ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αυτή είναι η οικογένεια που ζει σε λαγούμι - «Ζούμε ως παλαιοχριστιανοί»

«Είμαστε μια κοινότητα παλαιοχριστιανών, που αρνούμαστε την τεχνολογική πρόοδο και ζούμε παραδοσιακά, όπως οι πρώτοι χριστιανοί», δήλωσε ο πατέρας

Ως «αδέλφια» αποκαλούν ο ένας τον άλλον όσοι ζουν στην μυστηριώδη και πρωτοφανή κοινότητα στην ορεινή Κορινθία η οποία αποκαλείται από ανθρώπους που αυτοαποκαλούνται «παλαιοχριστιανοί» και «Ρωμιοί» και όχι Έλληνες.

Ο λεγόμενος πατέρας εξ αυτών μιλώντας στο MEGA αποκάλυψε πως δεν στέλνει κανείς τα παιδιά τους στο σχολείο και αυτό γιατί διαφωνούν με την ελληνική εκπαίδευση.

Δείτε βίντεο:

«Είμαστε μια κοινότητα παλαιοχριστιανών, στα πρότυπα των παλαιόπιστων Ρωσίας, ή των Άμις στην Αμερική, που αρνούμαστε την τεχνολογική πρόοδο και ζούμε παραδοσιακά, όπως οι πρώτοι χριστιανοί», δήλωσε νωρίτερα ο ίδιος στο STAR. Τη γυναίκα μου τη λέω αδελφή Σεβαστιανή και τον γιο μου αδελφό Νικόλαο. Είμαστε όλοι οι άνθρωποι αδέλφια» πρόσθεσε ο 45χρονος μιλώντας στο Star. Σύμφωνα με τον ίδιο υπάρχουν τέσσερις τέτοιες κοινότητες σε όλη την Ελλάδα.

Σχετικά με το επεισόδιο που έγινε το περασμένο Σάββατο και αποτέλεσε την αφορμή για την αποκάλυψη της υπόθεσης, υποστήριξε: «Ήρθε ένας λαθροθήρας το Σάββατο το βράδυ και κυνηγούσε σε απόσταση είκοσι μέτρων από μεμονωμένη οικία. Είχε εγκλωβίσει ένα θηλυκό γουρουνάκι και ήθελε να το δολοφονήσει». Ερωτηθείς μάλιστα για τα όπλα που βρέθηκαν στην κατοχή του και τα τόξα, ο ίδιος είπε πως δεν είναι όπλα, αλλά «τεχνουργήματα».

«Στην αρχαία Ελλάδα τα τόξα θεωρούνταν ντροπή, είχαν δόρατα οι αρχαίοι Έλληνες. Επί Ρωμανίας, επειδή είμαστε Ρωμιοί εμείς, που σημαίνει όχι Έλληνες, ήρθε το τόξο στο Βυζάντιο. Το τόξο λοιπόν το έχουμε και στον θυρεό μας, το οποίο μας διαφοροποιεί από τους Έλληνες. Είναι ένα τεχνούργημα, το φτιάχνουμε με παραδοσιακό τρόπο και δεν το αντιμετωπίζουμε ως όπλο, είναι σημάδι του πολιτισμού μας» πρόσθεσε ο 45χρονος.

Υπενθυμίζεται ότι μέσα στο σπίτι αλλά και στο αυτοκίνητο του 45χρονου βρέθηκε ένα ολόκληρο οπλοστάσιο αποτελούμενο από επτά αυτοσχέδια τόξα, 20 βέλη, ένα αυτοσχέδιο όπλο, τέσσερα μαχαίρια, ένα αεροβόλο όπλο, 102 σφαίρες κυνηγετικής καραμπίνας και 81 φυσίγγια από πολεμικό τυφέκιο.

«Είμαστε τέσσερα χρόνια εδώ»

Παράλληλα, η σύζυγός του έδειξε ένα λαγούμι, που έχουν σκάψει και που οδηγεί σε έναν χώρο σαν εκκλησάκι. «Είναι χώρος λατρείας, μας έσπασαν την πόρτα» είπε μιλώντας στον Alpha δείχνοντας προς την είσοδο και λέγοντας ότι «καταλήγει σε έναν μεγαλύτερο χώρο που έχει το ιερό, τρούλο».

Οταν ρωτήθηκε γιατί έσκαψαν αυτό το λαγούμι υποστήριξε ότι «δεν έρχονται εδώ τα υλικά και δεν είχαμε χρήματα. Πώς θα θρησκεύομαι, θα κοινωνάμε, θα βαφτιζόμαστε, θα παντρευόμαστε;» είπε και πρόσθεσε: «Αυτή είναι η ζωή μας. Είμαστε γύρω στα 4 χρόνια εδώ». Όταν ρωτήθηκε αν τα παιδιά πάνε σχολείο και αν κοινωνικοποιούνται απάντησε πως «και στην εκκλησία πηγαίνουν και σε εκδηλώσεις πηγαίνουν και σε συγγενείς και σε φίλους. Ξέρουμε τους χωριανούς, πηγαίνουμε εκδρομές, δεν τα έχουμε κρυμμένα». Για τον οπλισμό που βρέθηκε αναφέρθηκε στο τσεκούρι και στα τόξα λέγοντας ότι είναι στο πλαίσιο του πολιτισμού τους.

Το χρονικό και οι απίστευτες εικόνες με τα λαγούμια

Αντιμέτωποι με ένα πρωτόγνωρο θέαμα βρέθηκαν το πρωί της Δευτέρας οι Αστυνομικοί των ΕΚΑΜ οι οποίοι πραγματοποιήσαν έφοδο σε ένα καλύβι σε ορεινή περιοχή των Τρικάλων Κορινθίας μετά από καταγγελία ότι ο 45χρονος ιδιοκτήτης του πυρπόλησε ένα αγροτικό όχημα το περασμένο Σάββατο.

Κάτω από τη χωμάτινη οικία και το παλιό τροχόσπιτο, στο οποίο εμέναν ο 45χρονος μαζί με τη γυναίκα του και τα τέσσερα παιδιά τους, οι Αστυνομικοί εντόπισαν ένα υπόγειο τούνελ, μήκους 30 μέτρων, που οδηγούσε σε μια ρεματιά.

Παράλληλα, μέσα στο σπίτι αλλά και στο αυτοκίνητο του 45χρονου βρέθηκε ένα ολόκληρο οπλοστάσιο αποτελούμενο από επτά αυτοσχέδια τόξα, 20 βέλη, ένα αυτοσχέδιο όπλο, τέσσερα μαχαίρια, ένα αεροβόλο όπλο, 102 σφαίρες κυνηγετικής καραμπίνας και 81 φυσίγγια από πολεμικό τυφέκιο.

Δείτε φωτογραφίες:

Το κρησφύγετο των «ανθρώπων των σπηλαίων» αποκαλύφθηκε μετά από την καταγγελία ενός κυνηγού ο οποίος το περασμένο Σάββατο είδε τον 45χρονο να βάζει φωτιά στο αγροτικό του και στη συνέχεια να ανοίγει πυρ. Ο 67χρονος κατήγγειλε την επίθεση σε βάρος του στο Αστυνομικό Τμήμα Ξυλοκάστρου και την επόμενη ημέρα οι Αστυνομικοί πήγαν στο κρησφύγετο του 45χρονου προκειμένου να τον συλλάβουν.

Μόλις χτύπησαν την πόρτα του σπιτιού ο 45χρονος μαζί με τη γυναίκα του, το γιο του και την κόρη του άρχισαν να σπρώχνουν τους Αστυνομικούς ενώ η 22χρονη κόρη της οικογένειας άρπαξε ένα ξύλο και χτύπησε έναν Αστυνομικό στο κεφάλι. Στη συνέχεια, με όπλα στα χέρια έφυγαν από την καλύβα και τράπηκαν σε φυγή πυροβολώντας στον αέρα ώστε να μην τους ακολουθήσουν οι Αστυνομικοί.

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση