ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πρόστιμα για μάσκες σε αυτοκίνητα - Κυκλοφορούσαν απαγορευμένη ώρα

Βροχή τα πρόστιμα στη βάση των Διαταγμάτων

Η Αστυνομία συνεχίζει τους εντατικούς ελέγχους για την τήρηση των μέτρων που λαμβάνονται για αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού COVID-19. Τις τελευταίες 72 ώρες, [31-2/11/2020] μέλη της Αστυνομίας διενήργησαν 5,145 ελέγχους σε όλες τις επαρχίες και προέβηκαν συνολικά σε 10 καταγγελίες υποστατικών και 137 πολιτών, για παραβάσεις της Νομοθεσίας και των σχετικών διαταγμάτων.

Η πλειοψηφία των καταγγελιών για τα υποστατικά, αφορούσε τη μη χρήση / μη σωστή χρήση προστατευτικής μάσκας από υπαλλήλους και υπεύθυνους υποστατικών, καθώς επίσης και για άλλες παραβάσεις του περί λοιμοκάθαρσης νόμου.

Σε ένα υποστατικό στην επαρχία Πάφου, εκδόθηκε πρόστιμο ύψους 500 ευρώ για ευρώ για παραβίαση του ωραρίου κλεισίματος (22:30), καθώς επίσης και για άλλες παραβάσεις του περί λοιμοκάθαρσης νόμου. Σε δεύτερο υποστατικό επίσης στην επαρχία Πάφου, σχηματίστηκε ποινικός φάκελος για παραβίαση του ωραρίου κλεισίματος. Σε έξι άλλα υποστατικά, εκδόθηκαν εξώδικα συνολικού ύψους 4,550 χιλιάδων ευρώ.

Από τις 137 καταγγελίες πολιτών και με την εφαρμογή του νέου διατάγματος (αρ. 48, 23/10/2020), για την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, οι 71 αφορούσαν πολίτες που εντοπίστηκαν σε δημόσιους χώρους να μην φέρουν προστατευτική μάσκα. 

Επίσης, στις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου, άλλες 26 καταγγελίες αφορούσαν, παραβίαση του διατάγματος για την απαγόρευση μετακίνησης προσώπων (23:00-05:00), ενώ άλλες 19 αφορούσαν επιβάτες που δεν φορούσαν προστατευτικές μάσκες (ταξί και ιδιωτικά οχήματα).

Οι έλεγχοι παγκύπρια για εφαρμογή των διαταγμάτων θα εντατικοποιηθούν και εκεί όπου εντοπίζονται παραβιάσεις των σχετικών διαταγμάτων, τα μέλη της Αστυνομίας θα προχωρούν σε καταγγελίες. Είναι καθήκον όλων των πολιτών η επίδειξη ανάλογης πειθαρχίας και υπευθυνότητας και η τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας που λαμβάνονται, για αποφυγή διασποράς του ιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X