ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πότε «χαλάει» ο καιρός - Αναμένονται βροχές και καταιγίδες

Η πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας

Θερμή αέρια μάζα επηρεάζει την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται κατά διαστήματα αραιή σκόνη, οι συγκεντρώσεις της οποίας θα είναι αυξημένες, κυρίως τη Δευτέρα. Την Τρίτη αναμένεται υποχώρηση της σκόνης και την περιοχή θα επηρεάσει βαρομετρικό χαμηλό.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος αλλά σταδιακά θα καταστεί κυρίως συννεφιασμένος και δεν αποκλείεται να πέσουν τοπικά ελαφρές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς 3 αλλά στα δυτικά και τα βόρεια παράλια, μέχρι μέτριοι 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 13 στα παράλια και στους 10 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως συννεφιασμένος και πιθανό να πέσουν τοπικά ελαφρές βροχές, αλλά σταδιακά ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ, αλλά αρχικά στα δυτικά και τοπικά στα βόρεια παράλια, θα πνέουν μέτριοι μέχρι ισχυροί 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη αλλά παροδικά στα βόρεια και τα δυτικά θα είναι μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 28 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 24 στα παράλια και στους 22 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά παροδικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ και παροδικά μεταβλητοί, 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και τοπικά μέχρι ταραγμένη.

Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι παροδικά κυρίως συννεφιασμένος και κατά διαστήματα αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Το βράδυ στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους πιθανό να πέσει και χιόνι. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, για να κυμανθεί κάτω από τους κλιματικούς μέσους όρους.

Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα αναμένονται μεμονωμένες βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα ψηλότερα ορεινά πιθανό να χιονίσει. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση, για να κυμανθεί κάτω από τους κλιματικούς μέσους όρους.

Την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και το απόγευμα πιθανό να πέσουν μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και καταιγίδα, ενώ στα ψηλότερα ορεινά πιθανό να χιονίσει. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση, για να κυμανθεί κάτω από τους κλιματικούς μέσους όρους.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X