ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σε αυξημένη ετοιμότητα η Πολιτική Άμυνα λόγω του κινδύνου πυρκαγιών

Είμαστε σε ετοιμότητα, παρακολουθούμε τα δελτία του Τμήματος Μετεωρολογίας»

ΚΥΠΕ

Σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκεται η Πολιτική Άμυνα λόγω του κινδύνου πυρκαγιών, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της Δύναμης, Παναγιώτης Λιασίδης, σημειώνοντας ότι πραγματοποιούνται περιπολίες για σκοπούς πρόληψης και άμεσης επέμβασης.

«Είμαστε σε ετοιμότητα, παρακολουθούμε τα δελτία του Τμήματος Μετεωρολογίας. Είμαστε σε επικοινωνία με τον Γενικό Συντονιστή Μεγάλων Πυρκαγιών, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Τμήμα Δασών και όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες», ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πολιτικής Άμυνας.

«Έχουμε οχήματα που πραγματοποιούν περιπολίες και βρισκόμαστε σε αυξημένη ετοιμότητα, ώστε εφόσον χρειαστεί, να μπορέσουμε να συνδράμουμε κι εμείς», συμπλήρωσε ο κ. Λιασίδης.

Σε σχέση με τις μεγάλες πυρκαγιές που μαίνονται σε Ισπανία και Γαλλία, ο κ. Λιασίδης ανέφερε ότι οι δύο χώρες υπέβαλαν αίτημα προς την Κυπριακή Δημοκρατία για παροχή βοήθειας με πτητικά μέσα. 

Ωστόσο, τα αιτήματα αποσύρθηκαν στη συνέχεια, καθώς η Ισπανία ενημέρωσε ότι έλαβε βοήθεια από την Πορτογαλία, ενώ η Γαλλία γνωστοποίησε ότι τελικά δεν χρειάζεται πτητικά μέσα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση