ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Θωρακίζουν» τα νηπιαγωγεία - Τόσα rapid test θα κάνουν τα παιδιά

Η απόφαση του Υπουργείου Υγείας

24news team

Νέα μέτρα και χαλαρώσεις ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα το μεσημέρι της Τρίτης (15/2).

Ο Υπουργός Υγείας σε δηλώσεις του ανέφερε μεταξύ άλλων: «τα βήματα μας ωστόσο πρέπει να είναι σταθερά και μελετημένα, καθώς παραδείγματα άλλων χωρών που προχώρησαν στην ολική άρση των περιοριστικών μέτρων, μας δείχνουν ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος εκτροχιασμού της επιδημιολογικής εικόνας. Αφουγκραζόμαστε τις ανησυχίες και επιθυμίες των πολιτών και καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για την όσο το δυνατό συντομότερη και ασφαλέστερη επιστροφή όλων μας στην καθημερινότητα».


Κύπρος: Οι χαλαρώσεις που ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας

Κύπρος: Happy οι ανεμβολίαστοι - Πού δικαιούνται να πάνε πλέον


Ένα από τα μέτρα που ανακοίνωσε ο αρμόδιος Υπουργός αφορά νηπιαγωγεία και προδημοτική, αφού τα παιδιά ηλικίας 4 ετών και άνω θα υποχρεώνονται να κάνουν rapid test ενώ θα γίνει εισαγωγή και του μέτρου «test to stay». 

Αναλυτικά:

- από τις 21 Φεβρουαρίου 2022, όπως τα παιδιά ηλικίας 4 ετών και άνω που φοιτούν σε νηπιαγωγεία και προδημοτική, υποχρεούνται να διενεργούν τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (Rapid test) μία φορά την εβδομάδα.

- την εισαγωγή του μέτρου “test to stay” σε νηπιαγωγεία και προδημοτική (εξαιρούνται τα βρεφοκομικά τμήματα και σταθμοί). Η ημερομηνία έναρξης και ο τρόπος εφαρμογής του μέτρου θα ανακοινωθούν μετά από διαβούλευση που θα πραγματοποιηθεί με τις αρμόδιες υπηρεσίες, τις συντεχνίες των εργαζομένων και τους συνδέσμους γονέων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση