ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
27° Λευκωσία,
31 Ιουλίου, 2021
sport fm - listen live

«Μεγάλε γιατρέ Σωτηριάδη» - Ποιος είναι ο επιδημιολόγος που συνελήφθη (vid)

Συνελήφθη για την διαμαρτυρία κατά των μέτρων στο Προεδρικό

24news team

Ως υποκινητής της πορείας ενάντια στα μέτρα του κορωνοϊού που πραγματοποιήθηκε έξω από το Προεδρικό Μέγαρο και το συγκρότημα «ΔΙΑΣ», στις (18/7), συνελήφθη ο γιατρός Ελπιδοφόρος Σωτηριάδης.

Μιλώντας έξω από το Προεδρικό και απευθυνόμενος σε χιλιάδες πολίτες, ο γιατρός εξέφραζε με πάθος και δυναμισμό τις απόψεις του κάνοντας λόγο για τα απαράδεκτα μέτρα από μέρους της Κυβέρνησης: «Η Κυβέρνηση χρησιμοποιεί τον ανήθικο, έμμεσο εκβιασμό για να υποχρεώσει τους πολίτες να κάνουν το εμβόλιο, είτε το θέλουν είτε όχι», είπε ανάμεσα σε άλλα.

Δρ Σωτηριάδης: Σχολίαζε δημοσίως τα έκτροπα στον «ΔΙΑ» πριν τη σύλληψη

Πλήθος κόσμου τον χειροκροτούσε φωνάζοντας: «Μεγάλε γιατρέ Σωτηριάδη».

Πιο κάτω η ομιλία του, σε βίντεο που αναρτήθηκε στα ΜΚΔ:

Ποιος είναι ο  Δρ. Ελπιδοφόρος Σωτηριάδης

Ο Δρ. Ελπιδοφόρος Σωτηριάδης έλαβε πτυχίο Ιατρικής από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο στην Επιδημιολογία και Διδακτορικό τίτλο στην Περιβαλλοντική Υγεία με εξειδίκευση στην Επαγγελματική Υγεία από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στις Η.Π.Α. απέκτησε επίσης την ειδικότητα της Προληπτικής Ιατρικής μετά από κλινική άσκηση σε νοσοκομεία της Βοστώνης. Επιπλέον, εκπαιδεύτηκε στην ιατρική και επιδημιολογική έρευνα των καρδιαγγειακών νοσημάτων στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης, ενώ ολοκλήρωσε κλινική εξειδίκευση στην Ιατρική της Εργασίας στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ.

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του, ο Δρ. Σωτηριάδης εργάστηκε ως συντονιστής επιτήρησης της Δημόσιας Υγείας και Ταξιδιωτικής Ιατρικής στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Ελλάδας κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004. Από το 2005 μέχρι και το 2018 εργάστηκε στην Κύπρο ως Ιατρός Εργασίας - Επιδημιολόγος και ως επιστημονικός συνεργάτης σε διάφορους οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένου του Αμερικανικού Ιατρικού Κέντρου, του Αρεταίειου Νοσοκομείου, του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, καθώς και άλλων οργανισμών. Παράλληλα, συμμετείχε ενεργά στην κλινική και επιδημιολογική έρευνα και έχει δεκάδες επιστημονικές δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά σε θέματα επαγγελματικής υγείας, επιδημιολογίας και δημόσιας υγείας.

Σε ό,τι αφορά στην διδακτική εμπειρία του, έχει διδάξει Επαγγελματική Υγεία στη Νοσηλευτική Σχολή του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου και του Πανεπιστημίου Frederick, Επιδημιολογία στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Δημόσια Υγεία στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα "Διοίκηση Μονάδων Υγείας" του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, καθώς και Περιβαλλοντική Επιδημιολογία σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Από το 2019 είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας του Κολλεγίου Ιατρικής και Επιστημών Υγείας του Ομοσπονδιακού Πανεπιστημίου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ενώ από το ερχόμενο καλοκαίρι αναλαμβάνει καθήκοντα ως Αναπληρωτής Καθηγητής στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου μετά την πρόσφατη εκλογή του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24news team

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση