ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πότε θα «χτυπήσει» κακοκαιρία την Κύπρο

Η πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας

Ο καιρός τις τελευταίες μέρες δεν θυμίζει σε τίποτα χειμώνα, ωστόσο, σύμφωνα με την πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας από την Τετάρτη χαμηλό βαρομετρικό θα επηρεάσει την περιοχή. Μάλιστα την Πέμπτη ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές και τοπικές καταιγίδες ενώ δεν αποκλείεται να σημειωθεί χιονόπτωση στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση για να πλησιάσει τα κανονικά επίπεδα για την εποχή.

Οι σελίδες καιρού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης άρχισαν ήδη να ψάχνουν το όνομα που θα δώσουν στην κακοκαιρία. 

Η πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας 

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια παράλια νότιοι, ασθενείς, μέχρι 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 11 στα νότια και στα νοτιοανατολικά παράλια, γύρω στους 10 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και γύρω στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με παροδικά αυξημένες ψηλές νεφώσεις αλλά το απόγευμα θα καταστεί σταδιακά κυρίως συννεφιασμένος από ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί μέχρι νοτιοανατολικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 17 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με νεφώσεις στην ανώτερη ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί μέχρι νοτιοανατολικοί, ασθενείς, 2 με 3 μποφόρ αλλά στα νότια παράλια προοδευτικά μέχρι μέτριοι, 3 ως 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος με ψηλές νεφώσεις. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει μεταβολή και θα παραμείνει σε ψηλότερα των κανονικών επίπεδα.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος και προοδευτικά θα σημειωθούν βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα τραπούν σε κυρίως νοτιοδυτικούς και αργότερα βορειοδυτικούς, ισχυρούς μέχρι πολύ ισχυρούς, 5 με 6 μποφόρ και ριπές μέχρι και τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές και τοπικές καταιγίδες ενώ δεν αποκλείεται να σημειωθεί χιονόπτωση στις ψηλότερες κορυφές του τροόδους. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση για να πλησιάσει τα κανονικά επίπεδα για την εποχή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X