ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Χειροπέδες σε 36χρονο στο αεροδρόμιο Πάφου

Για υπόθεση υποβοήθησης παράνομης εισόδου στη Δημοκρατία

ΚΥΠΕ

Στην σύλληψη 36χρονου προχώρησε η Αστυνομία Πάφου για διερευνώμενη υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και πλημελλήματος, πλαστοπροσωπίας και υποβοήθηση παράνομης εισόδου διέλευσης υπηκόων τρίτης χώρας, προς διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΑΔΕ Πάφου και Υπεύθυνο του ΤΑΕ Πάφου Μιχάλη Νικολάου στις 19 Νοεμβρίου και ώρα 19:00 παρουσιάστηκε στο Τμήμα Αναχωρήσεων του αερολιμένα Πάφου ένας άντρας ηλικίας 36 ετών ο οποίος είχε στην κατοχή του γερμανικά ταξιδιωτικά έγγραφα με προορισμό την Γερμανία.

Από έλεγχο που διενήργησαν τα μέλη της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης είχε διαπιστωθεί ότι το εν λόγω διαβατήριο βρισκόταν στο κατάλογο του stop list και διαπιστώθηκε ότι ο συγκεκριμένος είχε αφιχθεί στην Κύπρο στις 17 Ιουνίου, παρέμεινε μέχρι τις 20 Ιουνίου και αναχώρησε στην συνέχεια μετά από τέσσερις ημέρες.

Ακολούθως αυτός επανήλθε στην Κύπρο με άδεια παραμονής μέχρι 22 Σεπτεμβρίου αλλά διαπιστώθηκε ότι στις 27 Ιουνίου τα εν λόγω έγγραφα χρησιμοποιήθηκαν από άλλο άγνωστο πρόσωπο το οποίο φέρεται να ταξίδεψε σε χώρα της Ευρώπης και ακολούθως φαίνεται να συνελήφθη στην χώρα που κατέληξε για το αδίκημα της πλαστοπροσωπίας.

Ο εν λόγω κάτοχος των εγγράφων τα είχε καταγγείλει ως απωλεσθέντα έγγραφα στις 28 Ιουνίου.

Παρά ταύτα διαπιστώθηκε ότι χθες τα είχε στην κατοχή του και αποπειράθηκε να αναχωρήσει εκτός Κύπρου.

Όπως ανέφερε ο κ. Νικολάου στο ΚΥΠΕ, όλες αυτές οι ενέργειες δημιούργησαν εύλογες υποψίες για εμπλοκή του 36χρονου στα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και πλημελλήματος, πλαστοπροσωπίας και υποβοήθηση παράνομης εισόδου διέλευσης υπηκόων τρίτης χώρας για αυτό και η Αστυνομία προχώρησε στην σύλληψη του. Στην συνέχεια αυτός τέθηκε υπό κράτηση.

Οι εξετάσεις για την υπόθεση συνεχίζονται από το ΤΑΕ Πάφου.

Στο μεταξύ, χθες στις 17:15 παρουσιάστηκε στο Τμήμα Αναχωρήσεων του αεροδρομίου Πάφου γυναίκα με προορισμό την Γαλλία παρουσιάζοντας βελγικά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Κατά τον διαβατηριακό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι η γυναίκα που απεικονίζονταν στην φωτογραφία φέρεται να ήταν διαφορετική από το πρόσωπο που την παρουσίασε. Ανακρινόμενη η γυναίκα φέρεται να ομολόγησε τα πραγματικά της στοιχεία και παραδέχτηκε το αδίκημα της πλαστοπροσωπίας.

Οι εξετάσεις συνεχίζονται από το ΤΑΕ Πάφου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση