ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σοκ στην Ελλάδα: Οικογένεια ζούσε σε λαγούμι 30 μέτρων - Είχαν τόξα, βέλη και όπλα

Δείτε φωτογραφίες από τα λαγούμια που είχε χτίσει η πολύτεκνη οικογένεια

Αντιμέτωποι με ένα πρωτόγνωρο θέαμα βρέθηκαν το πρωί της Δευτέρας (16/02) οι Αστυνομικοί των ΕΚΑΜ Ελλάδος οι οποίοι πραγματοποιήσαν έφοδο σε ένα καλύβι σε ορεινή περιοχή των Τρικάλων Κορινθίας μετά από καταγγελία ότι ο 45χρονος ιδιοκτήτης του πυρπόλησε ένα αγροτικό όχημα το περασμένο Σάββατο.

Κάτω από τη χωμάτινη οικία και το παλιό τροχόσπιτο, στο οποίο εμέναν ο 45χρονος μαζί με τη γυναίκα του και τα τέσσερα παιδιά τους, οι Αστυνομικοί εντόπισαν ένα υπόγειο τούνελ, μήκους 30 μέτρων, που οδηγούσε σε μια ρεματιά.

Παράλληλα, μέσα στο σπίτι αλλά και στο αυτοκίνητο του 45χρονου βρέθηκε ένα ολόκληρο οπλοστάσιο αποτελούμενο από επτά αυτοσχέδια τόξα, 20 βέλη, ένα αυτοσχέδιο όπλο, τέσσερα μαχαίρια, ένα αεροβόλο όπλο, 102 σφαίρες κυνηγετικής καραμπίνας και 81 φυσίγγια από πολεμικό τυφέκιο.

Δείτε φωτογραφίες:

Το κρησφύγετο των «ανθρώπων των σπηλαίων» αποκαλύφθηκε μετά από την καταγγελία ενός κυνηγού ο οποίος το περασμένο Σάββατο είδε τον 45χρονο να βάζει φωτιά στο αγροτικό του και στη συνέχεια να ανοίγει πυρ. Ο 67χρονος κατήγγειλε την επίθεση σε βάρος του στο Αστυνομικό Τμήμα Ξυλοκάστρου και την επόμενη ημέρα οι Αστυνομικοί πήγαν στο κρησφύγετο του 45χρονου προκειμένου να τον συλλάβουν.

Μόλις χτύπησαν την πόρτα του σπιτιού ο 45χρονος μαζί με τη γυναίκα του, το γιο του και την κόρη του άρχισαν να σπρώχνουν τους Αστυνομικούς ενώ η 22χρονη κόρη της οικογένειας άρπαξε ένα ξύλο και χτύπησε έναν Αστυνομικό στο κεφάλι. Στη συνέχεια, με όπλα στα χέρια έφυγαν από την καλύβα και τράπηκαν σε φυγή πυροβολώντας στον αέρα ώστε να μην τους ακολουθήσουν οι Αστυνομικοί.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στην Κορινθία

Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν 4 άτομα

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, αεροβόλο όπλο και μαχαίρια

Σήμερα (12.2) το πρωί υλοποιήθηκε επιχείρηση, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος  Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, της Διμοιρίας Υποστήριξης Κορινθίας, της Α΄ Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Κορινθίας, με τη συνδρομή μιας Ομάδας της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.) Αττικής.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν 4 ημεδαποί, ηλικίας 45, 39 και 22 ετών, αντίστοιχα και 1 ανήλικος, για τους οποίους σχηματίσθηκε δικογραφία για εμπρησμό, επικίνδυνη σωματική βλάβη, απειλή, απείθεια, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, αντίσταση και περί όπλων.

Ειδικότερα, έπειτα από σχετική καταγγελία ημεδαπού για εμπρησμό και από την προανάκριση που διενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης προέκυψε ότι ο δράστης είναι ο 45χρονος. Στο πλαίσιο της προανάκρισης, χθες (11.2) πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία του 45χρονου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης και του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ Κορινθίας, παρουσία δικαστικού λειτουργού.

Οι κατηγορούμενοι αρχικά αντιστάθηκαν και επιτέθηκαν στους αστυνομικούς και κατάφεραν να διαφύγουν, ωστόσο στη συνέχεια εντοπίστηκαν και ακινητοποιήθηκαν.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 1 αεροβόλο όπλο,
  • 102 σφαίρες κυνηγετικού όπλου,
  • 81 φυσίγγια,
  • 7 αυτοσχέδια τόξα,
  • 20 βέλη,
  • 4 μαχαίρια,
  • 1 αυτοσχέδιο τυφέκιο,
  • 1 τσεκούρι.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου.

Πηγή: protothema.gr / iefimerida.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση