ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αεροσκάφος που μετέφερε 303 Ινδούς επιβάτες καθηλώθηκε στη Γαλλία λόγω «υποψίας για εμπορία ανθρώπων»

Το αεροσκάφος παραμένει καθηλωμένο στο αεροδρόμιο Βατρί

Αεροσκάφος που μετέφερε 303 Ινδούς επιβάτες και επρόκειτο να συνδέσει τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με τη Νικαράγουα έχει καθηλωθεί από την Πέμπτη στη Γαλλία λόγω «υποψίας για εμπορία ανθρώπων» ανακοίνωσαν σήμερα οι υπηρεσίες του κράτους και η εισαγγελία του Παρισιού, η οποία άρχισε τη διενέργεια έρευνας.

Η καθήλωση αυτή αποτελεί συνέχεια «μιας ανώνυμης προειδοποίησης» σύμφωνα με την οποία το αεροσκάφος αυτό «μετέφερε Ινδούς επιβάτες που ενδέχεται να είναι θύματα εμπορίας ανθρώπων», υπογράμμισε η εισαγγελία.

Σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στην υπόθεση, η οποία διευκρινίζει ότι το αεροσκάφος σταμάτησε στη Γαλλία για να ανεφοδιαστεί με καύσιμα, αυτοί οι Ινδοί επιβάτες μπορεί να ήθελαν να πάνε στην κεντρική Αμερική για να επιχειρήσουν στη συνέχεια να εισέλθουν παράνομα στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά.

Έρευνα είναι σε εξέλιξη «για να εξακριβωθεί εάν στοιχεία θα επιβεβαιώσουν την υποψία της εμπορίας ανθρώπων σε οργανωμένη συμμορία, έγκλημα που επισύρει ποινή 20 ετών κάθειρξης και πρόστιμο τριών εκατομμυρίων ευρώ» πρόσθεσε η εισαγγελία.

«Ακροάσεις και εξακρίβωση των συνθηκών και των στόχων μεταφοράς των επιβατών» είναι σε εξέλιξη, διευκρινίζει η εισαγγελία.

Η νομαρχία της Μαρν, στη βορειοανατολική Γαλλία, δήλωσε ότι η πτήση αυτή, της ρουμανικης εταιρίας Legend Airlines, «παραμένει καθηλωμένη στο αεροδρόμιο Βατρί μετά την προσγείωσή της το απόγευμα της Πέμπτης» και την επέμβαση της χωροφυλακής των αερομεταφορών στο αεροσκάφος.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση