ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος: Happy οι ανεμβολίαστοι - Πού δικαιούνται να πάνε πλέον

Ποιοι χώροι ανοίγουν ξανά τις... πόρτες τους για ανεμβολίαστους!

24news team

Σε μια - κάποια κανονικότητα επιστρέφει από τις (21/2) η Κύπρος. Πρόκειται για την ημερομηνία που αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο να τεθεί σε εφαρμογή φάση - χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό.


Κύπρος: Οι χαλαρώσεις που ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας


Ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα, σε δηλώσεις του, το μεσημέρι της Τρίτης (15/2), ανάμεσα σε άλλα είπε: «Το προηγούμενο διάστημα περάσαμε όλοι δύσκολα, καθώς έπρεπε να ληφθούν αυστηρά μέτρα με στόχο να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία, να παραμείνει η οικονομία σε λειτουργία και να κρατήσουμε τα σχολεία μας ανοιχτά. Με τις προσπάθειες όλων μας το καταφέραμε. Με θυσίες, με περιορισμούς στην καθημερινότητα μας, με αλλαγές στις συνήθειες μας και σίγουρα με απώλειες για κάποιους που δεν αναπληρώνονται, αντέξαμε στις επιθέσεις του φονικού ιού.»

Μετά από αρκετά μεγάλο διάστημα, επιστρέφουν σε διάφορους χώρους τα άτομα που δεν έχουν λάβει κανένα εμβόλιο ή δεν έχουν ολοκληρώσει το εμβολιαστικό τους σχήμα, ωστόσο με την προϋπόθεση ότι θα κατέχουν αρνητικό αποτέλεσμα rapid test 24 ωρών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τρίτης (15/2) ο υπουργός Υγείας:

Aπό τις 21 Φεβρουαρίου 2022, την άρση της απαγόρευσης εισόδου σε άτομα που δεν έχουν ολοκληρώσει το εμβολιαστικό τους σχήμα σε χώρους εστίασης, κέντρα διασκέδασης, μουσικοχορευτικά κέντρα, γήπεδα, θέατρα, κινηματογράφους, αίθουσες θεαμάτων, γάμους, βαπτίσεις και διαμονή σε ξενοδοχεία ή τουριστικά καταλύματα.

  • Η είσοδος θα επιτρέπεται με την προσκόμιση SafePass (τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Rapid test ισχύος 24 ωρών).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X