24news team
Χείμαρρος ο δημοτικός σύμβουλος Λεμεσού, Μιχάλης Βασιλείου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Lemesos TV, με αφορμή τα όσα έχει επισημάνει η έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για τον Δήμο Λεμεσού, κατόπιν ελέγχου συμμόρφωσης για θέματα προσωπικού.
Ο Μιχάλης Βασιλείου μίλησε μεταξύ άλλων για λανθασμένες προαγωγές, για ανίκανους, έκανε λόγο για υποκριτική στάση δημοτικών σύμβουλων και κάποιους που δεν πατάνε στις συνεδριάσεις.
Ανέφερε ότι θεωρούν καλούς μόνο όσους κάνουν εξυπηρετήσεις και πως δεν ενδιαφέρει κανέναν εάν ένας δημοτικός σύμβουλος προσέχει τα δημόσια οικονομικά, προάγει την πόλη ή εφαρμόζει σωστές πολιτικές.
Εντύπωση προκάλεσε και η δήλωσή του πως αν ο κόσμος δει συνεδρία σε απευθείας μετάδοση «ή θα έρτουν οι πολίτες να μας κάνουν άχρηστους που το ξύλο τζαι καλά εν να μας κάμουν ή εν να έρτουν να μας φτύσουν δημόσια ή εν να μας γιαουρτώσουν τζαι καλά εν να μας κάμουν», όπως είπε χαρακτηριστικά.
«Εντελώς ανίκανος και τον κάνω προαγωγή»
Ακολουθούν αποσπάσματα από τα αναφορές από τον δημοτικό σύμβουλο Μιχάλη Βασιλείου στο Lemesos TV:
- «Δεν μπορώ σήμερα να έρχεται ένας υπάλληλος για προαγωγή ή για πρόσληψη, να είναι εντελώς ανίκανος και να τον κάνω προαγωγή γιατί έχει την πλειοψηφία στο Διοικητικό Συμβούλιο. Είναι λανθασμένη, πρέπει να αλλάξει τούτη η διαδικασία».
- «Οι μόνοι που δεν ψήφισαν, δύο άτομα, τα επιδόματα των υπερωριών, ήταν ο Μιχάλης Βασιλείου και ο Νεόφυτος Χαραλαμπίδης που ήταν αντιδήμαρχος. Ο σημερινός υπουργός Υγείας. Οι υπόλοιποι είναι γραμμένοι στα πρακτικά και εκείνο που με κάνει έξαλλο είναι που τους βλέπω σήμερα να γράφουν αρλούμπες στα μέσα μαζικής επικοινωνίας ότι εν να λύσουν το πρόβλημα της διαφάνειας, των αρχών και αξιών του διοικητικού δικαίου. Οι ίδιοι, μέσα στα πρακτικά, ψήφισαν υπέρ τούτων των πραγμάτων. Εν τούτο που με εκνευρίζει. Υποκρισία».
- «Όταν ήμασταν στο Δημοτικό Συμβούλιο, είπαμε ότι αυτό το πράγμα που κάνετε είναι παράνομο, δεν είναι σωστό. Τούτη η προαγωγή εν λάθος αφού ο άλλος εν καλλίτερος. Και πάνε και ψηφίζουν τον υποδεέστερο».
- «Πολλές φορές τα είπα δημόσια. Αποτέλεσμα, έχασα που τις προηγούμενες εκλογές. Τζαι τούτοι που τα ψηφίζουν εφκήκαν».
«Δεν ξέρουν, δεν άκουσαν, δεν θυμούνται»
- «Οι περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι ήταν και στο προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο και σήμερα κάνουν ότι δεν ξέρουν τίποτε. Ότι δεν άκουσαν τίποτε, ότι δεν θυμούνται τίποτε».
- «Το πρόβλημα είναι οι εξουσίες που έχει ένα Δημοτικό Συμβούλιο. Είναι πολιτικό το πρόβλημα. Ξέρεις ότι έχει ανθρώπους που εκλέγονται και δεν πατούν στις συνεδριάσεις;».
«Θα μας κάνουν άχρηστους ή θα μας γιαουρτώσουν»
- «Αν δούμε (συνεδρία Δημοτικού Συμβουλίου σε) απευθείας μετάδοση ή θα έρτουν οι πολίτες να μας κάνουν άχρηστους που το ξύλο τζαι καλά εν να μας κάμουν ή εν να έρτουν να μας φτύσουν δημόσια ή εν να μας γιαουρτώσουν τζαι καλά εν να μας κάμουν».
- «Ξέρω ότι θα πουν, μα τώρα τούτος κατηγορά τους συναδέλφους του; Δεν με ενδιαφέρει. Διότι δεν αλλάζει η νοοτροπία. Εγώ που δεν τα ψήφισα τούτα και έχασα για τούτους τους λόγους, μου έκαναν πόλεμο και από το κόμμα μου και αξιωματούχοι και βουλευτές και δημοτικοί σύμβουλοι για να χάσω επειδή δεν ψήφισα συγκεκριμένες προαγωγές, επιδόματα».
«Έχει πολλούς που δεν μου μιλούν στο δημαρχείο»
- «Δεν τον ενδιαφέρει αν είσαι καλός δημοτικός σύμβουλος, εάν προσέχεις τα δημόσια οικονομικά, αν προάγεις την πόλη, αν κάνεις σωστές πολιτικές. Δεν ενδιαφέρει κανένα. Με πάνω, με κάτω. Εάν τους εξυπηρετείς είσαι ο καλλίτερος. Εάν μιλάς για το δίκιο με βάση τους νόμους και τις διαδικασίες είσαι ο τατσίζης, το παλιόπαιδο, είσαι ο ενοχλητικός, ο εκκεντρικός».
- «Δεν μπορώ εγώ, πολλές φορές, ως Μιχάλης Βασιλείου δημοτικός σύμβουλος, εκλέγηκα για να παρανομώ. Καλύτερα να πάω σπίτι μου. Έχει πολλούς που δεν μου μιλούν εμένα στο δημαρχείο για τούτο τον λόγο. Όσους δεν ψήφισα τα επιδόματά τους, κάποια πράγματα με τις υπερωρίες δεν μου μιλούν. Με βρίζουν, βάλλουν κατάρες. Δεν με ενδιαφέρει. Κοιμάμαι ήσυχος τη νύχτα».





























