ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σύλληψη 28χρονου που φέρεται να διακινούσε μετανάστες που έφθασαν στην Πάφο

Κατά την ανακοπή του σκάφους, οδηγός ήταν ο 30χρονος

Διατάγματα κράτησης 8 ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου εναντίον δύο προσώπων  ηλικίας 30 και 28 ετών για την υπό διερεύνηση υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, υποβοήθηση της παράνομης εισόδου, διέλευσης και παραμονής υπηκόου τρίτης χώρας στο έδαφος της Δημοκρατίας, συνδρομή και βοήθεια σε απαγορευμένους μετανάστες, για είσοδο ή παραμονή στο έδαφος της Δημοκρατίας, λαθρεμπόριο μεταναστών δια θαλάσσης, μεταφοράς προσώπων δια υδάτινου οδού και μη ασφαλούς ή υπερφορτωμένου σκάφους, προς διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Όπως ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου και Υπεύθυνος του ΤΑΕ Πάφου Μιχάλη Νικολάου, σύμφωνα με τα υπό εξέταση στοιχεία, τα ξημερώματα της Πέμπτης μέλη της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, ενώ βρίσκονταν σε θαλάσσια περιπολία, εντόπισαν ύποπτο φουσκωτό σκάφος στη περιοχή του Λατσιού, στο οποίο επέβαιναν 26 συνολικά πρόσωπα.

Το σκάφος οδηγήθηκε με ασφάλεια στο λιμανάκι Λατσιού, όπου αργότερα την ίδια ημέρα, οι μετανάστες, μετά τις νενομισμένες εξετάσεις για εξακρίβωση των στοιχείων τους, μεταφέρθηκαν στον χώρο κράτησης άτυπων μεταναστών στη Λευκωσία.

Κατά την ανακοπή του σκάφους, χειριστής ήταν ο 30χρονος, ενώ από περαιτέρω εξετάσεις που έγιναν, διαπιστώθηκε, ότι κατά την πορεία του σκάφους προς την Κύπρο, ήταν ο 28χρονος.

Οι δύο συλληφθέντες τέθηκαν υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων και σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον Δικαστηρίου.

Το ΤΑΕ Πάφου, σε συνεργασία με την ΥΑΜ (Κλιμάκιο Πάφου) και τον Αστυνομικό Σταθμό Πόλης Χρυσοχούς, συνεχίζουν τις εξετάσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X