ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Θρίλερ με την σορό της 6χρονης - Χωρίς αποτέλεσμα οι έρευνες στο Ξυλιάτο (pics)

Παραδοχή… 7 θύματα, 3 πτώματα και οι τοποθεσίες-κλειδιά

Νέος κύκλος ερευνών ξεκινά μετά και την παραδοχή του 35χρονου για την διάπραξη εφτά συνολικά δολοφονιών. Οι διωκτικές αρχές θα στρέψουν την προσοχή τους σε τρία σημεία. Στο Μιτσερό, στο πεδίο βολής της Ορούντας και στην λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο. Ο ύποπτος θα οδηγηθεί το αύριο Σάββατο στο δικαστήριο όπου θα ζητηθεί η ανανέωση του διατάγματος προσωποκράτησης του.

Οι σημερινές έρευνες αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον αφού μετά από αρκετές μέρες ανακρίσεων ο κατηγορούμενος έδωσε στους ανακριτές νέα στοιχεία. Τα στοιχεία αυτά αξιολογούνται και θα κρίνουν πολλά ως προς τον εντοπισμό των θυμάτων του «Ορέστη». Σύμφωνα με πληροφορίες του 24news, ο 35χρονος στην ανάκριση του, ισχυρίστηκε ότι πρώτα έπνιξε τις τρεις (Maricar, μάνα και κόρη από τη Ρουμανία) και στην συνέχεια τις έβαλε σε βαλίτσα. Αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον αν τα όσα είπε επιβεβαιωθούν ή αν είναι ακόμα μια προσπάθεια του για «θολώσει τα νερά». 

Ολοκληρώθηκαν οι έρευνες στο Ξυλιάτο - Κανένα αποτέλεσμα

Ολοκληρώθηκαν για σήμερα Παρασκευή (26/4) οι έρευνες στην λίμνη Μεμί του Ξυλιάτου χωρίς κανένα αποτέλεσμα για εντοπισμό της σορού της 6χρονης Sierra, κόρης της Marry Rose.

Αύριο Μ. Σάββατο (27/4) οι έρευνες θα συνεχιστούν εκ νέου σε δύο μέτωπα, στην Κόκκινη λίμνη στο Μιτσερό με ρομποτική κάμερα και στην λίμνη Μεμί του Ξυλιάτου με σκάφανδρο.

Στο Δικαστήριο αύριο ο 35χρονος ύποπτος 

Σύμφωνα με πληροφορίες ολοκληρώθηκαν για σήμερα Παρασκευή (26/4) οι έρευνες της Αστυνομίας και αποδεσμεύτηκε η σκηνή στην Ορούντα, όπου εντοπίστηκε ανθρώπινη σορός σε λάκκο, για την οποία γίνονται εξετάσεις για εξακρίβωση της ταυτότητας του θύματος.

Από τη σκηνή παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια για επιστημονικές και άλλες εξετάσεις.

Συνεχίστηκαν και οι έρευνες στη λίμνη στο Ξυλιάτο, χωρίς ωστόσο να εντοπιστεί οτιδήποτε.

Ο 35χρονος αναμένεται να παρουσιαστεί αύριο Μ. Σάββατο (27/4) στο Επ. Δικαστήριο Λευκωσίας για ανανέωση του διατάγματος κράτησης του.

Ανδρέας Αγγελίδης - «Οδηγούμαστε προς διαλεύκανση»

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, προέβη σε δηλώσεις τονίζοντας ότι η Αστυνομία βρίσκεται ενώπιον μιας σοβαρής υπόθεσης με πρώτο μέλημα την εξιχνίασή της.

«Βρισκόμαστε ενώπιον ενός πρωτοφανούς εγκλήματος, υπολείπεται μεγάλος όγκος ανακριτικού έργου αλλά οδηγούμαστε προς διαλεύκανση».

Εν συνεχεία δήλωσε ότι η ανακριτική ομάδα σύντομα θα ενισχυθεί από ειδικούς Βρετανούς εμπειρογνώμονες.

Ο κ. Αγγελίδης δεν παρέλειψε να απαντήσει στις επικρίσεις για την άρση του απορρήτου των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων.

«Επαναλαμβάνω πως σε ότι αφορά τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα δεν επιτρέπεται με βάση το Νόμο, στις εξαφανίσεις προσώπων».

Αύριο στην Κόκκινη Λίμνη

Οι έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό θα αρχίσουν αύριο σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, ενώ παράλληλα συνεχίζονται οι προσπάθειες στη λίμνη του Ξυλιατού. 

Καταδύθηκε ο δύτης με το σκάφανδρο στον Ξυλιάτο

Άρχισε η μεγάλη επιχείρηση με το σκάφανδρο στην λίμνη Μεμί του Ξυλιάτου, όπου αναζητείται η σορός της 6χρονης Sierra, κόρης της Marry Rose. Στην σκηνή βρίσκεται και ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκος Τράγκολας, ο οποίος ανέφερε σε δηλώσεις του ότι θα ερευνηθούν κρίσιμα σημεία.

Στην κόκκινη λίμνη του Μιτσερού, πρόσθεσε, έχει αξιολογηθεί η κατάσταση μετά από ανάλυση του νερού από το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης. Η λίμνη παρουσιάζει αυξημένη οξείδωση, οπότε τίθενται περιορισμοί στη χρήση δυτών. Αναμένονται πληροφορίες από τις κατασκευάστριες εταιρείες. Ανάλογα με τις απαντήσεις, θα καθοριστεί το επόμενο βήμα με την έρευνα στη λίμνη. Είτε έτσι είτε αλλιώς, θα γίνει η έρευνα.

Ψάχνουν τα 3 θύματα - Επιστρατεύεται και πάλι η ρομποτική κάμερα

Στην περιοχή «Κόκκινη Λίμνη» που βρίσκεται κοντά από το φρεάτιο στο Μιτσερό θα επικεντρωθούν οι έρευνες για εντοπισμό των πτωμάτων της Μαρικάρ καθώς και της μητέρας και της ανήλικης κόρης της με καταγωγή από την Ρουμανία.

Η προσοχή των αρχών έχει στραφεί στην Livia Florentina Bunea από την Ρουμανία και στην κόρη της, Elena Natalia Bunea, που ελλείπουν από τις 30 Σεπτεμβρίου 2016.

Θυμίζουμε ότι χθες ο 35χρονος ανέφερε στους ανακριτές το σημείο στο οποίο πέταξε τα θύματα του. Ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί κατά πόσο τα έχει θάψει σε αυτή την περιοχή ή αν τα έχει πετάξει εντός της λίμνης. Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον ανταποκριτή μας που βρίσκεται στο σημείο λαμβάνονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες δείγματα από το νερό της λίμνης για να γίνει ανάλυση των υδάτων ώστε να καθοριστεί η μετέπειτα πορεία και οργάνωση των ερευνών. Στο σημείο παρατηρείται έντονη κινητικότητα έχουν ήδη καταφθάσει μέλη του ΤΑΕ Λευκωσίας, μαζί τους και ο υπεύθυνος του ΤΑΕ, Νεόφυτος Σιάιλος. Στο σημείο κλήθηκε και ασθενοφόρο για προληπτικούς λόγους. Σύμφωνα με τα όσα φτάνουν κοντά μας από την περιοχή των ερευνών, στην λίμνη του Ξυλιάτου μεταφέρθηκε ο 35χρονος αξιωματικός της Εθνικής Φρουράς για υποδείξεις σκηνών. 

Από το σημείο αναχώρησαν οι ανακριτές του ΤΑΕ Λευκωσίας. Η Αστυνομία περιμένει τα αποτελέσματα που έγιναν στα ύδατα της κόκκινης λίμνης, τα οποία θα καθορίσουν αν θα εισέλθουν εντός της λίμνης. Μετά από λίγο στο σημείο έφθασε και ο Διευθυντής της πυροσβεστικής υπηρεσίας κύριος Μάρκος Τράγκολας ενώ επέστρεψαν στο σημείο και οι ανακριτές.  Νεότερα για την εξέλιξη των ερευνών αφού σύμφωνα με τον κύριο Σιάιλο θα γίνουν έρευνες σήμερα. Σε μια άλλη εξέλιξη επιστρατεύεται drone για σκιαγράφηση της Κόκκινης Λίμνης από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ οι έρευνες θα γίνουν με ρομποτική κάμερα

 

 

Διαμαρτυρία σήμερα το απόγευμα στις 6 έξω από το Προεδρικό

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η δημοσίευση, «Την Παρασκευή θα είμαι έξω που το Προεδρικό. Γι όλες τις γυναίκες που πέθαναν άδικα. Γι αυτές που χάθηκαν. Γι αυτές που δεν τις έψαξε κανένας. Για τις γυναίκες που δε θα αναστηθούν! Απαιτώ δικαιοσύνη. Έστω και τώρα! ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ;».

Συνοπτικά τα όσα συγκλονιστικά έφερε η χθεσινή μέρα

Τεράστιο ήταν το σοκ, μετά τον εντοπισμό ακόμα ενός πτώματος στο πεδίο βολής Ξυντούς στην Ορούντα, το απόγευμα της Παρασκευής, μετά από υπόδειξη του 35χρονου. Αστυνομία και Πυροσβεστική ανέσυραν από λάκκο της περιοχής ένα πτώμα σε πλήρη αποσύνθεση, που φαίνεται ότι ανήκει σε γυναίκα από το Νεπάλ ή την Ινδία, κατά τα λεγόμενά του.

Το αίμα πάγωσε όταν οι πληροφορίες αναφέρονταν σε ακόμα μια παραδοχή του για τον διπλό φόνο μητέρας και κόρης από την Ρουμανία. Τα μέχρι στιγμής στοιχεία στρέφουν την προσοχή στην Livia Florentina Bunea από την Ρουμανία και στην κόρη της, Elena Natalia Bunea, που ελλείπουν από τις 30 Σεπτεμβρίου 2016.

Σε σχέση με την μητέρα και την κόρη, αλλά και την Maricar, ο 35χρονος υπέδειξε σημείο παρά το φρεάτιο στο Μιτσερό, όπου έθαψε τις σορούς τους. Πλέον, οι αρχές, επικεντρώνονται στο συγκεκριμένο σημείο, καθώς και στην λίμνη Μεμί στον Ξυλιάτο, όπου από την Μεγάλη Παρασκευή, θα επιχειρήσει δύτης με σκάφανδρο, προκειμένου να φανεί εάν στον βυθό βρίσκεται το άψυχο σώμα της 6χρονης Sierra.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X