ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση η Χαμάς... είναι απελευθερωτές»

Ακυρώνει την επίσκεψή του στο Ισραήλ ο Ερντογάν

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι ματαιώνει όλα τα σχέδια επισκέψεών του στο Ισραήλ και χαρακτήρισε την οργάνωση Χαμάς «ομάδα απελευθερωτών που προστατεύουν την γη τους».

Σε μια νέα επίθεση της τουρκικής ηγεσίας κατά του Ισραήλ ο Ερντογάν υποστήριξε ότι μπορεί η Δύση να νιώθει ότι χρωστάει κάτι στο εβραϊκό κράτος, αλλά η Τουρκία «δεν του χρωστά τίποτε».

Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κυβερνώντος κόμματος, ΑKP, ο Ερντογάν κατήγγειλε ότι χώρες εκτός της περιοχής ρίχνουν λάδι στη φωτιά στο όνομα της υποστήριξης του Ισραήλ και επεσήμανε ότι η Τουρκία «δεν έχει κάποιο πρόβλημα γενικά με το Ισραήλ», αλλά «με τις ισραηλινές πολιτικές έναντι των Παλαιστινίων». Χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι ενέργειες του Ισραήλ στη Γάζα αντιστοιχούν σε πνεύμα «δολοφόνων και ψυχικά ασθενών».

Ισχυρίστηκε ότι το Ισραήλ εκμεταλλεύτηκε τις καλές προθέσεις της Τουρκίας απέναντί του και ανακοίνωσε ότι δεν θα πραγματοποιήσει την προγραμματισμένη για αργότερα εντός του φθινοπώρου επίσημη επίσκεψή του στο Ισραήλ.

Ο Ερντογάν προέτρεψε Ισραήλ και Χαμάς να προχωρήσουν σε άμεση κατάπαυση του πυρός. «Οι πυραυλικές επιθέσεις του Ισραήλ και οι επιθέσεις με ρουκέτες εναντίον του θα πρέπει να σταματήσουν», είπε, απευθύνοντας έκκληση για επείγουσα παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στα παλαιστινιακά εδάφη.

Πηγή: iefimerida.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση