ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Ζητούμενο η δημιουργία περιβάλλοντος ασφάλειας στα σχολεία»

Τι δήλωσε η Δρ. Πανά

Αυτή είναι η κατάλληλη περίοδος για να δημιουργηθεί ένα συνεργατικό πλαίσιο, με στόχο τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος ασφάλειας στα σχολεία, ενόψει της επαναλειτουργίας τους τον Σεπτέμβριο, ανέφερε η Ζωή-Δωροθέα Πανά, Λέκτορας Παιδιατρικής στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Υπουργείου Υγείας. Το Υπουργείο Παιδείας είναι σε συνεχή επαφή με το Υπουργείο Υγείας και αρμοδίως θα ανακοινώσουν τις όποιες αποφάσεις, είπε.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, η κ. Πανά ανέφερε ότι το θέμα της επαναλειτουργίας των σχολείων είναι πρωτίστως θέμα του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο συζητά σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και το Τμήμα Επιδημιολογικής Επιτήρησης.

Παρέπεμψε στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων, το οποίο αποφάνθηκε ότι η έναρξη των σχολείων είναι κομβικής σημασίας, πρωτίστως για τα παιδιά και δευτερευόντως για κοινωνικούς και λοιπούς λόγους, οπότε, σημείωσε «πρέπει να βρεθεί το καταλληλότερο πλαίσιο, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον ασφάλειας μέσα στα σχολεία».

«Αυτή είναι η κατάλληλη περίοδος για να δημιουργηθεί ένα συνεργατικό πλαίσιο, έτσι ώστε να έχουμε, όπως είχαμε και στην πρώτη φάση, ένα περιβάλλον ασφάλειας στα σχολεία. Λεπτομέρειες τώρα θα συζητηθούν» συμπλήρωσε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η κ. Πανά ανέφερε ότι υπάρχει η αίσθηση του επείγοντος καθόλη τη διάρκεια της κρίσης και ήδη υπάρχουν τα πρωτόκολλα για όλους τους χώρους εργασίας, συμπεριλαμβανομένων των σχολείων. Ωστόσο, συνέχισε, θα πρέπει να γίνει αναθεώρηση κατά τρόπο δυναμικό, ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα της χώρας.

«Η αναθεώρηση είναι δεδομένη και την έχει ανακοινώσει και ο Υπουργός Υγείας και από εκεί και πέρα προχωράμε δυναμικά, ανάλογα με το που βρισκόμαστε σε κάθε φάση στη χώρα μας» συμπλήρωσε, λέγοντας ωστόσο ότι τις λεπτομέρειες και το πλαίσιο θα τις ανακοινώσουν ο Υπουργός Υγείας και ο Υπουργός Παιδείας.

«Πρέπει να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον ασφάλειας, όπου όλοι θα φέρουν, όπως και σε κάθε χώρο εργασίας, την ευθύνη. Άρα λοιπόν όλοι οι εμπλεκόμενοι, συμπεριλαμβανομένων και των γονέων, πρέπει να τηρούν τα μέτρα» με ευλάβεια, έτσι ώστε «να έχουμε ως στόχο να διασφαλίσουμε αφενός την απρόσκοπτη εκπαιδευτική διαδικασία για τα παιδιά μας και αφετέρου το καλύτερο δυνατό, ασφαλές πλαίσιο λειτουργίας των σχολείων κατά τη διάρκεια της πανδημίας» κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X