα από δύο μέρες.

Τι κατέθεσε ειδική εμπειρογνώμονας

Η δίκη της ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο. Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ειδική εμπειρογνώμονας που κλήθηκε από το Δικαστήριο του Νότιγχαμ που εκδίκασε την υπόθεση, κατέθεσε ότι "τα τραύματα που έφερε το παιδί δεν μπορούσαν να δικαιολογηθούν από την περιγραφή που είχε δώσει στην αστυνομία η γυναίκα που εκείνη την ώρα ήταν υπεύθυνη για τη φροντίδα του". Η εμπειρογνώμονας είπε ότι ο Χάρβεϊ "υπέστη τραύμα από πρόσκρουση σε αμβλύ αντικείμενο".

Η μητριά του άτυχου Χάρβεϊ υποστήριξε στην απολογία της ότι ποτέ δεν είχε ασκήσει βία στο παιδί.

ΠΗΓΗ: thetoc.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση