ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Βίντεο ντοκουμέντο από την απαγωγή 23χρονου από τη Χαμάς

O ακρωτηριασμένος Χερς εμφανίζεται να ανεβαίνει στο φορτηγό υπό την απειλή όπλου

Τη στιγμή που τρομοκράτες της Χαμάς αναγκάζουν τον 23χρονο Χερς Γκόλντμπεργκ Πόλιν να ανέβει στο φορτηγάκι τους, λίγη ώρα μετά τον ακρωτηριασμό του χεριού του από χειροβομβίδα, για να τον πάρουν μαζί τους στη Γάζα, καταγράφει βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο δημοσιογράφος του CNN, Άντερσον Κούπερ.

Στα πλάνα που σοκάρουν μπορεί να δει κανείς τον φρικτό τραυματισμό του Αμερικανοϊσραηλινού νεαρού, που προκλήθηκε από τις χειροβομβίδες που πέταξαν οι τρομοκράτες στο καταφύγιο όπου είχε κρυφτεί μαζί με άλλα άτομα, κατά τη διάρκεια της πολύνεκρης επίθεσης στο φεστιβάλ μουσικής Tribe of Nova, στις 7 Οκτωβρίου.

Πρόκειται για ένα κλιπ που είχε καταγράψει με κάμερα η ομάδα του Κούπερ από το κινητό ενός ισραηλινού στρατιώτη, ο οποίος έφτασε αργότερα στη σκηνή του μακελειού. Σε αυτό ο Χερς φαίνεται να ανεβαίνει με τρεις άλλους άνδρες στο φορτηγό των τρομοκρατών της Χαμάς, υπό την απειλή όπλου.

Ο δημοσιογράφος του CNN συνειδητοποίησε πως μπορεί να είχε στην κατοχή του πλάνα από την αρπαγή του Χερς την περασμένη εβδομάδα, όταν έκανε μια live συνέντευξη εξ αποστάσεως με τους γονείς του 23χρονου, την Ρέιτσελ Γκόλντμπεργκ και τον Τζον Πόλιν. Αργότερα έστειλε στους γονείς το βίντεο και εκείνοι επιβεβαίωσαν ότι ο νεαρός άνδρας με το σοκαρισμένο βλέμμα που εμφανίζεται να αιμορραγεί από το ακρωτηριασμένο χέρι του είναι όντως ο αγνοούμενος γιος τους. «Όσο φρικτό κι αν είναι να βλέπεις σαν γονιός να απειλούν με όπλο το παιδί σου, ενώ έχει ακρωτηριαστεί το χέρι του, η ψυχραιμία που φαίνεται να έχει καθώς περπατά μόνος του και ανασηκώνει το σώμα του με το ένα του χέρι για να μπει στην καρότσα του φορτηγού μού έδωσε πολλή δύναμη», είπε ο πατέρας του νεαρού, σχολιάζοντας το βίντεο.

Η μητέρα του 23χρονου θεωρεί ότι ο γιος της έδειχνε τόσο ήρεμος στο βίντεο «επειδή βρισκόταν σε σοκ». Οι γονείς του Χερς δηλώνουν αποφασισμένοι να κάνουν για πάντα για να φέρουν ξανά σπίτι τον γιο τους, ο οποίος απήχθη με τουλάχιστον άλλα 200 άτομα πριν από δύο εβδομάδες από τους τρομοκράτες της Χαμάς. Εχθές, Τρίτη, ταξίδεψαν από το Ισράηλ (όπου μετακόμισαν πριν από 10 χρόνια) στο Μανχάταν για να συμβάλλουν στην προσπάθεια να πειστεί ο ΟΗΕ να αναλάβει ενεργή δράση για τη διάσωση των ομήρων.

Το ζευγάρι παραδέχεται ότι κάποιες στιγμές χάνει την ελπίδα του ότι το αγόρι τους είναι ακόμα ζωντανό. «Ίσως πέθανε από αιμορραγία στο φορτηγό, ίσως πέθανε εχθές, ίσως πέθανε πριν πέντε λεπτά», είναι μερικές από τις σκέψεις που περνούν από το μυαλό τους. Ωστόσο προσπαθούν να διατηρούν την αισιοδοξία τους, με τη σκέψη ότι μπορεί να έλαβε φροντίδα για τον τραυματισμό του και κάποια στιγμή να γυρίσει κοντά τους.

Στη συγκινητική τους συνέντευξη, οι γονείς του Χερς απέτισαν φόρο τιμής στον φίλο του γιου τους, Ανέρ Σαπίρα, ο οποίος σκοτώθηκε υπερασπιζόμενος τον γιο τους και τα άλλα άτομα που κρύβονταν από τους τρομοκράτες στο ίδιο καταφύγιο.

«Όλοι οι αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι οι τρομοκράτες πέταξαν 11 χειροβομβίδες στο καταφύγιο, και ο Ανέρ τους έριξε πίσω οχτώ», λέει η Γκόλντμπεργκ.

Ο Σαπίρα βρέθηκε αργότερα νεκρός, με μια χειροβομβίδα ακόμη στο χέρι του. «Ήταν πραγματικός ήρωας», λέει η μητέρα του φίλου του.

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση